Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung v roce 2015 s Tizenem - nadvláda Androidu v TV končí dřív než začala

Dementni "smart" funkce uz dneska nikoho nezajimaji ..... pouzitelny maximalne ten netflix, ktery je vicemene jen v USA, kde zas maji treba TIVO, takze je nejaky ubohoucky smartv vubec nezajima .... zacali smart nesmysly tlacit do televizi, ted uz nemuzou couvnout zpatky, odklon od nenazraneho a navic licencovaneho androidu k free alternativam je zcela logicky ....
Me osobne kdyby nekdo nabidl televizi bez obtezujicich smartcosi, tak nevaham ani minutu .... navic kdyby byla o nejakou stovku lacinejsi, tak je to nobrainer ....

Ikdyz teda treba baytrail a windows (nebo klidne linux, nejsem rasista:), tak to bych si nechal libit .... takhle musim mit k TV pripojeny pocitac, abych mohl prehravat nasdilene videa a hlavne, abych mohl prehravat VSECHNY videa .... taky jenom takova blbost jako pouziti skypu bez nakupu mikrofonu za litr a kamery za 4 litry jak je tomu v pripade dnesnich "chytrych" televizi ...... to by byl taky bezesporu plus navic, pouzit libovolnou kameru s mikrofonem za stovku ..... za takovou tv bych si naopak klidne ten litr i priplatil ....

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas. Místo toho, aby se snažili dělat kvalitní obrazovky, tak se snaží pořád dokola dělat konzole. Jak u blbejch...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pustím telku, chci se jednou za uherák kouknout na sport nebo na zprávy. Vykoukne na mně smart start screen a začne mi cpát tytrubku, voyo a podobné békoviny. Reakce na ovladač jsou podobny rychlosti závodního hlemýždě s aerodynamickou ulitou, kde jsou ty doby, kdy stará tesla color přepínala okamžitě po stisku tlačítka - teď se čeká, jestli se náhodou nestiskne ještě něco dalšího (máme přece thirty channels of shit to choose from)!

Domů jsem si zcela záměrně zakoupil telky "dumb" a jejich rychlost, přesto že jsou modelový rok 2011, tedy dnes už beznadějně zastaralé, hloupé a neperspektivní, je násobně vyšší, než u posledních "smart" šmejdů.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Moje osobni zkusenost 42LW4500, 3 roky nazpet a 42LA620S loni ...... ta stara je bez smartpicovin a ma i lepsi obraz ..... je sice tezsi, ale treba kvalita zpracovani uplne jinde, ta nova je lehka, ale treba LCD v tom normalne lita a prohyba se ...... jako nicemu to nevadi, ale je to proste hur zpracovane. Jako nastesti mame jineho providera na "TV", takze to jede pres jinou krabicku, takze pri prepinani programu tam nevylezaji ty kokotiny, vlastne ovladac televize slouzi k zapnuti, jinak by to bylo peklo ...... pry to ma dvou nebo snad 4jadrovy procesor:o))) LOL! ...... ale co je daleko markantnejsi, tak ta 3 roky stara ma proste lepsi obraz, beru ciste 3D, ktere u te stare je perfektni, ale u nove proste dochazi k preslechum .... bryle vypadaji uplne stejne (patrne i budou), akorat proste pouzili asi levnejsi polarizacni filtry na LCD .... clovek by cekal lepsi o vic jak 2 roky, bohuzel je tomu presne naopak .... ale HLAVNE, ze to ma zcela napouzitelny webovy prohlizec a prohlizec trubky a asi i nejake hry, ale priznam se, ze dal nez k "experienci" s youtube jsem se nedostal, nemel jsem na to nervy ......

