Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

SDMI přiznala prolomení šifer a vyplácí odměnu

diit.cz logo na CD-R serveru 1. dubna 2009
SDMI se nejprve bránila přiznat, že k prolomení došlo (Webzin Salon dokonce přinutila, aby zveřejnil informaci, že k prolomení v žádném případě nedošlo). Nyní ale vyplácí dvěma hackerům po 5 000U$.

13. října jsme vás informovali, že DVD vodoznaky, které SDMI vystavila na Interentu, aby se hackeři pokusili o jejich prolomení (soutěž končila 8.10.), byly již prolomeny. SDMI však neotálela, a toto tvrzení odmítla. Webzin Salon pak 22.10 uvedl i informace o "hackerech", kterým se to podařilo. I to SDMI nestačilo a stále zapírala jako malý kluk, když rozbil okno. Původně jsem předpovídal, že celá záležitos usne bez bližšího vysvětlení a SDMI se i nadále bude tvářit, že je vše v pořádku a šifry (vodoznaky) jsou naprosto bezpečné. Jak by ne, když už první výlisky DVD s těmito šiframi opouští v této době výrobní linky.

Ale i u SDMI se může člověk nadát překvapení. 29.11.00 CNN zvěřejňuje zprávu, že SDMI odměňuje dva hackery 5 000U$, právě za prolomení těchto vodoznaků. Každý dostal spravedlivou polovinu. SDMI ve svém sdělení děkuje všem zúčastněným a konstatuje, že to pro ně byla cenná zkušenost především v tom, jak takové technologie fungují v reálném světě. Zvláště poslední dvě slova stojí za zvýraznění, protože činnost celé SDMI zatím vždy vypadala, jako by tito pánové byly z "jiného světa". Ten reálný jim stále nějak unikal. Kdyby mi těch 10 000U$ poslali hned, řekl bych jim rovnou, že do měsíce se mohou jít s nějakými šiframi vyfotit.

Zdroje: 

Diskuse ke článku SDMI přiznala prolomení šifer a vyplácí odměnu

Žádné komentáře.