Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sapphire rozšíří sérii PULSE o RX Vega 56

Nevim, jak u tohoto kousku, ale Pulse edice byla znama taky tim, ze hure chladila a vetraky byli hlucnejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak je, PULSE je "základný" variant od Sapphire (aj keď s lepším chladením ako referenčné karty), NITRO je potom na tom z hľadiska chladenia a výkonu nad PULSE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prej to zkupují těžaři, to jsou řeči, GPU se přestali vyrábět...

Proč psát o něčem co neexistuje :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

je to pořád dost levné, měli by ještě zvýšit cenu :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

GTX1060 je za 11000kč doporučená cena 6500kč
Vega 56 za 15000kč doporučená cena 8500kč

Nebudu kupovat GPU když je cena tak proklatě nízko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To mí povídej. Pořídil jsem si v listopadu našlapané dělo. Ale prostě 13-15k za RX 580 která stála půl roku předtím kolem 8 nedám. Takže mi tam běhá 1050ti na FullHD+max detaily při slušných fps to stačí. Už aby bublina praskla a šla tam 1080TI za 7 tisíc až to zaplaví trh. :D :D :D :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No akorát ta 1080TI bude mít nalítáno jako Červený trpaslík :D a to si piš, že to takhle dopadne, karty budou v posledním tažení za pár šupů a výrobci už teď dojí jak se dá, protože by se nemuseli dožít roku 2020 :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je otázka, jestli to bude v posledním tažení. Co týhle EU-RoHS zgurvený elektronice vadí, je změna teplot. Konstantní hic není takový problém. Sám jsem koupil koncem roku tchánovi z Aukra vylítaný Radeon R9 280X od ASUSu (R9280X-DC2T-3GD5) za 4,7 litru a maká v pohodě dodnes jako herní grafika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ta byla jedna z nejkvalitnějších co kdy udělali, kdyby se ta kvalita udržela, tak bych taky takovou starost neměl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Blbost stále je to ROHS takže jestli je to ASUS nebo cokoliv jiného nehraje roli a 280X alias 7970 koncem roku za 4700 je dobrá zlodějina... já koupil před 3lety 7950 za 3400 s 3 měsíční zárukou (nový kus vyměněný z reklamace kvůli větrákům) A taky těch R290X co přežilo težbu, si myslím že dnes šlape stále taky dost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud se oni někdo dobře (teploty...) staral. Nemám strach ale výměna větráků určitě pokud běhali 24/7. Grafický čip věkem ani používáním neztrácí výkon. Ale spíž čekám na VR s pořádným rozlišením 4,8k na oko a grafiky co je utáhnout a hry k tomu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Kdy se reálně karta do obchodů dostane a za jakou cenu nelze momentálně přesně říct, hlavně díky probíhající težební mánii."

Muzes sva slova ozdrojovat?

Vedle na cnewsku je totiz zprava o financni situaci AMD (mimochodem velmi pozitivni) a udajne pri uzaverce AMD zminila, ze cipu Vegy je dostatek a kdykoli muze byt produkce navysena. To ze grafiky nejsou, maji pry na svedomi vyrobci pameti. Nejsou proste pameti a to ani pro grafiky AMD ani pro nikoho jineho.
A my podle signalu, o kterych se psalo i tady muzeme tusit, ze pameti nebudou minimalne ani 2018. Je to silene, ale pokud Vivo prave vydalo telefon s 10GB RAM, tak se asi nikdo nemuze divit, ze je proste pameti nedostatek.
Jiste u Vegy to jsou HBM, ale ani ty proste nejsou a nebudou a vyrobci pameti se obavam, ze budou "tezit" ze situace a radsi budou nasazovat cenu nez zvysovat objem. (Vlastne jsi mel s tema tezarema pravdu, ale asi jsi myslel jine nez ja. ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to skupujou těžaři, tak je jedno, čeho je nedostatek, jestli GPU nebo pamětí. Výsledek je stejný.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je mysleny tak, ze proste nejsou pameti a vyrobci je nedokazi nebo nechteji vyrobit ve vetsim mnozstvi, tudiz ikdyz cipy jsou, tak grafiky nebudou. A skupuji ty grafiky vsichni, kdo se k nim dostanou. Nelze uplne a jenom vinit tezare.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"ale pokud Vivo prave vydalo telefon s 10GB RAM, tak se asi nikdo nemuze divit, ze je proste pameti nedostatek"

Spíš naopak, pokud se vydávají telefony s 10GB RAM, tak je paměti habaděj. Kdyby bylo málo nebo by to bylo moc drahý tak tam daj maximálně 6GB a jinde do 4GB, což reálně na všechny aplikace stejně stačí a míň to žere baterku :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To zalezi od toho, kolik je Vivo ochotno zaplatit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vysvětlí mi někdo, jako smartfonově téměř nedotknutému, k čemu je telefonu 10G RAM?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No predsa na ťaženie kryptomien, to dá rozum. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K dnešnímu datu například k hovnu, uvidíme jak to bude zítra, třeba někdo udělá 12GB RAM a situaci přehodnotím. Už výrobci nevědí čím by se od sebe lišili a co by mohli navíc nabídnout, je to trapný. Velikost, displej, pak baterka, pak RAMka a užitečný software od výrobce, který spíše funguje jako nouzová brzda u tramvaje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No přece, čím více GB RAM tím více Adidas :)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U telefonu plati zlate pravidlo, ze cim vic pameti, tim lepe.

