Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SD karta s vlastním displejem?

Frajerina bude az SD karta na zabudovanym barevnym displayi bude zobrazovat ulozene fotky a video.
Pri centimetrove uhlopricce to bude mit asi stejny vyznam jako zprava o vymizeni CD do peti let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Týjo, nějak moc jste se zakoukal do Minority report :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že pre nahliadnutie ostávajúcej kapacity budem musieť za každým vybrať kartu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

niekto tu spominal minority report?
pockajte az taka karta bude vediet prehravat dalsie generacie HD videa (interaktivne), generovat priestorovy zvuk :-) k tomu este nejake bezdrotove pripojenie. to bude narez...
(a bude sa strkat do slotu za ucho...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apache64> Nemusis ... resp. neni to nutne v pripade, ze s tim pocita vyrobce zarizeni a udela ten SD slot z pruhledneho plastu. Coz si klidne dokazu na nekterych vyrobcich predstavit. Nebo staci u SD slotu udelat jen takove male pruhledne okenko. Ovsem v techto pripadech je blbe, ze display je ze strany kontaktu - melo by to byt naopak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to sice hezké, ale osobně bych raději zvětšení kapacity. Ono když je ta karta někde zastrčená, tak na ni stejně není vidět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sikovny pro profesionalnejsi mobilni fotografy, aly ty uz stejne maji jiny reseni - v tasce kapsicky s vlajeckama nebo databanku.. Jiny pouziti tak nejak nevidim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A tiez obrazok je fake, takze to naozaj este neexistuje. Ta jednotka v 2010 je torchu priuzka, a by sa tam zmestili aj dalsie cisla. Teda pokial to nie je len simulacia segmentoveho displaya na grafickom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VanJ: Jo jo, je to produkt neschopného pracovníka PR oddělení, který ani neví, jak vypadá skutečný segmentový displej :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem lama a digitalni fotak nemam, ale pokud by slo pouze o zobrazeni kapacity a volneho mista, tak nebylo by jednodussi upravit software ve fotaku, aby to zobrazoval?

To spis me zajima ten napad, jak ponechat zobrazene udaje na displeji bez zdroje energie. To tam je nejaky kondenzator? Jak to je?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To yrtyrtyty:
Jedna se o aplikaci tzv. elektronickeho inkoustu tedy o elektromagnetivkou polarizaci miniaturnich dvoubarevnych kulicek, jenz nepotrebuje trvale napajeni to je potreba jen pri zmene informace na displeji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten displej tam ale neni aby ukazoval volnou kapacitu kdyz je v pristtroji. To preci umi kazdy pristroj ktery ty karty pouziva.
Takze upravy firmware a pruhledna okynka svedci o tom ze netusite k cemu to muze byt dobre.
To je pro cloveka (treba fotografa), ktery zaplni jednu kartu a potrebuje rychle najit v supliku (v kapse, ...) prazdnou aby mohl fotit dal. A protoze je bordelar, tak je sikovne kdyz na kazde karte uvidi kolik je na ni volneho mista, aniz by ji musel strkat do pristroje nebo PC. A totez az se vrati z akce a bude je zalohovat, vysype karty na stul a jedinym pohledem zjisti ktere jsou prazdne a ktere se nemusi obtezovat zalohovat a na kterych neco je, ktere by si mel zkopirovat a zpracovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> roumen : A to by přitom skoro člověk řekl, že takový (třeba fotograf) po nafocení jedné karty vezme další z obalu a pak pěkně další a těžko ty nafocen= bude i s drahocennými snímky bez ladu a skladu strkat do kapsy mezi klíče, cigára, bombon, půlku tatranky...

Možná by ale takový (třeba fotograf) uvítal nějaké řešení, které by mu rychle a jednoduše dovolilo určit, které z těch desítek typů karet, co musel v posledních letech (zbytečně) koupit půjdou strčit do nového foťáku.

Což bude CF a nikoli cosi jako SD karta. Takže je mu celý tento marketingový nesmysl k ničemu, že? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt sa aj mne zda, ze je to podvrch. Chcel som tiez napisat o nerovnomernych medzerach medzi cislami, ale ma niekto predbehol ... :-) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale vyuzitie nieje az take chabe ...b Podla mna chceli povodne zobrazovat len nazov karty, ale ked uz maju integrovany display, tak preco ho nevyuzit aj na kapacitu ???
Ten, kto ma viacero kariet (napr.fotograf), to moze krasne vyuzit ...
Aj ja, kebyze uz mam 2-3 karty, tak by sa to zislo ... a cena ? nemoze byt viac, ako 20-30 percent nad priemer ... :-)
Bye ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Což bude CF a nikoli cosi jako SD karta.

SD karty už jsou i v zrcadlovkach (Nikon D50, D80) + nejake profi modely, kde je CF+SD, takze bych neplacal hovadiny...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.