Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Senát také schválil cenzuru internetu v ČR, toto je těch 42, kteří za to můžou

Tady v tom state je mozny fakt vsechno. Kdyby se tak nejakej Salam Abdalah chtel oslehnout v senatu. Nebo vyrazit do ulic a ty prasata vyhazet z oken tohle uz je fakt moc.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Vis o tom, ze ty prasata jsme si sami zvolili?

A budeme je volit zase. S tim vyhazovanim bys musel zacit u volicu - coz znamena ze bys musel zacit ve sve rodine a pokracovat u sousedu. Dobre, ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"S tim vyhazovanim bys musel zacit u volicu"

Jdete nato jako teroristi nebo komunisti, povrazdit veskery lidstvo a nechat v klidu u moci ty co za ten maglazj muzou. Dost zvraceny pohled, ryba prece smrdi od hlavy.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Soudruzi, nejdůležitější je klid na práci, my na tom makáme a republiku si rozvracet nedáme
Váš vůdce
Andrej Babiš
registrovaný agent STB a syn pracovnice Ústavu marxismu leninismu , kterého Gustáv Husák vyslal v roce 1969 studovat do kapitalistické ciziny.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Mne by zajimalo, zda obcane mohou tento zakon napadnout u ustavniho soudu... (...poslanci to delaji taky casto). Kdyby na to byla nejaka obcanska iniciativa, tak se rad pripojim.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

nicméně je ještě bohužel nutné doplnit toto: "Podle ustanovení § 30 odst. 1 zákona o Ústavním soudu nemůže stěžovatel stížnost napsat, podat a v řízení vystupovat sám. Každá fyzická i právnická osoba jako účastník (tedy i stěžovatel) nebo jako vedlejší účastník řízení před Ústavním soudem musí být zastoupena advokátem, pouze u advokátů není vyžadováno právní zastoupení dalším advokátem."

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Zapominate na podstatnou vec:

Jako obcan muzete podat stiznost k US jen:
-pokud se domnivate, ze doslo k poruseni vasich ustavnich (zadnych jinych se to netyka) prav PRAVOMOCNYM rozhodnutim organu verejne moci, jez se vas primo - osobne - tyka
(to de facto znamena, ze musite vy osobne byt poskozen na ustavnich pravech a az po vycerpani VSECH regulernich prostredku, jak se domoci sveho prava - to jest obvykle cele soudni kolecko vcetne odvolani a dovolani).
Jsou sice teoreticky mozne dve vyjimky (ale US je v praxi nepouziva), kdy obcan muze postoupit stiznost k US driv: 1/ rizeni o odvolani se neumerne protahuje a hrozi velka a nevratna skoda stezovateli 2/ presahuje-li stiznost podstatne svym vyznamem zajem stezovatele [tohle bych si dovedl predstavit v tomto pripade, ale podle praxe US soudim, ze by to US odmitl]
- a jen prostrednictvim advokata (pokud obcan sam neni advokatem) -to jste zminil

Ustavni soud neni koncipovan jako nejvyssi autorita soudni ani neni zaclenen do hierarchie soudu. (Ikdyz faticky v nekterych pripadech jako nejvyssi autorita slouzi). Jeho ukolem je hlidat ustavnost zakonu, vyhlasek, narizeni, statni moci jako takove, obecne. teoreticky by se mel zabyvat jen obecnymi podanimi (proto primejsi pristup zakonodarcu, prezidenta a statni spravy a samospravy). A ikdyz rozhoduje v konkretni veci, nejdulezitejsi soucasti rozhodnuti ale je zobecneni zasad, vyklad zakona, obecne posouzeni nejakeho zakona/vyhlasky/postupu organu verejne moci vzhledem k ustave cr (a jeji soucasti Listiny zakladnich prava a svobod) vysvetleni pravnich principua zasad, na zaklade kterych rozhodl. Postupy a principy pouzite a zduvodnene v rozhodnuti jsou pak ZAVAZNE pro VSECHNY organy verejne spravy.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ústavní_stížnost

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Mno, jakou vahu ma hlas jednoho Franty omacky (jehoz zadost jeste muze byt zamitnuta pro formalni chyby ).