Ono je treba pochopit chovani Androidu. Ten si pamet ridi sam bez moznosti uzivatelskeho ovlivneni. Takze vsechno co se spousti po startu OS se okamzite narve do pameti, aby k tomu programu byl rychlejsi pristup. Podotkl bych, ze ani spousteni aplikaci po startu OS uzivatel nemuze ovlivnovat. Kazdy vyvojar aplikace je presvedcen, ze prave jeho aplikace je naprosto krucialni a ze ji uzivatel nutne potrebuje spustit kdykoli je to mozne, takze vsechno co se do telefonu nahraje, tak se kdykoliv je to mozne spousti na pozadi.
Ono totiz Android funguje na principu flagu, takze napriklad spusteni OS je flag, kteremu se priradi aplikace ke spusteni, nebo treba start wifi je flag, kteremu se priradi aplikace ke spusteni atd.

Kdyz se vsechny aplikace do pameti nevejdou, tak Android nektere aplikace vykopne, zasadne se Android ridi pouckou, ze vykopnout ma aplikaci, kterou chce uzivatel za chvili spustit. Nevim asi to ma nejakou pokrocilou umelou inteligenci, ale opravdu to funguje.

Takze spustena aplikace se nacte a system vykopne jinou, kterou bude uzivatel potrebovat zase za chvili a tak furt dokola. Aplikace se teda neustale prebuji v pameti a telefon se zacne sekat.

Tomu se vyrobci snazi zabranit neustalym pridavanim pameti.

Naopak vyvojari aplikaci jsou presvedceni, ze prave jejich aplikace ma pokryt veskerou dostupnou pamet v telefonu a tak to programuji tak, aby toho aplikace nacpala do pameti co nejvic. Treba takovej Facebook je schopen si vzit giga pameti ani nemrkne.

A kolotoc se toci dal. Ted se objevila prvni vlastovka s 10GB RAM, do roka bude 16GB telefon, tomu ver. :-/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zlatej Symbian a PalmOS :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Může mi někdo znalej objasnit, pokud bude těžit v celosvětovém úhrnu víc karet, zda cena kryptoměn poroste nebo bude klesat? Protože pokud poroste, tak je to Ponziho schéma a s grafikami na desktopu se můžeme rozloučit - žádné prasknutí bubliny nenastane. Zbudou jen konzole a APU (a mobilní čipy, které jsou jiné než desktop čipy). Proč ti ko*oti nekupují na těžení ASICy?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Proč ti ko*oti nekupují na těžení ASICy?"
Pretože na ťaženie najpopulárnejších alt coinov (čiže nie Bitcoinu) žiadne ASICy neexistujú. A ťažiť Bitcoin špecializovaným ASIC strojom, ak ich nemáš rádovo stovky k dispozícii je nezmysel. Za rok jedným ASICom ledva vyťažíš 1 Bitcoin (ak budeš mať štatistické šťastie) a zaplatíš 3000 EUR za jeho nadobudnutie + náklady na elektrinu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je nějaký divný, že nikdo na ně nevyrábí ASIC.

https://techcrunch.com/2018/01/31/samsung-confirms-asic-chips/?ncid=rss&...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže dneska Samsung oznámil, že sa chystá začať s výrobou nejakých špecializovaných ASIC. A ty sa čuduješ, že prečo tieto ASIC - pochopiteľne už zabudované do kompletného zariadenia - zatiaľ nikto nekupuje? Nuž asi preto ich nikto nekupuje, pretože ich žiadna firma nezačala ešte ani predávať...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No z odkazu vyplývá, že TSMC něco takového už nějakou dobu dělá, nehledě na čínské a jiné malé firmy, např. na FPGA se to podle mě dá normálně taky postavit. Dát do googlu litecoin custom rig si dej sám... (námět na článek).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> FPGA se to podle mě dá normálně taky postavit

.. da, ma to jen drobny problem - potrebujete FPGA se ~4G pameti pripojenych rychlou sbernici (min. 256G/s). Kdyz se podivate kolik FPGA s takovou pameti stoji, myslim ze 10krat prodrazena grafika bude furt levnejsi....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problem je, ze jsou tu stovky coinu s desitakama ruznejch algoritmu. A asic je jen na sha2 (v podobe v jaky ho pouziva bitcoin) a scrypt (v podobe v jaky ho pouziva litecoin). Navic vetsina tech alternativnich men si zaklada na tom, ze jsou asic/fpga odolny. A v krizi to budou resit tak, ze v pripade dostupnosti asicu zmenej vypocetni algoritmus (coz napriklad vertcoin uspesne opakovane udelal).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

asic muzes pouzit na bitcoin (+ klony) a litecoin. ethereum a spol se da tezit pouze pres gpu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ASIC je na Houno, nedá se prodat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já třeba nechápu co máte pořád s cenou těch pamětí, teď jsem kupoval paměť DDR4 - 4GB za tisícovku... To je slušná cena.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já kupoval 2x4Gb DDR3 1333Mhz Team Elite za 782,-kč s doživotní zárukou v roce 2011

Teď jsem kupoval 2x4Gb DDR4 2400Mhz Crucial Balistix Sport za 2500,-Kč

...a přitom 8Gb není dnes žádná hitparáda

...a inflací to neukecáš

...to je sprostá uměle udělaná monopolystická buržoázní nakunducena!

Jestli si s cenou spokojenej, gratuluji

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To jsi měl jako doteď k té 1080ce 4 GB? |-8

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nee zatim nehral na ramky uz nezbylo, honil si jenom ego na benchmarkach na telefonu :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.