Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung zdraží o 15-20 %, TSMC zdražila o 3-20 %, UMC o 30 %

To jsou zase radosti a mám pocit, že bude i hůř. Ano ale je to rozhodně lepší než kdyby ty peníze inkasovali skalpeři.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty budou inkasovat stejne, zdrazi vyrobce, zdrazi i fake prodejci, lidi kupuji hlava nehlava.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte pravdu. Nebudou inkasovat skalpeři pokud správně nastaví ceny výrobci a obchodníci. Skalpeři tady byli a budou jenom proto, že výrobci a obchodníci nastavili nízko ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

The spice must flow!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

:))
Jsem se zrovna nedavno na Dune dival ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

film od Lynche nebo ten serial?
Ja asi zajdu do kina na ten novy film, co bude na konci rijna. Akorat neprestava me udivovat, jak je Hollywood zamoreny systemovym antirasismem. Z bileho chlapa Dokotora Kynese udelali cernou babu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

The SPICE (https://en.wikipedia.org/wiki/SPICE) must flow?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle stav nebude trvat pořád. Přirovnal bych to k studni, můžete zvyšovat výkon čerpadla které vysává vodu jen do okamžiku, kdy ta voda v studni dojde. Je to prostá rovnice má dáti dal. Až z lidí vysají finanční rezervy, tak se trh propadne. Nezapomínejme že zdražuje prakticky vše a lidé nemají na účtech neomezené rezervy a i kdyby nakupovat chtěli, nebudou mít za co.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Nezapomínejme že zdražuje prakticky vše a lidé nemají na účtech neomezené rezervy“

Zdražuje všechno včetně práce (protože je málo i těch lidí), čímž lidi mají zase víc peněz.
Jednoduše řečeno: Inflace.

Vzhledem k tomu, jakou rychlostí státy vytvářejí nové peníze, to přijít muselo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Skús to povedať môjmu zamestnávateľovi. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mému taky ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V Německu stávkují, možná by to u nás mohli lidi zkusit taky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle si řešte sami, já si pro sebe už navýšení dojednal :-)

Ale jinak:
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/mzdy-prumer-median-covid.A210903_0...
„Po odhlédnutí mimořádných vlivů činil podle hlavního ekonoma UniCredit Bank Pavla Sobíška nominální růst mezd kolem pěti procent.“
„Nicméně tlak na růst mezd bude pokračovat kvůli staronovému problému s nedostatkem pracovníků na trhu práce. “

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty růsty mezd táhnou zbytečný pozice typu Scrum master, který berou jako senior vývojář...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To by mě zajímalo, kolik těch scrum masterů je.

Já zatím snad neviděl „scrum master“ jako pracovní pozici, spíš prostě někdo ze stávajícího týmu navíc ke svojí původní práci ještě dělá scrum mastera.
(Tak potom není divu, že bere jako senior vývojář, když to fakticky senior vývojář je.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Vzhledem k tomu, jakou rychlostí státy vytvářejí nové peníze ..." <= Nové peníze vytvářejí komerční banky za pomocí úvěrů a samy si určují zda je pro ně klient bonitní, tedy potenciálně bezrizikový.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To platí, pokud dlužníkem není stát nebo státní instituce. V daném případě pak totiž stát defacto nové peníze vytváří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouze pokud by státy své deficity, resp. dluhy splácely. Ukažte mi jediný, který svůj dluh kompletně splatil ... Ten dluh před sebou státy budou tlačit dokud to bude systém umožňovat. Představte si, že by USA splatilo svůj dluh. Je to velmi nereálné ... Až to nepůjde, budou to muset odepsat. Nemluvě o tom, že je velmi pravděpodobné, že kdyby země mezi sebou poškrtaly dluhy, které si dluží, dluhy by rázem mohly být minimální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Splácením peníze z oběhu mizí. Odepsáním také. Splatit dluhy mohou samozřejmě všechny státy, zcela snadno, hyperinflací. On je to tedy defacto bankrot, ale účetně to vyjde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a taky zdraží plyn a elektřina a nájmy a rohliky a zelenina a auta a vůbec všechno ....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak za to lze nejvíce poděkovat EU, která se naprosto zbláznila. Kéž by mi ruka upadla, když jsem tenkrát házel lístek s Ano pro EU.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za to nemůžeš, Špidla a ostatní lhali a hlavně jsme vstupovali do jiné EU než jak ta mrcha vypadá a chová se dnes.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém ČR není EU, ale hloupý vidláci. Kolik peněz se nasypalo na venkov a není to nikde vidět. To je prostě amatérismus na všech úrovních společnosti a těch pár lidí, co má rozum a umí pracovat to nevytrhne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakože vidlákov může za třeba za emisní normu euro 7, emisní povolenky a celkovou současnou pokřivenost euro sajuzu? A já si říkal proč chtěla Británie odejít z EU, vidláci z venkova, ti za tím vězí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Může, protože používají vidle na nesprávné účely...
To že dotace se používají na kraviny a když už je něco účelné, tak je to aspoň předražené, asi nebude vina jejich ale toho molochu. Ideální by byl návrat k EHS, kdy šlo ještě o spolupráci.
Jinak by mě zajímalo jak některým voní šunčička, když jim nevoní ten co ji vyrábí, nebo jestli baští jenom to, co vyroste v regálu supermarketu.
To je možná ten největší problém, že už není úcta mezi lidmi, protože i ten "vidlák" nebo popelář dělá práci která je důležitá a bez které se jako celek neobejdeme. Možná ji nedělají ty "nejostřejší tužky" ale musí ji dělat taky pořádně, aby jsme měli co žrát a nebrodili se v bordelu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To víte IT Joker je jak se zdá odpáraný od reality. Možná si si myslí, že se mzdy valorizují každý rok podle inflace. Proti takovým nemáme argumentačně šanci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Možná si si myslí, že se mzdy valorizují každý rok podle inflace.“