Ostatne mne nevadi, kdyz stat vyda nejaky seznam stranek se zavadnym obsahem (a klidne i se zakazem pro obcany chodit na tyto stranky). Ale vadi mi prehozeni odpovednosti na internetove providery. To je jako chtit aby reditelsvi silnic a dalnic (pripadne kazdy majitel cesty) zablokovalo kazde auto, ktere jede za hranice za ucelem hrani hazardu (coz je myslim tez dle zakona nelegalni)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

v tomto stadiu nemohou, viz muj prispevek nize pod reakci p. Jezka

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

na toto se dá reagovat jedině takto:
https://youtu.be/djFcjDyaZNY?t=6s
(ti komanči se oklepali, a toto je jen takovej první drápeček... a takhle to budou stupňovat a stupňovat až budeme tam kde jsme byli!)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

To se dalo cekat kdyz se "dohodlo" ze se nebudou vysetrovat zlociny pred 89. Navic jsme jedina postsocialisticka zeme kde neni zakazana komunisticka strana. A neni to tak dlouho co si komuniste zverejnili seznam soudcu a statnich zastupcu kde pusobi byvali clenove KSC a ze jich jeste pred 5 lety bylo 80% zastoupeni jak tam tak tam.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

A ohledne toho videa, krasna ukazka ze tenkrat to odvysilat slo, dnes uz to cenzura nepovoli.
To ze vubec nejde o sprosty slova je dukazem treba jen to, ze vypipaji vulgarni slova ve zpravach (asi proto ze je to pro deti nejsledovanejsi porad) a doslova sprosty slova jedou v kreslenych pohadkach.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Me nejvic neprijemne prekvapilo hlasovani E. Wagnerove, byvale ustavni soudkyne, ktera v dobe sve cinnosti na US byla jako jedna zmala rozumnych , co se tyce ustavnich svobod (nebyla jen papalasky kyvac), napriklad on stala za rozsudkem US, ktery zrusil zakon o data retention.
To ze soudruzi poslanci v podstate jen kosmeticky puvodni zakon novelizovali s tim, ze ho po nas chce EU [ale zdaleka ne v takovem rozsahu] je uz vec jina, v ceskych kurarnach a alkohovych vyparovnach (pardon, chtel jsem napsat v kuloarech parlamentu) tradicni. A vubec jeji stanoviska mela vzdy bliz k ochrane prav cloveka nez k jakesi institucinalizovane formalnosti prava.
A dalsi pikantnost je v tom, ze spolukandidovala i za Piratskou stranu.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Ten Dienstbier je ale hrozná potvora.

Pořád se všude krajně sluníčkově ohání když jde o imigraci, ale když jde o cenzuru, tak je pro.

Ten člověk se už nikdy nesmí nikam dostat. Kde zrovna je, tam ČR aktivně a cíleně škodí.

+1
+50
-1
Je komentář přínosný?

Tam to neprekvapuje... Keby išlo o alkohol, bolo by to iné

Dienst - služba, služobné
Bier- pivo

Pán "pivo v službe/práci" asi nemohol inak alebo píl sám seba

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tak me veskere iluze o panu Jezkovy uz vzaly za sve .... je fakt zaslepen svym egem a nema na nic vlastni nazor a jde s davem ......
Viz https://www.prichazicenzor.cz/ ..... tyhle vyslovene komunisticke stranky hnuti nic.cz jsou odrazem totalni zhovadilosti nasi spolecnosti ..... reknu na rovinu, co si my vsichni normalni lidi myslime, JSOU TO KOKOTI!
Uz jenom ta otazka: "Jste pro zavedení cenzury a zdražení internetu?" a mozne odpovedi rozhodne ne!/je mi to jedno ...... tohle presne zafunguje na totalni debily, kterych je, a ted uz je to bile na cernem, presne 97.3% ...... 97.3% procent lidi nema svuj nazor, nechaji se ovlivnit kazdou picovinou, dokonce i tak zjevnou jako je snad nejnekorektnejsi pruzkum jaky byl kdy proveden (ZDE VEREJNE VYZYVAM, zda nekdy nekdo videl vice tendencni pruzkum, muzete patrat v KSC, severni koreji ..... hadam, ze nenajdete).
Jenom pan Jezek zde nepochopil, ze zakon neni o cenzure internetu (Boze, jak muze nekdo tohle vubec napsat!!!!!! To uz je proti veskere novinarske etice!), ze zakon je o blokovani vyderacskych stranek, stejne jako funguje blokovani stranek s detskym pornem ..... takze kolik let uz tu vlastne mame tu "cenzuru internetu"? 10? 15 let? Ale jak rikam, je to jediny clovek, co nepochopil, ze cela tahle maskarada byla POUZE a jenom proto, aby se zviditelnily ruzne zivly (namatkou treba Kradousek) a ISP si mohli tendencne obhajit svyzeni cen, i presto, ze my vsichni, co dochodili aspon 5 trid zakladky vime, ze blokovani par dalsich adres nad ramec detskeho porna a fasistickych webu, zatizi zhruba 0.0000 nic peeringove providery do zahranici, ale lokalnich ISP se vubec nedotkne. Pokud autor dostal od nejakeho ISP honorar za tuhle parodii na clanek, coz je vlastne reklama na zvyseni cen internetu (taky to musel uverejnit i na CDR, takze to fakt bude jen reklama), tak je to v poradku ...... pokud tim vyjadruje jen svou neznalost tematu a jakoukoliv ochotu si o tom neco zjistit nebo si udelat vlastni nazor, pak je to smutne.

