Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Seagate uvedl 4TB 2,5palcový disk Samsung, má to ale háček

V cem je ten hacek? Ze je vyssi nez ma byt a tedy nepouzitelny do ntb? Vdyt je to externi disk, tak proc se to resi!

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Protože jsi na serveru, kde je ještě pár lidí, co by to byli schopni řešit. Třeba já. Mám notebook, kam se vejdou dva disky, původní jsem přesunul do vedlejší pozice a místo něho jsem dal jako hlavní SSD. SSD je na systém a aplikace, HDD na data, přičemž čím víc, tím líp. A teď vím, že tohle čtyřterárko, jakkoli by bylo hezké ho mít v tom notebooku nafurt, tam prostě nedám. Nebývá ani výjimkou, že externí disk je levnější než ten interní, přestože logika velí opak.

Nicméně jestli to dělá Seagate tak, jak to dělá WD ty jeho MyPassporty, tak by to bylo nepoužitelné i v situaci, kdy by ten disk měl normální tloušťku, protože to USB rozhraní je přímo na tom interním disku samotném - http://www.legitreviews.com/wd-my-passport-2tb-usb-3-0-portable-hard-dri... , není tam žádné tradiční SATA a externí USB převodník. SATA piny jsou dohledatelné někde na PCBčku - http://forums.techguy.org/attachments/191374d1303805630/0fff9ad01f31.jpg .

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Koupit si externi disk a pak si stezovat ze nejde pouzit jako interni. Externi disky nemaji prakticky zadnou rozmerovou specifikaci a ze jsou casto pouzity standartni interni disky je jen z duvodu, ze se vyrabi masove. Takze pokud je externi disk jiny, neni to zadny duvod ke stiznostem.
Ano pro kutily je vhodne zminit v clanku, ze je nevhodny pro ntb, ale ne jak jako tento clanek, ktery z toho dela velkou vedu a nevyhodu, rika ze je neco spatne, jako by bylo lepsi se tomu disku radeji vyhnout.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ono existuje krasny box na 4x 2.5" 15mm do 5.25" pozice. Tam by pouzit sly - za podminky ze maji SATA rozhrani, coz neni zcela jiste...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Koupit si externí disk a pak si stěžovat, že nejde použít jako interní - právě proto, aby se tomuto uživatel vyhnul, si o externím disku, než si ho koupí, zjistí, jestli je to potenciálně možné. Já to tak třeba dělám :).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak presne to zjistujes? Docela by me zajimalo, jak jsou reseny odolne Transcendy, ty maji nerozsroubovatelna pouzdra, tak dovnitr clovek nevidi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem vykuchaný disk z odolného transcendu a je tam klasický sata konektor, to samé A-DATA.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Nebývá ani výjimkou, že externí disk je levnější než ten interní, přestože logika velí opak"

A možno je tá logika predsa len v poriadku. Do externých diskov sa už dávno nedáva SATA. kedy USB prevodník zabezpečovala krabička, ale interne priamo na plošáku externého HDD je jediným interfejsom USB a nič viac. Zrejme to takto pri masovej produkcii vychádza lacnejšie v porovnaní s diskami so SATA čipmi, ktorý je potrebný pre interné HDD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tahle teorie asi neobstojí, SATA je tam pořád, viz Wiftův příspěvek:
SATA piny jsou dohledatelné někde na PCBčku - http://forums.techguy.org/attachments/191374d1303805630/0fff9ad01f31.jpg .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš to zavání podezřením, že do externích boxů se dávají disky, které kvalitativně propadly. U disku používaného jako odložiště dat nevadí, že kvalita povrchu je lehce nižší a je tam spousta přemapovaných sektorů už z továrny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zase ja by som takyto disk brala vsetkymi desiatimi. Je mnoho bedni pre ITX, mATX ale aj full ATX buildy kde sa daju vybrat klietky pre 3.5'' disky (napr. kvoli radiatoru), ale stale tam zostavaju pozicie pre 2.5'' disky. Tie su sice primarne pre SSD, ale castokrat su na miestach kde by sa velky disk (plochou) nezmestil, ale vyska by nevadila. Na spodu, na boku a podobne. Alebo 3.5'' pozicia mava moznost namontovat 2x2.5'' vedla seba. Tam by to tiez bolo lepsie, napr. kvoli zrychleniu/redundancii pomocou RAIDu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

USB Battery Charging si nikto nedovoli pouzit, lebo nikto nevie, kde to uzivatel bude zapajat a nieje nic horsie ako nespokojny pouzivatel. Tiez sa pri vyssom vykone nepouziva 5V ale 12V alebo 20V, co je nestandardna vec, ktoru zase nikto nebude riest, lebo v PC/notebooku to bezne nieje(osobne som to este nevidel).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

100W nedovoluje specifikace USB Battery Charging, nýbrž USB Power Delivery.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.