Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ULP chladič Kodati od Scythe dostanete i do nejmenších skříní

Zajímalo by mě, jak se instaluje na CPU. Nikde nevidím např. AMD mounting clipy, které ho zvednou o klidně 0,5 – 1 cm. Nějak semi nezdá, že by se jen "nalepil" na cpu… takže výrobcem avizovaných 34mm asi nebude úplně reálných, respektive bude se jednat o výšku heatsingu + ventilátoru bez uchycení.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V článku je napsané,že to má být v balení. Takže máte pravdu, bude se jednat o 34mm bez uchycení.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý, jak by mělo ono zvedání o 0,5 - 1 cm vypadat. Chladič musí vždy dosedat na plochu procesoru, takže bez ohledu na platformu bude jeho výška od povrchu IHS až k vrcholu žeber radiátoru oněch 34 mm. Scythe pro podobné chladiče obvykle dodává úchyty, které se šroubují nebo nacvakávají přímo na desku, např.: http://www.scythe-eu.com/uploads/tx_cfamooflow/sckzt-1000-accessory_05.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. jop ... asi neco takoveho tam bude ... taky mam v ITX kejsu chladak ktery drzi pres 4 srouby zkrz pritlacnou desku na druhe strane pcb a klipsny proste odpadnou- nejsou treba ..stve me ze s timhle nepsrisli tak pre 4 rokama ci driv .... kdyz jsem horko tezko shanel za slusnou cenu nizko profilove chlazeni pro AM2+ Athl. X2 270u

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíš zajímalo, nač pořád tyhle malé krámy, kde se nic nevejde, nejsou na to pořádné zdroje, s větším výkonem se to nedá uchladit, manipualce je otřesná a ještě je to většinou dražší? To radší šoupnout skříň pod stůl, tam je místa dost.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Třeba do obýváku jako malé herní HTPC bych si velkou skříň nedal. Ideálně kdyby to mělo formát zesilovačů a receiverů aby se to naskládalo na sebe ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby se tam rozumně vešla grafika, stejně je třeba mít normální výšku pro plnou kartu, takže pak je už poměrně dost místa i na chladič procesoru. Ten formát by asi šel, s uATX deskou by šířka a hloubka takové skříně nemusela být nijak drastická a ta výška nevadí…

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A proto lidé mají zájem o kvalitní grafiku integrovanou v procesoru. Pak SSD v podobě pitižvíka třeba do M2 slotu, ideálně by celá sestava krom malých rozměrů měla do 65W spotřeby, aby šel použít nějaký drobounký notebookový zdroj. Holt existují zákazníci, kterým nestačí tablet, nepotřebují notebookovou přenosnost, ale ono velké PC by pro ně byl buď overkill, nebo nesplňuje estetické nároky.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

jj, mluvis me z duse http://lordcyber.net/img/comp2
a10-5800, intel ssd 520 120gb, 3gb wd red ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A10 je na toto brutální overkill. Dneska stavím klasické HTPC na Athlonu 5350 (Ashrock už má desku s DC-DC zdrojem). Jediné s čím si neporadí, jsou hry.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ja to predevsim pouzivam jako normalni pocitac, a obcas si rad zahraju i tu trackmaniu :) jinak na cpu sem snizil napeti, takze i kdyz to vyhulim na 100% tak to stale neslysim a v noci o tom vubec nevim ze vubec bezi pocitac ...
ale premyslim nad timto http://www.karmadigital.com/tf5_htpc_home_theatre_pc_case.html a supnout tam 45w core i7 ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pěkné foto, ale nedal bych si DVD na AVR. Když už to chce mít n2kdo na sobě, tak bych dal AVR až nahoru ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no je to audio cd prehravac a stereo zesak :))
ale, i kdyz to rostuju, tak zesilovac je stale vlazny, nic extremniho ... navic cd je uzsi, takze zesilovac se v pohode pasivne ventiluje, navic me ten mezi zesakem a cd pribyl kazetak od technicsu :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já doma jsem nedal na AVR raději ani klasické MMC, které má pidi rozměry. Ikdyž by to bylo asi taky v pohodě, ale jistota je jistota. Jinak jak je tiché to HTPC Lian LI? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak sem psal uz nahore, podvoltoval sem si cpu, a kdyz tomu nalozim 100% loadu, tak se vetracek trosicku roztoci a drzi teplotu na ~55-60 stupnu a slysim ho jen na pozadi, case je na omak vlazny ... a v noci kdyz pocitac jede, vetsinou idluje/stahuje, tak ho neslysim vubec, i kdyz mam zavrene okno ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takže říkáš, je zbytečné tam dávat pasivní zdroj nebo ten modulární a pasivní chladič na CPU? :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