+1
-63
-1
Je komentář přínosný?

A o čem jiném je zákon, který umožňuje politickému orgánu rozhodovat o tom jaké stránky jsou v ČR přípustné a jaké ne než o cenzuře?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Vážený pane,

lidem ze sdružení CZ.NIC z velké části vděčíme za to, jak vypadá internet v ČR. CZ.NIC se aktivně podílí na vývoji a zavádění do praxe mnoha zajímavých technologií. Nedostává od státu žádné peníze na provoz, za celou dobu existence obdržel na dotacích něco málo přes milion. Naprostý kontrast SK.NIC, který má zcela zvrhlý systém registrací, pořád jen slibuje a ještě dostává od státu miliony na provoz.
A vy budete tvrdit o lidech z CZ.NIC, že to jsou k***ti? Co jste v životě dokázal vy?
Kdo vám dal právo mluvit za ty "normální lidi"? A kdo vůbec jsou oni normální lidi?

O věcech jako je blokování stránek by měl rozhodovat pouze a jedině soud.

Nepřekvapuje mě, že spoustě ovčanů je jedno, když se činí kroky směřující k porušování základních principů demokratické společnosi. Překvapuje mně, že se najdou užiteční idioti, kteří tento zákon budou obhajovat.
Blokování stránek s nelegálním hazardem je jen první krok, poté začnou být blokovány stránky s nepohodlnými názory (jako se to děje v Německu) a pak přijde pravá cenzura.
Vždy když se občanům ubírají jejich základní práva, dělá se to pomalu salámovou metodou.
V Číně se cenzura politických oponentů děje pod záminkou boje proti terorizmu.

"i presto, ze my vsichni, co dochodili aspon 5 trid zakladky vime, ze blokovani par dalsich adres nad ramec detskeho porna a fasistickych webu, zatizi zhruba 0.0000 nic peeringove providery do zahranici, ale lokalnich ISP se vubec nedotkne."

Zase se oháníte slovním spojením "my všichni"? Být vámi, tak bych se k technickým věcem okolo sítí vůbec nevyjadřoval. Z vašich přispěvků pod jinými články (budete li mít zájem, dám vám na ně odkazy) je patrné, že nevíte která bije. No a co se týče té domnělé současné cenzury internetu v ČR, tak výs musím zklamat, žádná není. Žádný ISP dnes není povinen na požádání blokovat stránky.

Kromě blokace DNS, tak jak si ji vy představujete, ve skutečnosti nemá být. Mají se totiž blokovat konkrétní stránky nikoli celé domény. Pro blokaci konkrétní stránky je nutná proxy, která bude zkoumat datagramy až na aplikační vrstvě, což bude poměrně náročné na výkon. Navíc v případě HTTPS nebude taková blokace vůbec možná.
Kromě toho, účinné blokování stránek není možné aniž bychom zavedli něco ná způsob velkého čínského firewallu. Stačí použít TOR, VPN nebo proxy.
No uvidíme, jak se s tím vypořádá prováděcí zákon...

Bojovat proti nelegálním hazardním hrám lze mnohem účinněji a to sice pomocí blokace bankovních účtů. Proč tedy zrovna blokování stránek, když to jde mnohem jednodušeji a účinněji?

Cenzura internetu by neměla být a to v žádné podobě.

+1
+77
-1
Je komentář přínosný?