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Njn, kvalita je draha a tezko se dostava do tabulek v marketingu. Je levnejsi nacpat do TV spoustu krucialnich SW featur, ktere stejne nikdo nepouzije, nez ladit kvalitu obrazu - navic nejlepsi obraz jsou prece presaturovane barvicky v nejakem peknem demu s prirodou. Holt clovek nesmi kupovat korejce a cekat, ze bude ve stejne kvalite jako znackovy vyrobek - to plati u aut stejne jako u elektroniky, ikdyz se marketing Samsungu snazi presvedcit o opaku.

Loni, vlastne uz predloni, jsem si ve vyprodeji koupil 55" VT plazmu od Panasonicu a nemuzu si na kvalitu ani rychlost stezovat, smart funkce jsem poschovaval, vylepsovatka obrazu povypinal, nebo pro SD obraz zminimalizoval, jedinou smart funkci, kterou pouzivam, je HbbTV (iVysilani) a timeshift/casove nahravani.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz nechces smart tak si nemas kupovat TV co smart menu pouziva na vse, treba u Samsungu nemusis o smart ani zavadit jak pro TV, PC display a ani streamovani.
Jedna z veci co se mi nelibila na LG.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale zas samsung nema 3D a to dnes povazuju za zcela samozrejmou vec u nove televize .....
A prosim, nenamitej, ze aktivni 3D je 3D ..... mozna je, ale je to takove 3D, co jsme meli pred 15+ lety na matrox kartach, mozna to tenkrat bylo i kvalitnejsi ..... 3D MUSI byt pasivni, nebolet hlava, nesmi se rozpadavat, nic pro aktivni 3D a rychlejsi sceny ...... navic ceny aktivnich bryli jsou, rekneme to slusne, zkurvene nesmyslne ..... jedine pouzitelnejsi aktivni 3D ma PRY sony (nebo panasonic?) s braviema (ci co), ale nemohu potvrdit a neverim, ze by bylo zdaleka tak pohodlne jak pasivni LG ....

A jak rikam, mi jsou ty "smart" funkce i u LG u fucku .... zapnu TV a ovladac a picoviny nepouzivam, je to pripojene pres motorolacky STB k netboxu a tam je tech "smart" ficur snad jeste vic a je to neuveritelne neprehledne, ale navic je to asi jeste tak 20x pomalejsi nez na te TV:o) ..... a druhe, pouzivanejsi, scenario je prepnuti vstupu na PC a tam je to samozrejme ine kafe:)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ono ne ze by 3D na televizich za neco stalo, na 3D je potreba poradna plocha, aby obraz zaplnil cele zorne pole (tj. chce to kino, idealne IMAX), protoze jinak je to jak koukani do akvarka. Ale kdyz uz ma byt 3D v telce, tak aktivni, aby clovek neprichazel o polovinu rozliseni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel chytré televize ještě nejsou dost chytré. Pro půlku věcí po na tom potřebuju, tak to musím mít zapojené přes HDMI do počítače. Až to bude aspoň umět přehrávat filmy z FTP, tak to pro mě bude zajímavé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak treba Panasonic a Samsung zvlada prehravat ze site (DLNA etc) takze staci NAS.
Prehravani z FTP je blbost.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

