Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sapphire uvádí Radeon HD 6450 FLEX s podporou tří monitorů

Dle mně 30" monitor s rozlišením 2560x1600, který používám je vhodnější. Mě u x monitorů vadí rámeček kolem displaye a chybějící výška. 30" monitor toto krásně řeší.

Nebo pro vidostřih je více monitorů vedle sebe vhodné použití. levý monitor - náhled nebo pomocný monitor, prostřední - střižna s timeline, pravý monitor - lišty s nástroji, storyboard apod. Zde ale u složitějších projektů - 7 a více stop je 30" prostřední monitor více vhodný kvůli rozlišení.

Někomu však více vyhovuje např 3x24"(1920x1200 či 1920x1080) vedle sebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam taky radsi 30", vsechno na jedne plose pekne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jenomze pokud pustite hru tak z 90% vezme cely display a pokud k tomu potrebujete sledovat mail / web / video / manual, tak je druhy monitor nutnost. A nekdy i treti by byl fajn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže dvě pitomé dvacítky 4:3 mají rozlišení 3200x1200. Což je sice o něco méně, než ta 30", ale záleží na typu práce. Na obrovském monitoru mě rozčiluje, že ke krajům je prostě daleko - už to není pro oko správně. Když mám dva, tak ten podružný je trochu natočený a krásně čitelný.
Ale jak říkám - záleží na typu práce. Paušalizovat se nedá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U dvou monitoru me vzdy vadil tlusty ramecek uprostred. Pokud jsem mel jeden monitor pred ocima, tak druhy monitor musi byt vlevo nebo v pravo. Z toho zase boli za krkem. To uz radeji 3 monitory. 2 monitory me vzdycky kvuli ergonometrii vadily.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trošku OT, ale zjímal by mě názor nějakýho odborníka. GTX580 nebo HD6970 ? PC čistě na hry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to nemá být dárek k Vánocům, nekupoval bych ani jedno ani druhé. Za měsíc budou obě morálně zastaralé. Počkal bych na HD 7900 - pokud z nějakého důvodu nechceš grafiku od AMD, tak cca 2 měsíce potom snad něco uvede Nvidia. Přijde mi trochu škoda dávat teď 8 tisíc za grafiku, která bude za chvíli ve všech ohledech překonaná (výkon, poměr cena/výkon, spotřeba/výkon, technologicá výbava...). Pokud to musí být do Vánoc, vybírej podle sympatií k výrobci, ani jedno není propadák.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.