Jen se přidám k názoru, že skutečně nemá co kdo blokovat. Nevidím nejmenší důvod, proč by měl být díky porušování zákona nějakým subjektem trestán každý člověk připojený k internetu.
Pokud někde existují "nezákonné" stránky nechť vydá soud rozhodnutí a tyto jsou zrušeny, případně totéž s bankovním účtem atd. Zavedení nějakého "banlistu/blacklistu" s neznámým obsahem prostě JE cenzura internetu, ať se to někdo snaží omluvit čím chce. Počínaje "dětským pornem", následujíce "pirátěním" a dnes dokonce "nelegálním sázením". Mimochodem co je doprkýnka komu do toho za co já utratím svoje peníze??

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A zas a znovu.
I kdybych pripustil, ze nejake www stranky maji byt blokovane, tak o blokaci ve state, ktery si rika "pravni", by mel rozhodovat jen a pouze soud. Od toho tu ty soudy mame, ze...
Zde ale muze rozhodnout nejaky urednik, ktery neni nikomu za sve rozhodnuti zodpovedny.
Pokud tedy urednik rozhodne, ze nekomu zablokuje stranky, muze si tento jit stezovat na hlavni nadrazi a pokud se mu naaaahodou povede po 10 letech se "ocistit" u soudu, tak to bude mit teda fakt dobrej pocit...asi.
Zatimco soud (alespon teoreticky) pracuje tak, ze nejprve by nekdo musel prokazat, ze skutecne ty stranky jsou takovy a makovy a odporuje to nejakemu zakonu a tedy soud to zhodnoti a naridi zakaz.
Tedy opacny postup nez dnes, kdy nejaky urednik proste rekne a tak to bude a teprve proti tomu se pujde branit soudni cestou.

Dale - pokud se v zakone bude hovorit, ze ISP proste musi zamezit tomu a tomu, tak ISP nezbyde, nez to udelat. Jak ale ISP zamezi tomu, abych ja se tam nepripojoval napriklad pres proxy server? To mi prosim Te vysvetli.

Udelej jednou v zivote neco poradne a vysvetli nam tu, jak ISP zamezi tomu, abych se nepripojoval na nejake www stranky napriklad pres proxy server.
Finta je v tom, ze zakonu je JEDNO, jak to udela - on to udelat MUSI, I kdyby to bylo technicky NEMOZNE.
Pokud nekomu prijde, ze to je picovina a prece zakon nemuze nekomu narizovat neco, co nejde splnit, tak bych se odvolal na jiz leta platici zakon o tom, ze majitel automobilu musi zajistit, aby ten, kdo automobil ridi, s nim nepachal prestupky.
Ze to nejde? Ze majitel je 100km daleko a nemuze za to, co ridic udela?
To nikomu nevadi - proste ma povinnost a kdyz ji nesplni, zaplati za to pokutu!!!!!
A lidi to chteji, mimochodem, lidem se to strasne libi.

Takze proste ISP ma povinnost a nazdar. Udelej si to, jak chces.

ISP tedy budou nuceni nakoupit nejaka technicka reseni, ktera tohle budou umet resit.
A nebo se na to samozrejme vykaslou a budou doufat, ze na ne se zrovna neprijde.

Fakt nadhera.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To bych teda fakt taky rád věděl, jak někdo ZABRÁNÍ ;-) mému NEpřipojení ;-) na nějakou stránku - leda že by si stoupl za mne a mlátil mne motykou po hlavě tak dlouho, dokud se na tu stránku nepřipojím ;-) …

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že když budeš chtít (a mít nějaké znalosti) tak se tam připojíš. Ale to nemění nic na tom že ISP budou muset ze zákona minimálně filtrovat ip adresy uvedené na nějakém "blacklistu"...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

IP není možné blokovat, jelikož na jedné IP může být i několik desítek virtuálních serverů. Blokace by tak postihla i zcela nezúčastněné a nevinné třetí osoby. Blokovat se bude na základě URL.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

