Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung získává zákazníky 3nm procesu, obávají se konfliktu USA s Čínou

Pokud opravdu dojde ke konfliktu USA s Čínou, věří někdo tomu, že jej KLDR nevyužije k napadení Jižní Koreje? Já tedy ne...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Těžko říct. On by ten případný konvenční konflikt USA-Čína byl hodně netypický tím, že si nějak neumím představit úspěšné vylodění Číňanů v USA i vice versa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to bude jako na Ukrajině, tak se Čína nechá nejdřív vykrvácet a během toho bude dost času připravit větší akci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neví někdo na jakém napětí fungují nejnovější Ryzeny (5 nm) při frekvenci 2 GHz?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli opravdu vypukne boj mezi USA a Čínou, tak se bude odehrávat na půdě Taiwanu a možná se do toho namočí i Japonci.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono kdyby to bylo podle sympatii, tak se do toho namoci vsichni sousedi Ciny proti ni :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Japonci jsou poměrově k velikosti v Asii ještě "oblíbenější" a to je navíc Japonsko tvořeno celkem izolovanými ostrovy, prakticky bez přímých sousedů. Tož není to tak horké, to čínské kungpao...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U japoncu by to mohlo byt historicky z duvodu WWII. Ale nevim, do jake miry to v ruznych asijskych zemich/spolecnostech je stale pritomno. U CInanu je to ale "novy", potazmo aktualne existujici fenomen. Alespon to je moje osobni zkusenost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vem si jak vsichni maj v lasce skopcaky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nanking 2.0?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To ste tu všichni tak trochu víc úplně mimo. Japonsko už je zainteresovaný, neboť původní taiwanské obyvatelstvo jsou etničtí Japonci, jen se tam nasrali Číňani, kteří zdrhli před Mao Ce-Tungem a původní obyvatele téměř vyvraždili. Takže na to pozor. Dnešní Taiwanci nejsou žádný chudinky, mají na rukou dost krve a Japonci nezapomínají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, dejme tomu. Vyvozuješ z toho, že Japonsko by proto válčilo na straně Číny? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyvozuju z toho že Japonci sou nevyspitatelný, možná i zavřou hranice a začnou zbrojit, což možná už dělají. A jsou Japonský produkty, viz problém s chemikáliemi, bez kterejch je celá TSMC a spousta jiný průmyslový výroby úplně v kopru. Fakt bych je nepodceňoval. Nejsou blbý, ani líný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V jednom se Jižní a Severní Korea shodne a to když né přímo v nenávisti, tak zášti k Japonsku. Mají k tomu z dob 2 světové hodně pádné důvody. Japonci tam prováděli strašná zvěrstva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Tchajvane sa nemôže strieľať, lebo by si tým aj Čína aj USA ublížili

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1 Ale pro namočení Japonska nevidím prostor. Válka USA x Čína o Tchajwan je možná, nemyslim, že by se do toho namočil někdo další.
Faktem je, že proticovidové protesty začaly z provinií přerůstat do Pekingu, ale pořád to neznamená, že bude mít současný prezident problémy. Může to vyšumět, ale pokud by došlo k další nehodě ala ti uhořelí lidé, mohlo by to i v Číně rozpoutat vášně ve větším měřítku a je zjevné, že část Číňanů už má současného prezidenta, za kterého se zhoršuje v Číně životní úroveň, plný zuby.
Navíc lidé ve městech už si začali zvykat na Čínu jako globální zemi, jejíž občané nabyli relativních svobod a to odpírání některých vymožeností ze "Západu" už se lidem začíná zajídat.

Prostě v dramatické době jako je tato, se může stát ledacos a to včetně něčeho normálně málo uvěřitelného. No a asi si dokážeme představit, že reakce může být i v obvinění USA skrze Tchajwan. Samsung má docela štístko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„za kterého se zhoršuje v Číně životní úroveň, plný zuby."

