Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sapphire potvrzuje grafiku s HDMI/HDCP

Ať si strčí celý HDCP do ři..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nema to DVI ktory potrebujem na projektor, takze taku kartu si veru nekupim..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fero: Na DVI staci pasivni redukce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě byla tahle informace poměrně podstatná, protože už vím, že mám kupovat velkej LCD monitor propojenej DVI a ne LCD televizi. Mám totiž "starou" X1600. I se slavným AVIVO je pak maličko naprd. Nebo je to tak, že ve Vistě nepůjdou přehrávat videa ani na LCD monitorech, případně že na LCD 1600x1200 to pojede jen v tom nižším rozlišení jako o něm byla řeč? Mám v tom stále trochu guláš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a kdyz uz to ma tak super vystupy, bude bundlovana verze PowerDVD jen dvoukanalova, jak to s oblibou vyrobci VGA delaji ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alan: No pokud jsem pochopil, tak pokud si Vista nedetekuje, že všechen HW od mechaniky až po zobrazovač je "chráněno" tak Ti ti pustí max myslím v plném PALu. A tím se žádné HDDVD nekoná. Tak jak si dnes můžeš pustit třeba video s foťáku, co má 640x480 na celou obrazovku (fulscreen) Tak to asi půjde i potom. Akorát prostě neuvidíš tolik detailů, protože to pojede v nižším rozlišení.
Zároveň nesdílím opdimizmus redakce, že když si koupím tuto kartu a zobrazovač k tomu náležející, tak po instalaci Visty budu v sedmém nebi a vychutnám si HDDVD v plné kvalitě. Myslím že kolem toho eště bude řevu a slz. Ajaj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: Jenze pokud je to dnesni (starsi nebo PC only) projektor nebo i LCD tak jeho DVI vstup bude bez HDCP ochrany a bude z ni jelen a tim padem obraz jaksi nebude. Takze pasivni redkuce fak nestaci, musela by byt aktivni s desifratorem HDCP ale takova zatim neexistuje. Cela ta pos**** HDCP ochrana je na ho*** to aby jste si koupili vse znovu ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, jak napsal Nobody. Celé to HDMI je jen dražší ekvivalent ochran CD a DVD, které opruzují jen poctivé majitele. I když mám LCD-TV, která svým rozlišením vyhovuje, ale jelikož nemá HDMI konektoř, tak si musím koupit LCD-TV novou! Fakt, skvělé. A to proto, že samozřejmě se postupně budou moci koupit jen HDMI DVD a pod... Je to jen zlodějna, která opět bude opruzovat poctivé lidi. No a důsledek? Těch poctivých bude nadále víc a víc ubývat. Protože lidem nic jiného nezbude.
Asi tak nějak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bespi: tak v tom pripade by to nemusela byt zla karta, len nesmie byt prilis drahsia ako x1600pro bez hdmi. tato nova pouziva totiz GDRR3 takze by mala byt rychlejsia. by som ju bral ak bude pre AGP. totiz, hladam teraz nejaku novu kartu do AGP, kvoli PCIe nemienim investovat majlat zato ze si to tak vyrobci vymysleli.
pre ostatnych: ale v ziadnom pripade nebudem pouzivat HDMI. ak do toho zakoduju aj zvuk tak to aby som kupoval kvoli nim nielen novy projektor ale aj zosilnovac. fakt nezajem. kupim si novu ziarovku do projektora za cca 300 usd a budem spokojny dalsich par rokov. a ked budem tuzit po vysokej kvalite tak ma vyjde lacnejsie kino aj keby som za celu rodinu zaplatil tisic korun. a ako bonus dostanem ze ma susedia neukrizuju za decibely :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fero: To je fakt! Me to prijde trosku zcestny, abych pres grafickou kartu tahal zvuk!!! BTW nehodlam to pomoci HDMI pripojit na televizi (rozumej neco s HDMI vstupem, treba LCD TV).
To ale samozrejme znamena,ze pokud receiver nebude umet HDCP, jsem namydlenej... 8-O No uz aby nekdo udelal redukci "HDMI2DVI decrypter" ;-)
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je skutecne velmi zabavne s jakym nadsenim a s ochotou si dokonce i priplatit :-))) na sebe pletou zpitomeli useri tento BIČ ... opravdu velka sranda

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ge0rge: neviem ako si na to dosiel ale tunak nema o HDMI nik zaujem..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tomu říkám hodnotná informace. Vím, že této kartě se vyhnu jak čert kříži ( a nebudu jedinej úTo zas bude ušetřenejch peněz:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiež sa mi zdá zábavné, ako sa redakcia teší na túto "ochranu". Veď zákazník ju nepotrebuje, tak načo. Podľa mňa o žiadnu ochranu proti kopírovania nemá záujem zákazník, iba štúdia o obchodníci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bespi: myslim si ze pasivna redukcia HDMI/DVI existovat nebude. a to rozlysenie tiez tomu napoveda, info z http://www.sapphiretech.com 1920x1080 (HDMI). takze som stratil o nu veskery zaujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No super, takže zatím není rozhodnuto ani na 100% o mediu, nemáme ani potencionálně obsah (je pár filmů), nemáme ani pořádné zobrazovací zařízení málo opravdu velkých LCD, nemáme je k čemu připojit , často když na obalu je psáno že to je připraveno postrádá to konektor HDMI , no pod jsme se prokousali až sem, zjistíme že nemáme OS a Sw přehrávač. Ufff.. no pokud nějaký člověk se prokouše až sem. zjistí že někde někdo zapomněl kódování takže si to stejně v nativní kvalitě nepustí.