DLNA je na ptáky. Až to bude umět najít soubor přes FTP nebo SMB a přehrát ho, případně i s titulky z dalšího souboru, pak to bude chytrá televize. Do té doby je blbá jak necky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samsungum do roku 2013 jde pomoct pomoci SamyGO. Jde o jailbreak televize se sadou rozsireni a je pak mozne mimo jine mountnout SMB jako virtualni flashku. Neni to zrovna pro zacatecniky, ale funguje to. Jen bych to silne nedoporucoval lidem pro ktere neni IT denni chleba, protoze muzete skoncit s televizi se porad restartuje dokola nebo proste vubec nefunguje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak pisete, tohle je pro zlomek populace, ted by to chtelo jeste neco pro BFU.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, cili uplne na 3.14u! To je asi jakoze si muzu rootnout android, aby to neco umelo ....... proste kravina pro 0.00% populace. Ja kdyz si za neco zaplatim, tak chcu, aby to fungovalo ..... a jako sorry, samba je snad nejstarsi a nejrozsirenejsi sdileci protokol, co existuje ....... priznam se, ze jsem se k DLNA nikdy nedostal ... nevim jak funguje, jak se nekde neco samo hleda, tak je to ZLO, ciste, krystalicke ZLO ..... dyt mi ta posrata televize jako DLNA zdroj najde i router WDR-4300 ..... jako co ja kuwa vim, kde se to tam vzalo? ROUTER? WTF?
Ja chci aby to fungovalo jako muj tabletPC .... mam ikonku s primontovanym diskem s 20TB filmu a serialu, vyberu si, co chcu a prehravam ..... samozrejme titulky! samozrejme je mozne titulky posunovat, kdyz nesedi (OMG tuhle krucialni ficutu snad neumi zadna televize, ani mobilni prehravac .... a pokud nejak jo, tak vubec ne pohodlne!) ...... ale ono je to fuck ..... sambu nenamapuje zadna TV, vzdyt i o FTP si taky muze nechat zdat ..... o podpore DTS, to musi clovek narazit na dobry kousek (idealne z ciny:) .... mkv, jak kdy, jak co ...... jine kontejnery ani hovno ..... titulky spis ne ..... nastaveni titulku ani omylem ....... ale hlavne, ze tam muzu na SW klavesnici pres celou obrazovku napsat webovou adresu nebo neco vyhledat na trubce ..... ale, ze by treba ty zasrane kokoty napadlo tam dat typetap klavesnici (proste 0-9 jak mely prvni telefony) to NE!!! Clovek lozi pomalu sipkama jak kokot po virtualni klavesnici, pritom klasickou telefonni klavesnici ma kazdy, KAZDY!!! ovladac, i ten k cernobile Tesle 2717!!! Za prvni, ne uplne stupidni televizi budu povazovat takovou, ktera ma aspon tu typetap klavesnici ......

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Koulam odbornik kazdym coulem, to se pozna na prvni pohled. Kovboji, misto silackych reci a cool akronymu, o kterych stejne nejspis nevis, co znamenaji, se podivej do manualu ke svemu routeru, jak si vypnout mediaserver, kdyz ti vadi, ze ho najde televize. Fakt ses tu za b...BFU :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

OMFG, samozrejme vim, ze je tam DLNA server a ze se tam da pripojit max 500GB FAT32 disk ...... tim jsem zkratka chtel jen zduraznit, ze DLNA je uplne na hovno a nepouzitelne, pritom je to prakticky jedina moznost jak dostat do "chytre" televize data z venku ...... cili prakticky NIJAK!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takze fakt, ze televize nasla DLNA server, ktery bezi na routeru je dukaz nepouzitelnosti DLNA? :)
DLNA je vcelku dobra myslenka pro BFU, nemusi se nastavovat prava pro sdileni, loginy a dalsi veci, ktere bezny domaci uzivatel nedava. Proste mu TV zobrazi vsechna zarizeni v siti, ktera sdili obsah a uzivatel si vybere, odkud ze chce prehravat a v idealnim pripade prehrava. DLNA narozdil od FTP nebo SMB umozni to, aby se klient se serverem dohodl, jake zvlada formaty/kontajnery a server se postara o prevod dat. A potud je DLNA fajn, druhou otazkou je implementace od jetnotlivych vyrobcu klientu, co ktery klient umi. Ale to je u vseho...proto my pocitacoe zdatnejsi DLNA "pohrdame" a radeji si pripojime k TV mediabox pripadne media PC a pouzivame to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

neviem, aky mas problem s DLNA ale ja mam doma 3 uplne rozne telky s DLNA /Sharp, samsung, Toshiba/ a vsetky korektne funguju, najdu na sieti server a pekne prehravaju obsah, mam 3 pocitace, vsetky bez problemov a aj ZyXEL Server s 6TB filmov /Twonky media server/ najdu pekne, proste super, parada, pozeram fotky, filmy... aj z mobilu, na mobil naistalujes appku, ja mam bubbleUPnP, spustis a telka hned najde mobil a prehravam na telke rovno z mobilu co chcem.... nieje proste problem, mozno nevies nastavit na PC DLNA server, no staci na to par klikov vo windows media playere.... proste to funguje ako píla.....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Doufejme, že z toho debilního Androidu vycouvají i výrobci multimediálních přehrávačů.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

