Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsungu došla trpělivost, chce prosadit zákaz prodejů iPhone 4S

Najlepšia obrana je útok...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Docela se divím že s tím tak dlouho otáleli.Dávám za pravdu médiím (ČT24 kde to bylo řečeno na plnou hubu)že tu nejde o spor Apple Samsung ale o spor Apple a Google nebo chcete li iOS versus Android.Původní útok Apple na Samsung je vlastně jen o tom že Samsung těch přístrojů vrhá na trh nejvíce a je schopen vrhnout ještě víc.Dle údajů se již dnes prodá 2X více přístrojů s Androidem než je schopen prodat Apple.Aple se žalobami snaží podvázat ten úctyhodný nárůst prodejů přístrojů s Androidem jakoukoli metodou a jak bylo na ČT24 řečeno jde o obrovské peníze.Jak už napsal někdo v nějakém příspěvku chce to kolu,popcorn + pohodlně se posadit a sledovat ten frmol kde účel světí prostředky a budou použity i metody na hraně zákona.Kde pravděpodobně zákazníci budou bráni jako rukojmí.Sice nechápu proč si výrobci myslí že když zakáží prodávat konkurenční produkt že si půjdu koupit ten jejich a věřím že lidí jako já je většina.Mě nesedí přístup Apple a nikdy bych si jejich produkt nekoupil a to i kdyby se Apple rozkrájel ale budu rozumět i někomu kdo bude v názoru v opačném gardu.Já jsem pro ať si rozhodnou lidi co chtějí a nekecají jim do toho soudy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekne si to napísal. Ja by som si tiež iPhone nekúpil, lebo mi vadí ich politika. Aj keby bola cena štvrtinová. Som technický typ a preto mi vyhovuje Android a okamžite ako vyšiel SGS som si ho kúpil. Ale nemám potrebu prejsť na SGSII, však má iba 1,5 roka a plne mi vyhovuje a robí čo potrebujem (kntrola wi-fi signálu, zarušenie kanálov, vzdialené pripojenie logmein, kontrola domáceho klasického POP3 účtu, gmail účtu a tiež pracovného Exchange účtu súčasne, a tak podobne). Ale viem si aj predstaviť množstvo ľudí, čo v podstate potrebujú len volať a tešiť sa, ako im pekne reaguje ich iPhone. Je to ich voľba. Je hnus, že Apple sa snaží aj takýmito prostriedkami donútiť trh, aby si kupoval len ich výrobky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsi srandovni. Ja mam iPhone ,zena ma SGSII a protoze muzu porovnat oba dva, muzu rici, ze iPhone je o nejaky ten rok napred. A vzdycky bude, protoze Android se nemuzu co se tyce uzivatelske privetivosti iPhone rovnat.

Muj kolega ma SGS a nadava na nej kudy chodi a planuje koupi noveho iPhone, protoze ho uz ten nedotazeny Android na papirove nabusenem HW sere.

Ty veci, ktere tady popisujes, ze delas na SGS jdou samozrejme na iPhone taky + daleko vice + mnohem stabilnejsi provoz + propracovanejsi UI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bez urazky kazdemu chuti nieco ine.

Mne sa asi najviac pacil WM 6 aj ked mal chyb a chyb. Je to aj zvyk a nacvik roznych ukonov aby slapal telefon ako ma. Teraz mam pod kontrolov dva Androidy HTC Desire a LG Optimus One. HTC Desire ma moja zena a u mna by vydrzal cca 10 minut a sup ho o stenu. Je sice HW oproti LG vpredu ale ovladanie ma podla mna uchylne. IPhone som skusal, ale nenasiel som jedinu vec preco by som ho chcel. Pride mi ako hracka ktora vie telefonovat. Tymto nechcem iPhone degradovat ci hanit, len ma proste nenadchol. Dnesne mobili nesu zo sebou nielen HW a urcity OS, ale hlavne urcity sposob ovladania a ten pasuje kazdemu iny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte někdo, jak to s tím zákazem skutečně je? Chápu to tak, že Samsung Německo sice nemůže prodávat Tab, ale jak je zařízeno, aby kterýkoli velkoobchod z Německa nemohl nakoupit kamion Tabů třeba od Samsungu ČR? Protože mi připadá, že ten zákaz nějak nefunguje...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

myslim, ze to je pak jiz veci celniku nepustit do zeme a prodeje zakazane zbozi...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že němečtí výrobci jej nesmí vůbec prodávat. Něco, jako když tu ČOI zakáže prodej nějakého jedovatého či jinak nebezpečného šmejdu.
Prodejce to nesmí prodávat, dodavatel si to musí odebrat zpět, výrobce (dovozce) bezpečně zlikvidovat, případně odvézt.
Na individuální dovoz se to nevztahuje, pokud to není zakázané jiným zákonem (jako třeba drogy, zbraně, jedy, ...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... a neudělali náhodou nějakou "inovovanou" verzi na kterou se ten zákaz již nevztahuje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

