Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SanDisk X210: SSD s podporou SATA DEVSLP

Životnost, tedy TBW (total bytes written) udává hodnotou „>80“ - jednotku si vydedukujte z kávové sedliny (navíc je jasné, že tento údaj neplatí pro všechny modely).

Ja by som si tipol, že to znamená toto: celá kapacita disku môže byť prepísaná minimálne 80-krát, čiže pre 128GB ~ 10TB, pre 256GB ~ 20TB a pre 512GB takmer 41TB.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jsem zvedav kdy tahle uzasna technologie dospeje do stadia "zapsat jednou" :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne. Dovedu si představit SSD tvořené write once paměťmi o kapacitě desítek PB, vnější kapacitě v řádu TB a vhodným interním alokačním systémem. Přepsat by to celé trvalo skrz SATA rozhraní několik let nepřetržitého zápisu, kdyby se někdo hodně snažil, takže záruka použitelnosti víc než dostatečná. Navíc by výrobce mohl na takovém výrobku vydělávat opakovaně, po čase prodávat aktualizaci firmware, která zvětší dostupnou kapacitu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by bylo vcelku málo, některé SSD jsou schopny vydržet několik zapsaných PB a i ten 64GB Intel co se testoval tady se bezproblému dostal na stovky TB.... sic je pravda že závislost životnosti na zapsaných datech je dle zdejších testů poněkud podivná ale i tak... 10TB pro 128GB model? extra málo....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

kruci, kde jsou ty memristory?!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.