Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung: 10nm proces máme v roadmapě, masovou výrobu zahájíme příští rok

Pomalu ale jistě začíná být ta "válka slov" únavná. Ukažte funkční čipy vyrobené tím "10nm" procesem - dejte je overclockerům na otestování a uvidíme, zdali to stojí za to.

Tahle marketingová přestřelka je asi jako kdybych já tvrdil, že budu schopen v roce 2017 vyrobit čipy pomocí "10nm" výrobního procesu a zbytek světa by se dohadoval o tom, do jaké míry je toto tvrzení podložené a reálné.
(samo že v mém případě vůbec, neb jsem nikdy žádný čip nevyrobil... nicméně oni žádný 10nm co funguje asi také nemají, když ukazují jen nepodařené vyřazené wafery...)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

heh no v prvni vlne se vetsinou vyrabej jednoduchy pametovy struktury.. na tech se vychytaj nejvetsi mouchy.. pak se vyrabej jednoduchy arm cipy, pak vzorky pro zakazniky.. pokud maj wafer je prakticky jisty ze maj funkcni pametovej cip.. co by s nim delali overclockeri mi teda neni moc jasny ((:

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle nepretrzite blaboleni o tom jak maji vyrobu hned za rohem je o cene akcii a "informavanosti" managementu firem, ktere by si mohly potencialne zadat neco do vyroby. Delo se to v podstate vzdycky, ale protoze dneska musi mit kazdy twitter a likedin, tak se tyhle informace vyrazne vic dostavaji do rukou verejnosti a novinaru.

Docela verim tomu, ze Samsung bude na konci roku 2016 vyrabet nejake mensi ARM SoC. Jde to tezko srovnavat i s vyrobou Atomu u Intelu, jedine snad se SoFIA, ale tu nema smysl delat na nejdrazsim procesu na planete, kdyz je urcena k podrezavani ARM trhu v Cine. :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za gesto na té fotce? 10nm v roce 2016 - čestné pionýrské?!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.