To ovsem pro ISP a nasledne zakaznika, kterej to bude muset zaplatit, neni nijak prizniva zprava. Blokovat IP adresy, nebo na vlastnim DNS resolveru bloknout vybrany domeny, to jde udelat jednoduse a narocnost na prostredky je minimalni. Ale blokovat podle URL znamena nutnost zkoumani *kazdyho* jednotlivyho http spojeni. A takovych obycejny "otevreni jedny stranky" vygeneruje v prumeru nekolik desitek (taha se zakladni dokument, obrazky, styly a skripty vlastni stranky, plus dalsi pro milion ruznych mericich smejdu, ...). Delat to pro vetsi mnozstvi uzivatelu neni zrovna jednoducha vec. Plus tu mame https, kde filtrovani na urovni URL jaksi z principu nejde.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak zatim neni "narizeny" jak se bude blokovat, jestli URL, DNS, IP a je to (pro ne) uplne jedno, ono jde o to, ze se velice rychle rozhodne o zablokovani stranky s nepohodlnym politickym nazorem (treba pred volbama) a pripadna naprava (znovuspusteni) bude trvat mesice a to uz tem cenzorum staci (umlcely protinazor). A pak se odkroji dalsi kolecko salamu, jak dlouhyho jeste?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Salam je dlouhej. Jak se rika, nikdy neni tak zle, aby nemohlo byt jeste hur. Ja bych se snad ani nebal popisovany moznosti zneuziti, aspon ne v dohledny dobe, placnu treba deset let.
Me na tom drazdi ta uzasna gumovost toho narizeni a bohorovnost, nebo jak to nazvat, s jakou to nasi drazi predstavitele naridili. To je jak kdyby uzakonili, ze vodohospodari musi zaridit, aby voda tekla do kopce. Ze to rozumne nejde? Nevadi, proste musi a beda tem, kteri nezaridi!

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Jenze pri pouziti HTTPS vi url stranky pouze tvuj prohlizec a cilovy server. NIKDO JINY. A tak to taky ma byt, protoze nikomu jinemu do toho NIC NENI.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Já navrhuju ve stejném duchu zablokovat BTJ přístup na tyto servery.

Kecám. Na celý internet :).

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych si dovolil demokraticky hlasovat proti. Opozice je potreba. BTJ je sice radikalni a jeho styl je nevybiravej, ale nekdy (ne zrovna ted) se trefi dobre a clovek se i zasmeje. Ale mohli bysme treba vydat nejakou rezoluci, ze by se mel BTJ chovat slusneji. :)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

BTJ je osina v zadku, ale asi máte pravdu... pro tentokrát... :o)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí jsou "normální lidi" v menšině. Ostatní společnost sestává z průměrné kombinace debil, blbeček, debil, blbeček. Akorát támhle vzadu...

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

10 Jejky, jo je zas výkřik ... a já se ho nedávno zastal.

BTJ! Nikdo z nás nepropaguje hazardní hry a dětskou pornografii, online prodej drog atd... Ani náznakem.

Jen se VELMI ZÁSADNĚ rozcházíme ve způsobu, jak se tomu bránit. Poslanci schálili bezzubý paskvil, který přidělá potíže kde komu okolo a postihuje slušné. To je to samé, jako by třeba Váš poskytovatel internetu měl být trestán za přenesení Vašich sprostých slov internetem.

Nikdo z nás, kdo protestujeme proti schválenému zákonu, neprostestuje proti postihu nelegálních aktivit, pochopil? Ne? IF ne THEN GOTO 10: REM čti ještě jednou

Blokování webů na internetu z rozhodnutí státu NEMÁ žádný smysl. Je to jen zbytečný a drahý voser (převážně pro ISP). A poslanci, kteří to schválili jsou buď úplatné kurvy, loutky v rukou mocnějších, nebo neznalí hlupáci (nejčastěji kombinace všeho).

Postihovat provozovatele nelegálních aktivit lze POUZE tak, že je někdo (policie, interpol ...) vypátrá, soudy odsoudí atd... Jsou-li zahraniční, je nutné spolupracovat se zeměmi odkud jsou, ale ne postihovat místní za to, co dělají zločinci jinde na světě.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

No ze vy zrovna mluvite o vlastnim nazoru, zrovna u vas pozoruju zmanipulovanost korporacema, takze zadnej vlastni nazor, proste jit z davem pekne v houfu.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Připravte se na návrat to minulosti budeme tu bez ničeho jako v sedmdesátých letech zablokují i seznam.cz Budem čumět na ulhanou televizi nebo se honit klackama.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle článek je pěkně demagogická agitka. Smutné.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Hergot, tady nejde jen o zpackaný zákon, který je nevymahatelný (pokud se teda nevydáme cestou seznamů povolených stránek, tj. doslova cenzury, nebo nebudou často blokované i stránky, které jsou "v pořádku"). A navíc poskytovatelům připojení nařizuje plnit nesplnitelné. Nejde jen o to, jde o první krůček k dalšímu filtrování a cenzurování (jakože terorismus, kinderporno, extremismus, ... doplň dle svého uvážení). Prostě salámová metoda v praxi.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Mně je jasné, že budu umínuskován, ale jednoznačně si myslím, že děláte z komára velblouda. Ten zákon není univerzální, cílí zcela konkrétně (a IMHO zcela neúčinně) jen na jednu jedinou věc, a tou jsou daňové úniky. Stále žijeme v právním státě (a jeho stav se postupně zlepšuje.) Tak o čem to je?