už aby ty zas**né patenty někdo zrušil....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ti takhle půjde dál, tak nic jinýho nezbude ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no pokud se to neda vyresit i jinak treba importem z ciny.kouknete sem treba:

http://www.fastcardtech.com/goods.php?id=6521

ja koupil copycat na dve sim dual standby neblokovane za 265 dolaru coz proti cene original samsungu S2 se neda srovnavat...
Touch Galaxy HDC A9100 S2 Android 2.3 ,3G WCDMA, 4.3inch Capacitive screen,dual sim, dual core,8.0MP camera.
Mam to doma a funguje a vypada stejne jako samsung s2 a muzu mit jednu tmobile a jednu vodafone sim naraz...

takze vsechno jde kdyz se chce

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je fakt směšné.
- Chápu když je nějaká potravina závadná, nebo nějaký výrobek zdraví škodlivý, tak je na místě jej zakázat, protože jeho zakázání je prospěšné všem.

Zakázání iPhone nebo Galaxy tabu, ale neni prospěšné nikomu, jen jedné a druhé firmě.
- Copak jsou ti soudci uplní idioti?

Jako jediný rozumný výsledek těchto patentových válek vidím to, že tyhle stupidní zákazy naštvou celou společnost, což povede ke zrušení patentového práva.
- Žádné jiné východisko neexistuje.

Buď svůj nápad řekněte všem a zrychlete pokrok. Nebo si to nechte pro sebe jako tajemství a nikdoho s tím nepruďte.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Zakázání iPhone nebo Galaxy tabu, ale neni prospěšné nikomu, jen jedné a druhé firmě"
kdo jinemu jamu kopa, sam do ni pada..., sic bozi mlyny melou pomalu
zajimalo by me, zda s timto postupem souhlasil sam veliky Steve IM, zda to bylo z jeho hlavy / osobne si to nemyslim /, nebo novodobi manazeri opet zapracovali pro ne tak beznym zpusobem / guwno umi, ale do vseho kecaj, cest vyjimkam... /

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Puvodni myslenkou patentu bylo ochranit investovane prostredky do nove technologie. Troufam si tvrdit, ze v ramci Evropy to takto i funguje.

Bohuzel diktatorsko-svobodna zeme hnana nejvyssimi zisky se toho chopila jako "vyrobniho a penezniho prostredku", takze si patentujete cokoliv jako prvni a pak uz jenom cekate na ty penize. A pak do toho prijde "normalni" spolecnost, a aby neskoncila pod patentovymi zalobami, tak taktez patentuje cokoliv, co vymysli. A tim se roztaci spirala nekonecnych patentu, kterym nikdy nebude konec, dokud budou generovat vic penez, nez jsou naklady na samotny patentovany objev nebo na tu praci kolem toho.

Pritom pri navsteve USA zjistite, ze vsechno je "Made in China" a USA v podstate uz nic nevyrabi a jenom toci dolary na Wall streetu. Zel, dokud USA ma dostatek natisknutych penez, tak poptavka US trhu (spotreba) bude tuhle krestansky zadluzenou zemi zivit jeste nekolik let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě tak kdyby společnost mohla něco ovlivnit, že? Patentové právo se jen tak nezakáže, protože by se za jeho zachování postavila většina korporací. A společnost může jít k čertu.

A teď už slyším něčí komentář, že "všechny to znechutí tak, že ty výrobky nikdo nebude kupovat" - hodně štěstí, vždycky se někdo najde, resp. většina...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, to měla být reakce na příspěvek "junk | dnes, 12:02".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spolecnost muze jit k certu, ale pocet korporaci ktere se skutecne postavi za patentove pravo klesa s kazdym patentovym trollem a deadlocky jako ted predvadi Apple versus Samsung (pokud se to Samsungu povede) taky nepotesi ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> "Samsungu jde stále o větší peníze a Apple ztrácí dosud neotřesitelnou pozici na trhu" ?

Kde autor bere ty nsmysly? Za posldni ctvrtleti IPhone v US i celosvetove roste a vzhldem k tomu, ze jen za prvni vikend se prodalo +4M iPhone 4S, tak to vypada na naprosto rekordni kvartal, ktery zase ukousne nejakou tu desetinku v kolaci trzniho podilu.

Samozrejme roste i Android, ale oba (s iOS) rostou na ukor WM a WP7 + Symbianu + RIM. Takze nektere vety proste nejsou pravdive.

Jinak k tem zakazum v Evrope. Je dost nepravdepodobne, ze by iPhone zakazali, protoze Samsung to uz zkusil v Nizozemi a pohorel. A soudci v ostatnich EU zemich k temhle rozhodnutim preci jen prihlizeji i kdyz nemame precedentni pravo, ale zohlednuje se to. Takze bych to s tim zakazem ve Francii a Italii nevidel zase tak ruzove.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.