Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sapphire Blizzard Radeon X1900 XTX s vodníkem

Maji to hosi nejaky nevychytany. Karta zabere 2 sloty a chladic dalsi slot. to jsou dohromady 3 sloty :-/ Jo jasne, chladic muzu dat i jinam nez do slotu, ale myslim, ze kdyz uz, tak se meli s vymenikem tepla na CPU vlezt jen do vysky jednoho slotu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

peca: nekam musis nacpat ty chladice!!!
Proto je vlastni karta dvouslotova.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Arctic Silencer na taku kartu spravi rovnaky hluk..... (a mozno aj tak isto chladi).. a s kartou zaberie spolu len susedny slot.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se mě ale nelíbí, jsou ty malinký pasivy na pamětech. Myslím, že při té frekvenci, na které jedou už mož možností k přetaktování s takovýmto chlazením neposkytnou. A díky tomu, že na GPU je vodník, tak ty pasivy ani nejsou ofukovaný vzduchem z větráku GPU :-(
A co se toho Arctiku týče, tak ty chladiče na řadu 1900 jsou dost nepovedený! Malá účinost! Jejich starší chladiče byli mnohem lepší, sice dvouslotové, ale to já beru jako výhodu. Alespoň zbytečně nehoněj horkej vzduch od GPU a pamětí v casu, ale jde pěkně ven...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

POCITEJTE PORADNE!
Ta karta i s chlazenim celkem osadi 3 sloty.Staci se podivat jasneji a nebo spocitat uchytky pro srouby,jsou 3.
1:Chladic
2.:Volne misto pro chlazeni
3:Samotna Graficka karta.
 
PS:Take nechapu proc karta s vodnikem musi mit jeste pasivni chladic.Ale pokud neni prilisny hluk nezabyval bych se tim.Cim vic chlazeni tim lepe nejen pro samotnou kartu ale i okoli. Samotna Case ma u P4 procaku nad 3GB kolem 40-50°C.Jen to chce vetsi Case - coz je problem.
 
Pokud mate v PC pridavne sitovky,TV Tuner a napr.Samostatnou lepsi zvukovku tak je problem tam tu kartu narvat.Kdyz vetsina novych desek ma zpravidla   3 - 5 PCI volnych slotu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste bych dodal,ze zalezi zda je PCI-Ex16 vyse nez PCI-ex2x? a nebo je nejprvePCI-Ex2x a pak teprve PCI-Ex16 sloty. Zalezi na dekach.Ale ten kdo si takovou grafiku koupi uz urcite kupuje i novou desku s dostatecnzm poctem volnych PCI slotu (5slotovky se snad jeste prodavaj.
 
Ja mam napr.Take radeona na PCI-Ex16 a jedine co mi vadi,je to.Ze je pomerne blizko procaku.mam tam masivni medeny chladic s vrtulkou dole od Zalmana a musim kartu chranit osobne vytvorenyn krytem jenz ji chrani pred dopadem prachu na kartu pri vypinani a zapinani PC kdy se prach na vrtulce ci mrizovani uvolni a pada dolu primo na grafiku.V mem pripade na specialni plosku kde mam namontovan odsavaci ventilator a prachove castive odvadi mrizkou (s filtrem) ven z PC .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.