To jako proč? Já ho mám a funguje perfektně. Můžu přehrávat cokoliv z lokálních disků i přes SMB nebo FTP, jak tady po tom někteří touží. K dispozici jsou perfektní přehrávače se spoustou nastavení jako MX Player, VLC, Kodi (dříve XBMC).

Nakonec jsem ho sice vyměnil za PC s Kubuntu, ale na ovládání (a zvlášť nastavení) je to rozhodně složitější a žádnýmu BFU bych to nedoporučoval. Oproti Androidu je výhodou jedině lepší podpora pro DVB-T tunery. Ale i to už se na Androidu zlepšuje a potom nebude jediný důvod nepoužívat ho.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

už se "těším" na chytrou dotykovu 42" :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

>Samsung je obrovský hráč, který si může dovolit financovat prakticky jakkoli náročný projekt, takže
>tento odklon od Androidu či jiných systémů ve prospěch Tizenu z vývojářského hlediska zvládn

To ma byt vtip. AMD hladlo 2000 Linuxakov a naslo 3 ks high-end linuxakov na 18 mesiacov.
Ale zase pojdu platy hore pre znalych Unix a Unix like OS, co je pre mna dobre..

Samsung Ramps Up Linux Hiring, Development Efforts
Linux Kernel
Published on 22 July 2013 10:05 AM EDT

Samsung Electronics has dramatically ramped up their Linux hiring and development efforts in the past three years and they are still on track for hiring another 20,000 Linux and open-source developers.

Samsung is also currently reported to be hiring around 20,000 software developers to work on other areas of Linux and open-source besides just the kernel. Other targets for Samsung reportedly include Cairo, UBoot, Xen, Hadoop, CloudStack, Wayland, GStreamer, FFmpeg, Linaro, Lighttpd, and Cassandra, among others.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTQxNjg

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za ptakovinu tenhle clanek? Kdo kdy slysel nekoho predpovidat, ze by Android mel vladnout chytrym televizim? Android je kral smartphonu a tabletu, tam bezesporu zustava i nadale, viz. prave probihajici CES. Ale v TV nikdy nemel nakroceno na nejakeho lidra trhu, bylo vzdy jasne, ze jak LG tak i Samsung pujde vlastni cestou, u Samsungu to mela byt OS Bada a po te co ji Samsung zarizl se zacalo mluvit o Tizenu, Android nikdy nebyl na poradu dne.
Mimochodem co Panasonic, jak to vypada u nich, bude nejaky proprietarni OS nebo vezmou neco uz hotoveho?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Panasonic nasadí FirefoxOS, Android bude do TV dávat SONY.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přiznávám, že je TV je mi putna, neboť jsem přesedlal na projektor, který díky minoritnímu zájmu bude "hloupý" ještě dlouhou dobu, alespoň doufám. ;)

TV chápu jen jako zobrazovač, protože funkce si chci řešit po svém v připojeném HW, který se dá snadno nahradit a/nebo modifikovat. SW totiž oproti HW zastarává neuvěřitelně rychle.

Navíc si myslím, že přímočaré připojení mobilu/tabletu do TV/monitoru/projektoru má budoucnost. Udržovat totiž několik roztříštěných SMART entit bude čím dál větší peklo. Mobil nebo tablet bude prostě univerzálním osobním "komunikátorem" či terminálem a uživatel nebude chtít řešit "každý přístroj jiná ves"...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.