Přestaneš jezdit autem jen proto, že ti jednou nemusí dát přednost Tatrovka naložená kovovým šrotem?

A nejhorší, co můžete udělat, je tenhle hysterický vřískot o konci svobody a podobné žvásty, které jen erodují a relativizují nebezpečí skutečné ztráty svobody, například ve prospěch mediálních oligarchů, což ovšem nikomu nevadí. Že tu dnes volí cca 30% voličů Babiše, to je daleko větší nebezpečí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hele ty kovboju, speciálně prot tebe to semka dám ještě jednou abys to pochopil:
na toto se dá reagovat jedině takto:
https://youtu.be/djFcjDyaZNY?t=6s
(ti komanči se oklepali, a toto je jen takovej první drápeček... a takhle to budou stupňovat a stupňovat až budeme tam kde jsme byli!)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ten zákon má dva problémy.

1) Vše dělá úředník, ten za to nemá žádný právní postih. Dá se uplatit a vyřadit konkurenční web v určitou dobu může být velice žádané. Popřípadě udělá pouze chybu, strčí tam jiný web.
2) Zákon je postaven tak že podporuje hazard. Příště budeme blokovat zahraniční porno jen proto že české má menší příjmy? A jeden z argumentů bude hazard to tak taky má...

Takhle prostě budou moc odvětví které mají dost peněz pro lobovat stejnou věc i pro sebe. Jednou už to zkrátka prošlo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co treba se trosicku zamyslet?
1) DOKAZ!
2) Jak podporuje hazard? U nas aspon z toho hazardu, nazyvejme to ale pravym jmenem, jde o socialni davky, ktere tam pitomci utrati, tak jde aspon cast zpatky statu na danich .... u xindl stranek si proste ty prachy jen od lidi vemou a zadne dane neodvedou .... je skutecne, pro mnohe zde v diskuzi, toto pochopit? A samozrejme by jsme si meli vzit priklad z polska, kde veskere vyherni automaty ze dne na den zakazali a maji klid ......

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem se zamyslel a proto s tím nesouhlasím...

1) Co mám dokazovat že úředník je nepostihnutelný?
2) Podpora je jasná, vyblokujme konkurenci na webu, a zaplatíme z toho pár šušňů na daních. Ale ve finále budeme mít víc protože se bude hrát jen na pár webech...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Napsals to krasne:) Stejne jako nikdo za ty roky ten system nezneuzil, on uz totiz velmi dlouho funguje a nezakazal seznam.cz (to jsem tu ted zahledl od nejakeho blba v diskuzi, ze nekdo psal, ze zakazou treba seznam.cz:o) .......
Ja nevim jak jeste vic logicteji vysvetlit: seznam zakazanych webu funguje uz vic jak 10 let -> zadnou nesvobodu to neprineslo -> zadne zneuziti se nekonalo -> ted pribydou jeste vyslovene zlodejske weby ....... mne to prijde, ze se ti nejvetsi pitomci v teto diskuzi boji toho, ze jim zakazou ty internetove "vyherni" automaty a oni budou muset jit utracet socialni davky na roh do zaplivane herny mezi cigany ......

Jinak se spoustou tvych nazoru nesouhlasim, ale to je normalni, co neni normalni je nechat se zlakat lacinou propagandou, to uz vyzaduje skutecne snizenou inteligenci, ktera v tehle diskuzi a tomto clanku nabrala skutecne velmi zumpoidni smer.
Myslim si, ze ucinny zakon bude na 100%, protoze pitomec s IQ 44, ktery sazi na internetovem "vyhernim" automatu si jiste nedokaze sestavit VPN tunel a to ani kdyby chtel ..... a treba na Babise mam nazor takovy, ze ho proste nikdo nemuze uplatit, coz je fakt, jako museli by fakt asi sahnout hluboko do kapsy k uplaceni cloveka, co ma petinove jmeni Billa Gatese:) A prijde mi jako jeden z tech rozumnych a poctivych, uz jenom proto, ze se do nej navazi ten bezmozek a vozrala Kalousek ... nasralo me teda hlasovani o protikurackem zakonu, kdy to vlastne ANO sabotovalo, ale on pak byl taky nasrany na sve poslance, ze meli hlasovat pro, tak se uvidi ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V jakém zákoně je ISPákům nařizováno blokování stránek? Já žádný takový nemůžu najít.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

