Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SD karty dostávají nové rychlosti pro 8k i 360° VR video

Ještě bych připomněl násobky rychlosti jednorychlostního CD :) SD Card 666X = ~100 MB/s)

Už jsem se lekl, že se zase vymyslí nějaké matoucí nicneříkající značení, ale jestli to nakonec fakt bude V90 = 90 MB/s apod., tak je to vlastně OK, stačí si odmyslet V a mám rychlost :). Sice nechápu, proč nezůstali u Class, když by tam bylo vlastně stejné číslo, ale je to jejich boj.

Horší by bylo, kdyby na kartě bylo jen "8k video" nebo "4k video". To bych pak vlastně nevěděl, jestli ta karta umí 32 MB/s nebo 90 MB/s, resp. 10 MB/s či až 55 MB/s.... o FullHD / HD Video ani nemluvě.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nene, horší (spíše komický) je údaj doby!... záznamu jak na DVD-+-R: 120min ;-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Že by kvůli DVD videorekordérům?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, kvůli uživatelům - konzervativcům, co jaksi nerozumí IT veličinám - datům a dat. tokům natož formátům digitálního! videa a přistupují k němu stále analogicky - analogicky...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zvyšuje sa nielen rýchlosť zápisu a kapacita, ale aj rýchlosť s akou sa SD karta nenávratne pokazí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nejde o samotnou degradaci (optimalizaci) výrobního procesu NAND , které jsme tichými svědky , tak samotná rychlost přepisu by na životnost karty vliv mít neměla

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No právě, zmenšování výrobního procesu. Já měl třeba ty nejlepší zkušenosti se Sandisky, vlastně jsem nikdy žádnou ve foťáku neodrovnal (CF), klasické SD(XC) taky OK, a pak jsem nedávno měl 256 GB v MicroSDXC a to jsem vyndal ze slotu/adaptéru úplně rozžhavené, navíc ta karta(tičička) asi po týdnu odešla. Reklamace OK, ale moc důvěry to ve mě nevzbuzuje, zejména pro nějaké kritičtější aplikace jako je focení. Už ta teplota je poněkud zarážející. Pro focení ale naštěstí není potřeba Micro velikost ani nesmírně velké kapacity.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen naoko zvyšují rychlosti a to, že data budou za chvíli poškozená je každému fuk. Všichni tu razí cestu zálohování na pevné disky, přitom je to totální nesmysl. CO jsem kdy přišel o data poškozením či nechtěným smazáním bylo vždy v případě pevného disku nebo flešky. Nedá se věřit ničemu. Potřebujeme nutně novou technologii pro ukládání dat. Do té doby se budu plácat na optických médiích, jediném pro mě stoprocentním způsobu jak nepřijít o data.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže zálohuješ na DVD-RAM?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

uz sa tesim jak budem kupovat Class 10, UHS-II (3), V60, super 400-speed SD kartu

udajov o rychlosti plna prdel az natolko, ze neostane ani miesto pre udaj o kapacite ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.