Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Seagate žaluje firmu Cornice z porušování patentů

Tak tomu říkám "moderní" metoda konkurenčního boje. Už to není a nebude o kvalitě produktů o schopnosti inovovat, zefektivovat výrobu, zkrátka uz to není o nabízení více za méně peněz. Teď už jen stačí nasbírat si dostatečné množství co nejobecnějších patentů, pod jejichz obecne definice se s trochou fantazie vtestna veskere poznani lidstva, a právní cestou lze konkurenci snadno "nařídit zastavení výroby" .... aaach ta Amerika - země to neomezených možností.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Staci kdyz si nejaka firma patentuje princip plotny HDD a vseci ostatni maj po vtakach a muzou tak akorat jit delat flashky nebo platit licencni poplatky - to by byl kseftik!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přečtěte si, jak ta firma vznikla. Sehnala dohromady lidi, kteří za peníze Seagate, Maxtoru apod. vyvíjeli disky a použila jejich znalosti, které ovšem byly zaplacené z peněz zmíněných firem k výrobě vlastních disků. Jak by se vám líbilo, kdybyste za těžké peníze něco vyvinuli a konkurence to použila? Tomu říkáte férový konkurenční boj? To se pak jde s cenou dolů, když nemusím zaplatit vývoj :-( SW a HW je něco jiného...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Libb: Ze je firma slozena z odborniku z oboru, kteri drive pracovali u konkurence, jeste nic neznamena. To by se mohli zalovat vsechny IT firmy navzajem.
A nezapomente, ze ti lide neco vyvijeli a byli za to placeni (tedy firma je zavazana lidem, ne lide firme). Pokud pouziji sve know-how, aniz by porusili patenty, je to naprosto v poradku. Nakonec je to hloupost te ktere firmy, ze si nedokaze dulezite zamestnance udrzet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.