Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Seagate DAVE bude spolupracovat se Symbianem

Seagate DAVE, srovnání s mobilem Motorola

Když začátkem února firma Seagate představila mobilní úložiště DAVE (Digital Audio Video Experience), nebylo prozrazeno žádné jméno partnera, který by s podporou těchto zařízení počítal. Samozřejmě, připojit jej pomocí WiFi, či Bluetooth k PC není žádný problém, ale co například mobilní telefony, či MP3 přehrávače? Firma sice slibovala open-source API, jenže to ještě neznamená, že jej také někdo začne využívat.

Na to se však nyní na výstavě 3GSM v Barceloně objevila odpověď. Firma Seagate tam totiž oznámila, že DAVE bude určitě spolupracovat s chytrými mobilními telefony vybavenými systémem Symbian. Půjde konkrétně o Symbian Series 60 verze 3 (k nalezení například na E62 a N80) a také o Symbian s nadstavbou UIQ (patrně pouze ve verzi 3.0 - jde o grafické uživatelské rozhraní přidávající Symbianu mimo jiné podporu dotykového pera), který najdeme téměř pouze na telefonech značky Sony Ericsson. Firma též oznámila, že její Storage Management Module spolupracuje s čipsety od Texas Instruments a ST Microelectronics, takže už nyní je jasné, že podpora různých zařízení půjde ještě dále.

Celé to však má jeden háček. O podporu DAVE budou muset být zařízení rozšířena výrobci, takže je i na nich, jak rychle bude mít DAVE šanci se prosadit a najít si své místo na slunci.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Seagate DAVE bude spolupracovat se Symbianem

Čtvrtek, 15 Únor 2007 - 11:18 | Grovik | no do linuxoveho systemu Motoroly A780 nebo...

Zobrazit diskusi