Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sempron zatím do socketu 939 nepůjde

No to by mě zajímalo co ten novej Sempron 2600+ bude stát a jak půjde přetaktovat. Socket 941? To už je zvrhlost.
Wift: Moc se to sem nehodí, ale kam jinam to dát: co multijádrové CPU typu Sun Niagara, IBM Cell? Vypadá to že v oblasti serverů začnou hrát zajímavou roli, tak by se nějaká malá zprávička hodila (případně srovnání řešení 2 plnohodnotných jader na jednom CPU ala AMD a Intel a mnoha jednoduchých jader typu Sun Niagara)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, jestli bude AMD pořád vymejšlet nový patice, tak to může rovnou zabalit! Když budu potřebovat rychlejší CPU, který půjde do patice, kterou již mám, tak v tom nemam nejmenší problém. Ale investice (+ práce!) do nové desky, kvůli novému CPU, to už si sakra rozmyslim. Obzvlášť když všechno bude naznačovat tomu, ře za rok už do toho nový CPU zase nedostanu! grrrrrr...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2DavesMan: Přesně - u AMD mi dosud vyhovovalo, že 1 patice vydrží pro větší počet modelů (a dobře navržené MB tím pádem měly delší životnost - narozdíl od P-4, kde každý novější model chtěl jiný socket či vyšší FSB nebo větší příkon, což téměř s jistotou znamenalo s CPU měnit i MB :-X)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zlatej Socket A. Když to vemu kolem a kolem, tak to byla historicky nejlepší patice (pro zákazníky). Socket 939 je dost dobrej a AMD by se ho měla držet hodně dlouho. Myslím, že i P4 pro socket 939 by byla mnohem lepší, než ten jejich Socket T, kterej zákazníkům nic nepřináší. To už je lepší neperspektivní Socket 754, kterej má jeden paměťovej kanál a jeden HT. Ale jak znám Intel, tak po zaintegrování paměťovýho řadiče do CPU udělá vlastní patici, aby donutil zákazníky platit za nový Intel chipsety. Mám takovej pocit, že nějaká regulace by se hodila.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aby to nevypadalo že se zastávám AMD a pomlovám Intel tak AMD má úplně stejný chování jako Intel. Jenom nemá tak velkej tržní podíl. Na zakázníky serou, zajímají je jenom vlastní zisky. Prostě 2 firmy jsou na konkurenci málo. Podobně to vypadá u ATI/Nvidie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to mas pravdu.. 2 su malo.. ale som si isty ze oni medzi sebou vsetci maju pekne dohody co a ako a urcite budu spolupracovat na tom aby sa tam ziadny 3 nedostal, pretoze 2 firmy si stale dokazu najst zlatu strednu cestu a medzi sebou sa dohodnut, ale ked pribudne 3 ktory by obe ohrozoval, budu spolupracovat spolu aby ho zruinovali, to je obchod..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uz moc me zklamalo, ze socket A je mrtev, libi se mi i rozdeleni trhu na lowend a hiend v podobe  socketu, ale takova zvrhlost jako pridani dalsiho socketu se mi teda uz nelibi. Tak trochu jsem doufal ze tyto nove sockety budou mit stejnou zivotnost jako s. A :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JeJe: Zatim netruchlete - ony ty reci (suska se) o novem socketu klidne mohou pochazet z tabora Intel - co by clovek neudela pro potopeni konkurence. Pockame a uvidime.

Navic logicka uvaha - AMD nema neotresitelnou pozici na trhu a novy socket by minimalne snizil jejich obrat - to by udelal jen magor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nalim: Nebo managor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je mozne ze sa  AMD SEMPRON 2600+ hlasi v systeme ako 600MHz procesor ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ikat: Co by ne. Zaleží, co máš nastavený v BIOSu ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.