Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ADATA uvádí na trh SD karty s UHS-I

...to s tim rentgen. zareni by me zajimalo, proc to tu kartu odpraskne ? , zrovna tuhle jsem cetl na Reflexu jak tam nekdo narikal na udesne pomery na letistich, a jak dotycny(a) prisel po rentgen ramu o foto z dovolenych , co vsechno ty paprsky z rentgen ramu na elektronice znicit ? .. ze by to produkovalo nejake EMP pole ?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by mě taky zajímalo. Čtu o tom teď poprvé a abych se snad začal bát :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...

That leaves radiation, which finally brings us back to advanced Flash memory for space borne applications. Storage systems based on NAND Flash memory can provide high storage capacity with low mass, volume, and power requirements. Here on earth, we call such storage systems SSDs and SSDs would be ideal for data storage in space (low mass, low volume, low power requirements) except for their susceptibility to radiation.

Three types of radiation can damage semiconductors. Gamma radiation causes transistor threshold voltages to shift and can be mitigated with controlled semiconductor processing and special doping profiles. Ion strikes can flip bits (SEFI or single-event functional interrupts) and can actually cause a semiconductor device to go into latchup followed by catastrophic failure from current-induced thermal overload (known technically as a “bad thing”). Neutron radiation can disturb the semiconductor lattice, upset device parameters, and cause faulty operation.

...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Obecně největší problém bylo sepnutí parazitní tyristorová struktury v bulku, proto se na space aplikace používají SOI technologie (také byly z této oblasti převzaty).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vysokoenergetický záření může vybít plovoucí hradlo ve flash buňce. Na tomto principu fungovali eprom a flash je jen její evolucí. Nedošlo by ke zničení karty jako takové, ale k poškození uložených dat. Nicméně to, co se používá na letištích by mělo být bez problému a nemělo by to proniknout pouzdrem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kdož to prosvítí zavazadlo tak to projde i pouzdrem!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Halo redakcia!!! Dobry clanok by bol ako absolvovat let a neznicit si data na pamatovych mediach. Idem za mesiac lietadlom a kameru mam na sd karty. Mam sa bat?

Inac vsimli ste si ake udaje myznu z krabic vyrobcov? Na pamatovych mediach USB klucenky, pamatove karty chyba viac ako casto udaj o citani ci zapise, z mysi sa straca rozlisenie. Hmmm kam to speje?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Já létám často a pokud nemáš něco ultra nekvalitního, tak se nic nestane. Ani v rámech, a ani v zářením při cestě (které je jednak tvrdší, a jednak trvá celou cestu).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

spíš je to o tom, že fotky na fleškách nejsou kritická data, takže nějaké překlopené bity uniknou pozornosti. to by jste musel přenášet soubory s hashem nebo je mít celé zaplněné 1 nebo 0 a sledovat změny. to by bylo průkazné.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

protoze bunky flash pameti jsou v podstate kondenzatory, a tvrde zareni zionizuje izolant mezi elektrodami tech kondenzatoru(tazke se zvysi samovybijeni) proc si myslite, ze maji flash pameti zaruku na udrzeni dat 10 let a ne treba milion? Hlavne Kvuli izolacni schopnosti pametovych bunek...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...vim ze na klasicky plotnovy hdd to nema nastesti vliv, kdysi kdyz jsem se vrace ze Skotska , tak jsem mel v prirucnim kufru malej desktop .. no protahli ho tim ramem asi na trikrat a marne se snazili najit v ty zmeti soucastek toho pc nejakou plastelinu ... pak jsem to stejne musel pred nima otevrit ... v kazdym pripade wd hdd to neublizilo :-) .. max tam nejak mozna zmutovali nejake bakterie co tam byli - ....a vytvorili folkove duo .... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když na to příjde, tak to má vliv úplně stejný, nebo i horší, protože i magnetický HDD obsahuje flash, ve které je uložen firmware.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jak jsem psal no, u me to hdd ustal a jakakoliv eeprom (mb, graf. kart atd) bez problemu ..ale jak psal ten redktor-redaktorka; na pa,. karte foto z dovoleny fuc ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To by chtělo nějakou analýzu, těžko by došlo ke smazání celé karty, max. by se překlopilo pár bitů...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Az na to, ze bunky flash pamati nie su kondenzatory (a to ani v "podstate"), kondenzatory su u beznej DRAMky. U flash sa jedna o tunelovy efekt prechodu elektronov cez energeticku barieru. Problem nespociva v ionizacii a samovybijani, ale v tom, ze ziarenie moze sposobit porusenie bariery a elektrony v tom mieste "presakuju" na druhu stranu. Okrem straty informacie je to oproti kondenzatoru podstatne vaznejsie - kondenzator ide znova nabit, ale porusena bariera uz opravit nejde a taka bunka sa stava nepouzitelnou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aby se tohle stalo, tak bys do toho musel bušit vysokoenergetickým neutronovým zářením. Elm záření (ať už energií rentgenového nebo gama) výší energii elektronů v tom plovoucím (izolovaném) hradle, a tím i pravděpodobnost, že budou tunelovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Adata jsou zmetkové! prodali mi USB flešku co ničila data! celá tato flash technologie mi může akorád víte co... a s ní všichni nerdové co jim to žerou!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Boze to je zas jednou nesmyslny prispevek ... . Ja mam jednu A-Data klicenku uz 10 let a funguje jak ma (jen gumove pouzdro uz tak nejak meni sve vlastnosti), i dalsi klicenky od A-Data jsou ok :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Cena dost prestrelena, ja koupil nedavno 32GB SD UHC-I kartu Patriot asi za 8 stovek a je to pohoda. Zapis bez problemu 30MB/s i vice :) - dost zalezi take na ctecce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.