Nikoliv, poslední roky mzdy rostou rychleji než inflace.

Samozřejmě doufám každý, kdo na matematice dával trochu pozor, chápe, že např. výrok „Průměrná mzda za poslední rok stoupla o 11,3 %“ neznamená, že tolik přidáno dostal každý, že nemůžete najít člověka, který přidáno nedostal vůbec, nebo má dokonce příjem nižší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

az se mi rozbije grafika tak kupuju psko, na to nemam nervy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a rok cekat ve fronte na PS nervy mate? Asi by bylo moudre se do te fronty zaradit uz ted a necekat, az ta grafika prdne....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Optimální je mít náhradu v šuplíku, já ji teď neprozřetelně poslal v rodině o stupeň dál, ale tam už byla opravdu potřeba ono GT520 už nebyla zrovna pecka...
A PS pro mě není dobré řešení, už jen kdybych měl dokoupit ty hry, tak se dostanu nad cenu té předražené grafiky a na práci se taky úplně nehodí...
Někomu může vyhovovat třeba gamepass, ale já chci hrát to na co mám aktuálně náladu a pak si to pustit třeba za dva roky znovu, kdy už to tak třeba nebude.
No v nejhorším mám dvě skříně plné deskovek, ale ty nám taky pěkně zdražují...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám tady GT620 nebo GTX 9600 myslim, takže i můj starej notebook s dedikovanou firepro je na tom lépe, ale jediné co se dá na tom hrát aspoň 40fps je diablo 3 na low

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když si představím majitele PS4 který objednal PS5 a ještě nyní je v pořadníku, tak stále ji koupí za původní cenu a ne tyhle předražený ojeby u GK, kdybych mohl si stoupnout do fronty na 6700xt za msrp tak bych si klidně stoupnul do fronty teď, ale to tak není.
Všichni už jsou navyklí, že první rok po vydání nové genrace konzolí je je těžké sehnat a stále mohou hrát na PS4 tituly, které jsou i na PS5
BTW, kdo chtěl mohl koupit PS5 v polsku třeba
a jinak sony deklarovalo, že do tehlech vánoc se dostane na každýho, kdo objednal minulej rok a ještě teď nemá
takže situaci grafik srovávat s konzolema moc nejde, prodejci ti rušej objednávky když si stihnul levnou cenu, fronta stejně neexistuje a celkově je mnohem težší se k něčemu dostat natož na rozumný peníze, tohle MS a SONY dělá dobře
co se týče knihovny her, tak stejně hraju buď nejaké staré stálice nebo novější, typu diablo 2 R, takže nemám potřebu dokupovat všechno. Co není na ps5, ale pouze na pc, tak by mě to časem netrápilo jako mě teď netrápí že jsem nehrál PS skvosty typu uncharted, TLOU nebo GoW

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PC priemysel je rovnako ako ropny priemysel jednoducho kartel. Ked ropny kartel OPEC povie ze chce zvysit ceny, tak arabske krajiny znizia tazbu a cena ide hore. Fabovych firiem je zopar, procesorovych a grafickych firiem je tiez zopar. Je to kartel, ktory si uvedomil, ze trh je preplneny a ked budu produkovat ako blazni, tak cena bude musiet ist dole. Preto si aj vymysleli bitcoin.

Takze ak date radu predajcov: "kupujte lidicky, lebo zajtra nebude a dobrotivy vyrobca ide pod cenu a trati na kazdom kuse", tak budete blazni vy. Staci pockat a nekupovat (hlavne ked clovek nepotrebuje - a vacsina realne nepotrebuje). Ono sa to zase zrovna a vyrobci pridu k rozumu. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a vite kdo z toho vytezi nejvic ? apple protoze ma dojednane smlouvy a drzi ceny :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kartel -> Do basy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.