sem jen rekl, ze kdyz to idluje tak v noci to fakt neslysim a pri loadu se ten scythe trosiku roztoci a de na pozadi slyset :)
ale tak zalezi na preferencich, ze ... ja bych si urco v pocitacu nejaky vetrak nechal, at to proste vetra, nepotrebuju mit 0db :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ok. Díky moc za info :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tak to teda brrr s tymi hrami... (edit)A5350 bez OC: Planetside 2 lowest details 1024*768 >> 25-38fps v "lahkom" boji.

testoval som to explicitne predtym ako otcovi vyexpedujem PC (v 4L skrinke GT-850PC), ktorym nahradi staru velku a hlucnu (aj ked "zberatelsku" > s754 A64M 4000+ ) rachotinu pri TV.

Osobne cakam na nieco vykonnejsie ako A10-7850. Plan je undervolt a umiestnit to do Chieftec IX-03b 20*20cm skrinky so 120/160W picoPSU.

Ako ze si neporadi s hrami? Nedpodporuje snad DirextX alebo OpenGL? Preco sa pojmom "hracsky pocitac" nemysli taky, kde clovek vidi headset, volant, gamepad, joystick, "nie 5 eurovu" klavesnicu a mys ale taky kde po otvoreni napr. dxdiag zapiska?
Dnes uz pojem (inter)net klub / pc herna nabera historicky charakter a vysvetlovat "mladym", ze ludia hrali multiplayer aj niecoho ineho ako vcera vyjdenych FPSiek tiez asi nema zmysel.
Viem, viem. "uz som prilis stary" a nejdem s dobou.

K teme:
zaujimalo by ma porovnanie vykonu a hlucnosti s ich Kozuti chladicom, ktory ma 4cm - neviem preco, ale asi by som stavil na Kozuti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dnešní HTPC se vejdou spotřebou krásně do 30W i se SSD+HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ale na tohle pak není nějaký drahý zmetek od Scythe ani třeba, ne? Nestačí na to větší pasiv a foukat skrz skříň?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

grafika se da polozit pres riser i nalezato, zcela bezne se tak resi nizke desktopy, je to k videni v nekterych predstavenych steamboxech

tady to mas krasne videt http://img834.imageshack.us/img834/2760/4iyy.jpg, nebo tady s kabelovim riserem kdy muze bejt VGA i naopak, proste jak je potreba http://farm4.static.flickr.com/3455/5719778830_f77251a833_b.jpg

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Risery se teď rozšířily, ale tohle pak zabije všechny porty, nebo se to zase roztáhne do šířky a nebude to mít rozměry jak ten receiver ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

do takovich skrini se stejne vetsinou cpou mITX a mensi desky, takze to zadny porty nezabije, a do sirky tam je furt dost protoru aby to odpovidalo formatum prehravacu, zesilovacu a podobnym zarizenim, limitem takovich sktrini jsou dnes spise zdroje kde se bud musi vsazet na pico/micro/mini zdroje, nejake vlastni zdroje danych kejs ci externi adaptery, a nebo v jistych pripadech na SFX zdroje s 63.5mm na vejsku, to je vpodstate pripad prave toho "referencniho" steamboxu https://www.youtube.com/watch?v=xVkas2E3NAg bejt ta skrin za rozumnej peniz k dostani, tak ji hned beru :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem zatím z přechodu na mini ITX formát nadšený.
Skříň mám Cooler Master Elite 130. Šířka a hloubka se podobá midi-tower skříni, ale výška poloviční, takže se mi vejde pod šuplíky u stolu a mám v pokoji 20 cm místa navíc.
Vejde se do ní normální ATX zdroj, standardní grafická karta, SSD plus tři disky (nebo dva disky a optická mechanika, ale já se na optickou mechaniku už vykašlal, stejně ji nepoužívám). A i pak ještě zbývá uvnitř místo na proudění vzduchu.
Takže vlastně mám standardní komponenty jako dřív (až na mini ITX desku), jen skříň zabírá daleko méně místa.

Pokud jde o HTPC, pořídil jsem Revo a taky spokojenost. Malé, tiché, zvládne vše co bych od HTPC očekával (= XBMC, filmy, web a Stepmanii).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Něco takového si představuji k Athlonu 5350 jako pasiv. S notebookovým trafem by byl celý pidiPC kompletně pasivní :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.