Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Seagate má pevné disky s hardwarovým šifrováním

Takže model... Do dveří vbíhá křičící jednotka policie pod taktovkou BSA s černými plastovými pytli na mrtv... pardon, na důkazy. První člověk který je vidí uhodí rukou do červeného tlačítka "přepadení" a tím všechny počítače dostanou po LAN povel k "zapomenutí" klíče a vypnutí se. Za 15 minut poté opouští zdrcená policejní jednotka firmu a jde se společně s kolegy z BSA opít, přičemž firemní právník již sepisuje podání trestního oznámení na toho, kdo svým jednáním způsobil, že zaměstnanec v panice (bál se že je firma přepadena "hekery", o kterých pořád vykládají ve zprávách) zničil obsah všech disků. Později večer se opět vkládají klíče do disků...

No jasně - nadsázka. Na druhou stranu do svého stroje si zadám klíč klidně pokaždé znova při bootu a není na světě síla, která by mne přinutila jej sdělit nějakému zakuklenci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Polaris: lol

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Polaris >> zajimavejsi myslenka by byla s 2ma klici -> 1. zarucuje pristup k datum, 2. zarucuje zniceni dat na disku... kdyby te donutili zadat klic, tak zadas druhy...."oops ja se spletl, jsem to ale nesika :-)))"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Polaris, Jimmy: Dobry, ještě nějak zašifrovat data na DVD a můžou kontroly chodit každej den. Neví někdo, jak by šlo šifrovat data na DVD a po zadání klíče je normálně číst, bez nutnosti je někam kopírovat ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Super že je to i do starých notebook. Již delší obu přemýšlím jak zabespečit data.Snad to nebude moc drahé. Jak je to s prolomením šífry?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MildaIV: Pokud ti nejde o DVD přehratelné ve stolním přehrávači, měl by na to stačit TrueCrypt (www.truecrypt.org). Dokonce si můžeš založit jeden disk uvnitř druhého, takže po "prozrazení hesla" případný útočník vidí jen to, co ty chceš, aby viděl :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že bude existovat univerzální Master Key, který umožní vládním institucím odkódování dat (alespoň pro USA, které se děsí teroristů).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Majkl: Pokud bude existovat master key, tak je to sifrovani k nicemu, protoze by se casem dostal i do nepovolanych rukou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MildaIV: Říká se tomu SecuRec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná by to chtělo vyzkoušet dm-crypt v linuxu, jestli si neporadí se šifrovaným DVD. Vytvořil vy se obraz DVD, nasměroval by se na něj dm-crypt, vytvořil souborový systém a do toho by se nakopírovala data. Vše by se odpojilo, vypálilo na DVD no a snad by to mohlo jít zase přeěíst. Při vložení DVD do mechaniky by se na to nasměroval dm-cryp a pak bys mohl normálně přimountovat filesystém. Nějakej master kód u tohodle nehrozí, klíč k datům můžeš mít zašifrovaný gpg a uložený mimo počítač (třeba na nějakém usb flash disku). Jen to chce pořešit kam strčit privátní gpg klíč :-) Nebo by se ten klíč k datům dal zašifrovat třeba openssl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

master key neni, jinak by tenhle system USA neomezovala na delku klice 56 bit aby ho zvladla prolomit, proto pak povysil na Triple DES se 192 bitovym klicem, ktery se snadno a rychle (bez dopadu na vykon) implementuje do HW, zatimco pro SW vhodny neni protoze je v tom pripade velmi pomaly, sikovna hracicka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> Špacír:
Tak, a už toho mám právě tak akorát dost. Ty tvý barevný morašice jsem smazal. Dalším krokem bude zřejmě zrušení registrace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ghost: Díky, TrueCrypt vypadá skvěle. Myslím, že by stál i za recenzi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.