Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SanDisk ohlásil 2TB SSD s rychlostí až 850 MB/s pro USB 3.1 Type C

To je sice hezký, ale radši bych kdyby někdo konečně stvořil 2,5" exterňáky víc než 2TB a tím rozhodně nemyslím 2,něco ale 3TB a víc (to ideálně), ať je to klidně těžší, třeba našlapaný heliem, nebo dusíkem, to je mi buřt, ale hlavně ať to je :-(

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No ale ta cena je jak kdyby na tom bylo namalovany jablko.
wtf pak se divi ze nemaj zisky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Typ**o s tou cenou si dělají snad PRDEL ne??? Já koupil od WD 2TB Elements za 2 a půl tácu... S tímhle ať se jdou!!! Stejně mám ještě cca 1TB volnej...
Nedávno jsem něco většího hledal a ještě to nikde něměli...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je sice hezký, ale radši bych kdyby se už prodávaly motherboardy s nativním USB 3.1. Což se neprodává a ještě minimálně rok prodávat nebude.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U SATA 3 (6 Gbit/s) uz jsem tusil ze jako nastupce SATA 2 (3 Gbit/s) se to moc nevyplati a na trh to prijde spis s krizkem po funusu. Je to tim ze strasnou dobu trvalo schvalovani a ruzna k tomu nutna byrokracie natoz uvedeni na trh plus masove rozsireni. A pokud budou nahodou uvazovat o SATA 4 (12 Gbit/s) tak nez se to zase prosadi tak uz bude totalne pozde. Jo pro plotnovy disky je prepych i SATA 2 (3 Gbit/s) zde se taky nejak zastavil vyvoj klasickych disku a jen vyjimky dosahnou na 150 MB/s a to jen na zacatku/okraji a pak to klesa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu, SATA zůstane pro HDD a systémová SSD se budou strkat do M.2 a bude.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nárůst rychlosti byl u klasických disků vždy problém, protože se zrychlují pouze s odmocninou růstu kapacity (zrychlení se dostavuje jen s více bity na stopu, ne s větším počtem stop).
Z legrace jsem si počítal rychlost RAMACu a vychází mi to na max 300kB/s (24" plotny, 1200rpm, 100 bitů/palec). Za 60 let rychlost nevzrostla ani 1000x zatímco kapacita narostla více než 1 000 000x.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Umí to UASP? Protože USB 3.0/3.1 je sice rychlé ve spojitých přenosech, ale jak se tam začně dít něco více, tak je to zoufalé.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, z hlediska latencí a vytížení systému je SATA zlatá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky z duvodu podpory trimu by se UASP hodilo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.