Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung vyvinul 3palcové VGA LCD

K čemu tohle je?
Když bych vzal, že to bude čtvercové LCD (což nebude, ale aby se to líp počítalo :) ) o straně 54mm, tak mi vynde, že jeden px bude mít rozměr někde kolem 0,084 x 0,113(mm). Pokud vím, lidské oko nerozlišuje cokoliv menšího jak 0,24mm jako bod. Tohle pak přece postrádá smysl. Pro liské oko budou pomalu 3px jako jeden.

Může mi to někdo pls vysvětlit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si to vysvětluju asi takhle, výrobce chce dosáhnout solidního rozlišení (640 x 480) a přitom zachovat rozměr displeje na patřičné velikosti.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re Guzii: To si pleteš. Tu velikost co ty říkáš nerozezná lidské oko na vzdálenost cca 50 cm(klasická vzdálenost stolního monitoru). Ale tohle je pro foťáky(PDA, mobily,..), na které se díváš z podstatně menší vzdálenosti(foťák kldně i z 20cm). Navíc je rozdíl mezi tím, že ti dvě věci začínají splývat dohromady a tím, že se ti zdá, že tam nejsou dvě, ale jen jedna(tzn obraz se ti zdá ostřejší, i když už nejsi schopný rozeznat jednotlivé prvky).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konečně solidní LCD do helmy pro virtualní realitu. To co jsem zkoušel před deseti lety na Invexu byla sice novinka, ale ted už by to mohlo i k něčemu být.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Guzii: mám nokii E60 s rozlišením 352x416 a je to sakra rozdíl, ten displej je fantastický.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduše řečeno, rozlišovací schopnost oka se neměří na mm, ale na úhlové stupně vzdálenosti dvou bodů. Pokud si pamatuji dobře, tak by to měl být 1 stupeň. Zbytek už je jen sin, cos, tg a vypočítat si potřebné velikosti. Pokud to nebude sedět najděte si bližší údaj. Na druhou stranu si myslím, že kdyby to nemělo smysl, tak by do toho neinvestovali žádný prachy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ok, ste mě přesvědčili o užitečnosti :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Guzii: dříve se také říkalo že 256barev na PC je zbytečnost. Lidé hlásili svout tedzi že "lidské oko tolik barev neumí. Jsou to jen odstíny". No a hele kde jsme teď..
To co jsi na začátku říkal je sice pravda, ale pouze v podobě jediného pixelu. Jeden jak píšeš ty bude jako 3. S tím by se dalo souhlasit. Ale při větším shluku bude obraz ostřejší. Když to hodně přežhenu tak místo 4 pixelů (2x2) jich tam bude 16 (4x4). Co to znamená už asi nemusím říkat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba ja bych to dal do bryli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Když to hodně přežhenu tak místo 4 pixelů (2x2) jich tam bude 16 (4x4). Co to znamená už asi nemusím říkat"
Jasně, vyšší spotřebu takového zřízení, tedy zase kratší životnost na baterie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Virtual: A kam bys do helmy chtel nacpat dva 3 palcove displaye ? 
Mam jak tu slavnou VFX1, tak konkurenci Cybermaxx ve verzi 180k i 120k pixelu. Vlastne VFX1 mam dve a jednu pri povodnich utopenou v bahne jsem rozebral na soucastky. Tam je ten display hodne malinky, snad kolem 2cm. Tam se kouka na malinky neco kolem 320x240 (nevim presne) display, co to pres slusnou optiku zobrazuje na cele zorne pole. A pixely jsou videt ukrutne vyrazne, nemluve o tom Cybermaxxu v horsi verzi.
A v roce myslim 1997 delali VFX3D, ktera mela VGA 640x480 rozliseni (a nektere novejsi i-glasses snad i 1024x768) a museli to nacpat do tak maleho displaye, jenze tomu odpovidala i ukrutna cena v radech desetitisicu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.