Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

SATA-IO má finální specifikaci pro tenká 9mm USM zařízení

Seagate GoFlex Slim
Necelý rok po vydání specifikace SATA 3.1, která zadefinovala oficiálně i rozšíření USM - Universal Storage Module - přichází organizace SATA-IO spravující tento standard s novou, rozměrově příjemnější verzí…

Konsorcium Serial ATA International Organization předevčírem oznámilo, že byla dokončena nová verze specifikace USM přidávající úpravu zvanou USM Slim, tedy podporu pro propojovací element menších rozměrů. Výška tohoto spojovacího prvku není dosavadních 14,5 mm, ale pouze 9 mm, což jej činí vhodnějším pro různá tenká zařízení, kam se periferie s tenkým USM Slim propojením hodí lépe.

Integrované rozhraní je nadále pochopitelně 6,0Gbit/s SATA, zde se nic nemění, jde jen o standardizaci fyzické konektorové části. Ani tenká verze nepotřebuje žádné přídavné napájení, uživí připojené zařízení též ze svých propojovacích kontaktů. Členům SATA-IO je specifikace k dispozici zdarma, zbývajícím subjektům na trhu se dostane až ve formě obecné specifikace SATA Revision 3.2 (USM je součástí specifikace od revize 3.1 vydané loni v červenci), kterou konsorcium vydá někdy v průběhu tohoto roku.

Seagate již v tuto chvíli dodává externí 500GB disk s USM Slim rozhraním, to by nás nemělo překvapovat, neboť se sluší připomenout, že samotné rozhraní USM tak, jak jej SATA-IO, převzala, vymysleli pod názvem GoFlex právě v Seagate pro své externí disky. Ostatně již nějakou dobu má v nabídce 320GB/7200ot. disk GoFlex Slim USB 3.0 obsahující vlastní HDD a adaptér GoFlex-USB3 (ten jsme použili jako doprovodnou fotografii pro tento článek).

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku SATA-IO má finální specifikaci pro tenká 9mm USM zařízení

Žádné komentáře.