Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Seagate dodává hybridní disky

A co na Linuxu (atd), tam se to da taky pouzit? Nebo je to pouzitelne jenom na Vistach?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

použitelné je to všude. pro systém je to transparentní. i proto zrychluje už samotný start os a to skoro na úroveň ssd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to qwer: linux nabiha za 32s i bez HHD :), takze k cemu by to bylo ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO: 256MB je zalostne malo, aspon 2GB na SWAP by se siklo. A cena, skoda slov...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to k ničemu. Ani ryba ani rak. SSD is the way to go.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna je to krok do prazdna. Pochybujem, ze kvoli usetreniu par sekund v nejakej Viste budu uzivatelia ochotni platit +40%.
Radsej by mali dat do hdd viac cache ramky, to by sa urcite prejavilo zrychlenim. Uz prechd z 8M -> 16M je znacne citit pri kopirovani dat v ramci disku, tak preco tam nedat napr. 256M, cenovo by bol ten narast urcite mensi ako u tej flashky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkousel jsem OpenSUSE 10.3 (skvele, doporucuji) a nabiha za pul minuty i bez nejakeho predrazeneho hybridniho nesmyslu.
Co to je ta Vista ? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a co to je OpenSUSE 10.3?
skousel si na tom nakou hru :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslední smrtelná křeč diskových pamětí ?

PS: Zvláštní že tu tentokrát nikdo nehýká jak má flash paměť malou životnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

n: neboj, to prijde. A jesti prijde nejaka stavnata linux x windows flame :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby HDD neomezovali na pouziti k urcitemu OS, tak by to melo sanci o hodne vetsi.
 
K i-RAMu (na swap, temp etc.) jsem dnes objednal SSD (na OS) a zadny HDD uz mne neoslovi.
HDD je pomaly, hlucny, topi atp. Pokud potrebuji vetsi kapacitu, staci bezny/sitovy disk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 DaGu: Nevím, školy nemám, ale není SSD na SWAP zbytečné, neřkuli nevhodné? Esli chápu, proč HHD vzniklo, tak ne kvůli TEMP operacím ale kvůli rychlejšímu načtení rutinních souborů?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ten SWAP je mimo mísu už i proto, že se víc vyplatí přidat RAM a SWAP nepoužívat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do té flash-ky by bylo výhodné posílat třeba TEMP soubory a cache prohlížeče. Protože by se ušetřila baterka během brouzdání - plotna by se mohla zastavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

phil-cz: vem si treba pripad, ze mas docela dobrej komp a v nem 2GB RAM. pak je urcite jednodussi pridat 8GB swap v hw-ram-disku, nez rozsirit fyzickou RAM o 8GB. funkcni to bude imho zhruba stejne, hw-ram-disk nebude az o tolik pomalejsi (i pro kalkulaci rychlosti sbernice), porad to bude radove rychlejsi, jak nejrychlejsi swapovaci hdd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si trošku odbočit ale už mi to zkrátka nedá. CDR čtu velice rád a dloho (roky), stejně tak pročítám diskuze. Flame, který se většinou rozhoří mezi skalními fanoušky Linuxu a Windows (nebudu spekulovat o důvodech, jsou různé) se dá najít téměř v každé druhé. Abych se přiznal tak to úplně nechápu. Já osobně Linux používám, stejně tak Windows. Co je lepší? Ani jedno. Proč?

Uvedu jednoduchou analogii, používali byste na kopání základů domu sekyru? Každý úkol si přece žádá specifické nástroje.

Má práce se skládá většinou z programování internetových aplikací. Pro tento účel jednoznačně používám Linux. Bash, nebo jiný dobrý shell mi dokáže v mnoha směrech zrychlit práci, nastavení db a webového serveru pro testování je asi tak 1000x flexibilnější a přitom rychlejší. Zde pro mé potřeby Linux jasně vítězí. Stejně tak mohu na Linuxu používat kancelářský balík a hrát hry.

Ale ruku na srdce, stačí mi, že Oasis OpenDocument je standardizovaný formát a OpenOffice má jakžtakž implementovány převody dokumentů a nedejbože maker, nemluvě pak o mainstreamových hrách? Analogicky pak, martyrium s nastavováním Apache ve Windows ve složitějších setupech je prostě hrůza, a to i když to děláte po sté. Kdo zažil, ví o čem mluvím. Avšak Windows v segmentu řekněme kancelářské produktivity a zábavy prostě excelují a i když se mi to nemusí líbit, pokud nekoukám na svět růžovými brýlemi, musím si toho všimnout.

Abych rovnou předešel nějakým dohadům, teď mluvím o nasazení typu osobního počítače, ne na poli podnikových serverů, tam je situace dost různá. A ještě navíc v tom mám zamíchány právě své požadavky na systém.

Obecně pak lze říct, že to či ono lze provozovat na obou platformách, je však na uživateli, k čemu to využívá a především, jestli mu to tak vyhovuje.

Proto se tedy ptám, naco se vedou zákopové války v duchu, jak mít všechno opensource a na Linuxu založené je nejlepší a z druhého tábora se ozývají hlasy typu: stejně si natom nic nezahraješ, kdo to má nastavovat apod.?

Poznámka: Ano, vím že některé příklady jsou dost jednoduché a že by se daly např. komentovat tak, že moderní distribuce se nastavují stejně snadno jako Windows, ale když něco nefunfuje, tak do shellu občas musíte, že...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.