Pak tu máme takové drobné detaily jako to, že málo kdo má vhodnou konfiguraci pro provozování OS Vista , případně jak to bude u Apple nebo jak to bude v Linuxu.

A na závěr drobný, ale pravdu vůbec nepodstatný detail a to myslí si někdo, že průměrný uživatel bude mít na to peníze? Na kolik vyjde upgrade (OS+paměť+grafika+LCD) toho poctivého uživatele aby si pustil něco opravdu kvalitně? 50000,-? 70000,-? A to jen za předpokladu že se budou takové monitory opravdu masově dělat.

No prostě samé výhody pro poctivé lidi a průměrně vydělávající lidi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim,ze LCDcka o HD rozliseni budou velice brzy, a budou stat stejne jako ty dnesni "normalni" nejakejch cca 10.000,- A zobrazit tohle rozliseni by nemel byt problem pro mainstream modely grafickej karet. 2Ghz procesor by mel taky stacit, tak nevim proc furt nekdo brbla, ze na to nebude vybavni nebo penize? V podstate je jiz dnes vybaveni tohle zvladajici celkem bezne (krome LCD). Crack na to taky bude, tak to chce klid.....:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4fero: redukcí HDMI-DVI a DVI-HDMI je nepřeberné množství. Např. http://www.ramelectronics.net/html/DVI-hdmi_adapt.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ro: To je sice pekne, ale tu ide o to, ze ked mas sifrovane HDMI, tak DVI bude sifrovane tiez a TV s DVI vstupom nebude schopny HDCP desifrovat, takze cela redukcia je nepouzitelna (resp. je pouzitelna len pre nesifrovany obsah).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2qwer:

Bohužel bych to neviděl tak růžově. Tyhle předpovědi se už mooockrat nestali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemam zaujem o HDMI ale mam zaujem o x1600pro AGP s GDRR3. ale kedze to nebude pre AGP a HDMI mi pri prevode neposkytne 1600x1200 tak ma karta nezaujima.
a redukcia DVI-HDMI? to je pekny nezmysel. to by znamenalo ze DVI by vedelo prehravat ten ich kryptovany nezmysel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

qwer, DevOneCz:
Napriklad pomerne drahy LCD monitor od DELLu s rozlisenim 1920x1200 se da koupit kolem 30kKc. To je bezproblemova cena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Evzen: LOL, lidi kupujou Tesko sestavy za 19999,90 i s tiskárnou a chteš říct, že 30 litrů za nic moc LCD, je příznivá cena? Přesně jak sem řek v plný palbě to bude 50 ,70 tisíc za vybavení. V tom, že velké kvalitní (čti ne Acer a spol.) LCD 22' a víc, klesnou pod 20000,- vydím dost velký optimizmus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fero: Ono i pres DVI muzes protlacit HDCP, pokud je to tak udelano. Ja mam DVD prehravac Denon 3910 a ten ma vystupy DVI i HDMI, oba s podporou HDCP. Mam ho propojeny s projektorem pomoci kabelu DVI-HDMI a slape to jak hodinky. Bohuzel ne vsechny zobrazovadla s DVI vstupem podporuji i HDCP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nyslím, že následující informace ze zahraničního tisku, co dokáže HDCP a jak jsou zákazníci "nadšeni" z té úžasné hájdefinišn nepotřebuje komentáře. Teda svůj si neodpustím: Vím čemu se mám zdaleka vyhnout:-)

Citace ze serveru Parabola:

Stále více abonentů německé filmové programové nabídky Premiere HD má problém s příjmem programů ve vysokém rozlišení. Podle informací magazínu Focus má každý pátý televizor problémy s HDTV set top boxy Premiere.

Problém způsobuje systém HDCP, který v levnějších televizorech korektně nespolupracuje s přijímači Premiere HD a jednoduše blokuje sledování HD vysílání. Premiere doporučuje používání televizorů se značkou HD Ready. Jiné televizory mohou mít popisované problémy.

Výrobci HD set top boxů pro německou Premiere - tj. Humax, Pace a Philips plánují vydání nového firmware, který bude možné jednoduše stáhnout přímo ze satelitu Astra. Premiere a producenti set top boxů negarantují, že po aktualizaci řídícího firmware bude vyřešen problém s příjem kanálů Premiere HD.

Co dodat......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.