Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung získal dodávky displejů pro Apple, do výroby investuje $7 miliard

no nech ratam jak ratam 30 tis. * 12 mesiacov nedava tie miliony predanych kusov rocne ... somethings fishy :) ... asi nejaka novinka zo strany Jabka?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zrejme se svitkem mysli nenarezany polotovar, coz je napr. v pripade Gen 10 LCD substratu znamena 2850x3050 mm :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je budoucnost Samsungu. Dělat komponenty pro ostatní výrobce mobilů. Pokud se Samsung nezaměří i na mobily s jiným OS než Android, tak s mobilama skončí za pár let. Měl jsem v ruce hodně levný mobil Samsung-Android-galaxy j1 a nemohu pochopit, co tím chce Samsung získat. Naprostá tragédie i s minimem nainstalovaných-používaných aplikací. Samsung nepochopil, že v dnešní době už nejde ani tak o podíl na trhu, jako o co nejmenší procento nespokojených-zklamaných zákazníků. Jinými slovy - je lepší vůbec neprodávat mobily, které jsou zalagované už po vybalení z krabice i za cenu ztráty podílu. Ztráta dobrého jména je v tomhle oboru konečná, protože dotykovou placku umí vyvinout a vyrobit snad i v Africe.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V Africe možná, jen EU USA to nějak nejde :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude tim ze mame zalagovanou administrativu, tak to vetsina vyrobcu dopredu zabali nebo to da na vyrobu asiatum.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono to samozrejmne jde, jenze tu mas znamy paradox na kterem to vsecko skonci.

Zamestnanci libovolne evropske firmy si neustale stezuji, jakou dostavaji misto vyplaty almuznu a ze chteji dostavat vic - a soucasne o vyrobcich teze firmy budou vsude vykladat, jak jsou nehorazne predrazene a ze si to radsi koupi z Ciny za polovicni cenu.

Co uz jim ale nedochazi, ze onin v te Asii makaji 8+4 hodiny denne (ty 4 hodiny jsou "dobrovolne" jako prescas) 6 dni v tydnu a to cele za podstatne mensi plat nez u nas. Tomu se tu ovsem neda konkurovat.

Mnozi to tu navic srovnavaji s kapitalismem viktorianske Anglie v 19 stoleti - dlouha pracovni doba, male mzdy - jenze to byla take doba, kdy ta Velka Britanie vladla svetu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

a ich tiez stat okrada tak ako podnikatelov a zamestnancov v CZ/SK, cena prace - odvody = hruba mzda a potom - zdanenie?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak v SK, ale v CZ platíme daně i z odvodů. :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle ale v číně nebude trvat navždy, to funguje jen do chvíle než se zvedne životní úroveň v dané zemi a lidí odmítnou pracovat za almužnu...
Mimochodem zaměstnanci jsou u nás stále ještě státem nejvíce odíranou skupinou obyvatel... Mají tu smůlu, že u nich lze ty daně nejsnadněji vybrat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych do té Číny nejezdil pracovně několikrát ročně tak bych uronil slzu., z těch českých , neustále opakovaných lží o čínské almužně.
Vážení za almužnu se pracuje v ČR , rozhodně ne v továrnách , které vyrábí třeba ty mobily. Nejen, že si Číňan za svou mzdu rolně koupí více než Čech, ale on má hlavně podstatně věší disponibilní zůstatek po tom co zaplatí bydlení a další platby. On je prostě rozdíl pokud za m3 vody zaplatíte 10Kč nebo 100Kč.
10M ČR má 1.1M státních a obecních zaměstnanců, čistě technicky po odečtení dětí a důchodců živí 2 zaměstnanci průmyslu a zemědělství 1 státního a to je to o čem to celé je.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

* presunute o uroven vyssie, ako odpoved.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.