Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Seagate zvýšil kapacitu 7mm USB 3.0 disku Seven na 750 GB

Chápu to správně, že to je v podstatě „nahatý disk“ v ruce? Pokud ano, měl bych určitě obavy o mechanickou odolnost. Už párkrát se mi u 2,5" disku v ruce stalo, že jsem na něj za chodu zatlačil trošku víc, než je zdrávo, a ozvalo se broušení krytu úchytem ploten :).

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tiež mi vadí, keď na mňa za chodu tlačia. S diskom nemáš čo za behu extra manipulovať. Pritlačil úchyt platní .. To máš nejakú robotickú protézu ?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Víš, jakou má tloušťku ten plíšek, co kryje plotny, na 2,5" disku? To je jen takovej pevnější alobal :).

Prostě se to občas stane, tak jednou za rok, dva :).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Keď už musím pracovať z holým diskom, tak si ho pred tým, než ho spustím položím, tak aby sa ani nepohol. Ak už ho z nejakého dôvodu musím chytať za jazdy do ruky, tak sa tenké dlhšie strany, aby som ho na tie širšie akurát jemne položil. Mám v ruke akurát 2,5" seagate 500. Prečo mi ten tvoj alobal priťahuje magnet ? Ďalší Hitachi 500 má nerezový kryt. Neviem si predstaviť akou silou držíš, keď ho pretlačíš. Je to predsa jemná elektronika, ktorá je citlivá na hrubé zachádzanie. Tak sa k nej aj tak chovám. To aj mobil držíš za displej tak, že sa ti na ňom robia škvrny ?
To, že ten disk robia v takomto prevedení, má jedinú chybu v tom, že je v ňom integrovaný USB konektor, ktorý keď sa vylomí, tak tažko niekto vymení. Ak niekomu spadne, bude na tom rovnako, ako keby bol v plastovom puzdre. Pomohlo by mu nejaké gumené. To ale zase dramaticky znižuje odvod tepla.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Znovu říkám, stane se to tak jednou za rok, dva. Nedopatření. Stejně jako mi tak dvakrát až třikrát do roka mobil vypadne z ruky. A protože se to děje častěji než jednou za sto let, opatřil jsem mobil krytem :). Ale fakt není úplně běžné, že bych s mobilem švihal o zem.

To jsou prostě nehody, ne běžné používání.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Najväčšou slabinou takýchto externých diskov je tinťavý miniatúrny USB3 konektor pripojený ku kratučkému neohybnému káblu, ktorý je už skoro tak hrubý ako prívodná napájacia šnúra PC. Na tej je však konektor 50x vačší. Človek sa k tomu musí chovať, ako k tikajúcej bombe, aby ho nevylomil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tým, ktorým sa moja odpoveď nepáčila. Takto to dopadlo, keď dieťa "len" autíčkom nabúralo do stola, na ktorom platňový disk bežal http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=901fcf1a828b0f6eb8d94472dfb1...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych se o to bál. Přece jen ten plast, guma nebo cokoli navíc něco utlumí...
designovka pěkná, ale počítám že to prd vydrží....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tento tyzden si prisiel nejaky chlapik stiahnut nejake video s kamery, lebo u nas nasiel Firewire port a na vysledny video subor si doniesol Samsung Portable SSD 480 GB. Mozte ho stiskat, mozte ho hodit o zem, je rychlesji, je mensi, potrebuje kabel, je drahsi. Neviem si prestavit ine pouzitie toho Seagate len ako "imidžovka".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jo, na machrování je to SSD super věcička :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Disky s USB onboard bych si nikdy nekoupil. Nejčastější závadou jsou totiž odešlé právě tyto onboard převodníky, takže máte nedostupný disk s funkčními daty. :-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

To ja v tom problem nevidim, iba blazon ma data na externom disku v jedinej existujucej verzii ....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

:-D

já takových "bláznů" už potkal. Jeden dokonce tvrdil, že má data jen (!!!) na USB Flash, protože je to bezpečnější, než na HDD v PC..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak bodejť, bezpečnost nade vše. Top secret data se po určitém čase samodestruují. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fuuu necakal som, ze tu sa najde tolko ludi s dolezitymi datami na jedinom mieste ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Což vám kolikrát nepomůže, když si některé USB převodníky data na SATA šifrují.... třeba všechny novější od WD.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.