Si najdi jak Von der Lejno objednávalo vakcíny (vzor transparentnosti -muheeeehehehe-) a jak to vypadá s životní úrovní v EU. Protesty proti tomu jsou, ale spíše malé a nijak ohrožující kleptokratický režim EU. V Číně je víc jak miliarda lidí, takže protesty co tobě přijdou jako obrovské jsou v Číně malé.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale pokud Tě vůbec napadne srovnávat míru covidových omezení, nebo obecně omezení lidských svobod, v EU a v Číně, tak o Číně netušíš evidentně nic. Z Tvého projevu je evidentní, že Ti Tvoje nenávist k EU znemožňuje objektivní posouzení reality.

Ano, protesty v Číně jsou vzhledem k počtu lidí malého rozsahu, v EU by takto velké protesty nic neznamenaly. Ovšem v EU tě taky jaksi nezmlátěj či nezavřou do koncetráku třeba i jen za to, že sis dovolil donést kytky ke škole, která spadla na Tvoje dítě.

Takže jaksi už jen to, že se v Číně i přes velké riziko protestuje v míře větším, než "disidentské", znamená, že tam je nespokojenost velmi vysoká.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A kde konkrétně srovnávám míru covidových omezení Čína vs EU? Nevím jak seš na tom s logikou, ale s chápáním textu seš úplně v háji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty fakt vůbec netušíš co se kolem tebe děje co ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Narozdíl od předřečníka si nemyslim, že cokoli špatného se děje v Číně, musí nutně znamenat, že v EU je lepší.
Čína je totalitní systém, který navíc za současného prezidenta lidem odebral svobody nabité za minulých dvou.
EU je také totalitní systém, který trvale odebírá lidem svobody.
Evropská totalita je jiná než ta čínská, to ale neznamená, že jedna z nich je lepší a jedna horší. Já si budu kritizovat obě, dokud mě nezavřou!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sankce obvykle vedou k utužování režimu proti kterému míří. Že by předchůdci strýčka Si byli nějak výrazně větší liberálové v pozitivním slova smyslu? Odvážné tvrzení.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V čínském pojetí ano. Vzali za svou teorii, že pokud chce kdokoli přispět k čínskému rozvoji (svobody) musí projít sítem strany. Nebo-li můžeš svobodně mluvit v rámci jedné strany, nesmíš své názory prosazovat mimo stranu. Kdežto tento prezident sve oponenty ve straně nechal zavřít. Teda úplný protiklad těch předešlých.

Nejlepší jsou sankce EU uvalené na Rusko. EU se díky vlastním sankcím dostala do situace, že ztratila veškeré páky, které na Rusko měla. Takže místo toho, aby se dokončil a spustil NS2, aby EU mohla ekonomicky Rusko dotlačit k přerušení bojů a k jednání o podmínkách, za kterých by Ukrajinu opustili, tak se EU jedním šmahem všeho vzdala a nemá na Rusko jedinou páku. Možná nemáme tu nejhorší totalitu, ale máme ve vedení ty největší blbce. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

rusakum je to jedno, sami nejspis odpalili ns1 a ted vsechen prebytecny plyn palej
a hlavne ted eu ty paky uz pouziva ve forme sankci k cemu ti je ze zajou od nich plyn ve velkyn kdyz jim dotujes valku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jak by ty páky fungovaly s NS2, to mi pověz? Že by Německo tvrdilo, že to vypne, po té, co to spustilo? To snad ani nemyslíš vážně. O těhle pákách snila Makrela, až nakonec zjistila, že žádnou páku na Putina nemá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ono tohle "docasne" obdobi bude trvat min 2 roky nez vyleze tsmc s 2nm
a nvidia ukazala ze se da prodavat lip nez konkutence i na horsim procesu. spojeni nvidie a samsungu v ampere se povazuje za velmi uspesne, do toho apple nedokaze vytezit z novych procesu uz tolik jako v minulosti takze samsungu situace je velmi naklonena nejenom z geopoliticky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to celkem jedno. Vzhledem k tomu, jaké jsou ty dodavatelské řetězce ve výrobě čipů a v jaké oblasti se případně bude válčit, přesun do Jižní Koreje až tolik neřeší.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.