na webové stránce www.kun*icka.net byl rozbor a testy jak poznat jestli tvůj provider cenzůruje internet. Mě už to nejde. (místo hvězdičky doplň d)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Whoa. Americky server hosting provider Rackspace cenzuruje ceske weby! ... houby, ta domena zjevne neexistuje. Bud se nekdo nespokojil s blokovanim a normalne ji zlikvidoval, nebo to zabalili.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

proto píšu v minulém čase.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Az na ten drobnej detail, ze doted zadny povinny blokovani neexistovalo. Byla tu pouze soukroma aktivita par ISP, kteri se rozhodli blokovat podle britsky IWF. Nejsem si uplne jistej proc, kde cekali, ze jim to nazene nejaky body, ale to je jejich vec. Stejne tak netusim, jestli to porad delaj, nebo uz se na to v tichosti vykaslali.
Ale podstatny je, ze jim to nenarizoval stat. Kdyz nejakymu ISP hrabne a pripojeni k internetu omezi jen na http a par vybranych domen na whitelistu, je to jeho vec a nespokojenej zakaznik muze jit jinam. Ale naridit centralne vsem blokovani, ktery je po technicky strance uplne nesmyslny, je proste kravina.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Měl bys, prosím, nějaké detaily o tom seznamu? Já o žádném nevím a docela by mě to zajímalo.

> pitomec s IQ 44, ktery sazi na internetovem "vyhernim" automatu si jiste nedokaze sestavit VPN tunel

V tomhle vidím největší pozitivum tohodle zákona. Skvělá podnikatelská příležitost - vytvořit VPN, tak aby to ten pitomec zvládnul. Technicky to nebude zas takový problém a vydělat by to mohlo, ne?

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Njn, taky by nám mohly dojít světlice a co budeme vypouštět při opravdovým potápění... to nevim ani já. :o)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Reknete si jeden blazen, co se nechal zmanipulovat napsal clanek, tak co? Smutne mozna ........ ale vis, co je nejsmutnejsi? Podivej se do diskuze, kolik lidi si nechalo vymyt mozek naprosto neuveritelne pruhlednou propagandou a pruzkumu z dob minuleho rezimu. Ja uz se nedivim, ze lidi jsou chopni si na predvadecce koupit vysavac za 120 tisic ..... na vetsinu blbcu zjevne neni treba pouzivat ani nijak zvlast silne argumenty .... asi nezbyva nez se smirit s tim, ze naprosta vetsina (jakoze klidne tech 97%) lidi jsou proste fakt asi uplni blbci, ktere utahne kde kdo na nudli z nosu .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Všichni jsou blázni, jen já jsem letadlo."
--BTJ

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

Tomu se říká názory. Názory se různí, to už tak ve světě chodí, každý holt vyrostl pod jinými vlivy. Je naprosoto v pohodě se o názory přít, ale primitivní je oponenta/y nazývat "vymytý mozek, debil, většina blbců, úplní blbci". Inteligentní člověk by si okrajově měl uvědomovat možnost, že je ten blbec on sám a zkreslená je jeho vlastní perspektiva (což, uznávám, není snadné).

Je tu třeba jeden, který si neuvědomuje, že jej Microsoft tahá na vařené nudli a posmívá se těm co je na vařené nudli tahá nahryznuté jablko. Ironie života.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Blbec si nikdy neuvedomi, ze je blbcom. Dokazane uz mnohymi vyskumami, kde sa hodnotiaci z roznych urovni IQ, mali pred zverejnenim vysledkov sebakriticky ohodnotit. Najvacsi tupci si fajndili najviac a radili sa do najvyssich percentilov, ti najinteligentnejsi sa naopak radili skor do priemeru. :)

Ze BTJ?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

v dnesnej dobe lacnych wifin by nebol problem si spravit "vlastny" (bezdrotovy) internet ;)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Byl.

Wifi vysílají v pásmu s tzv. generální licencí ... copak by se asi stalo, kdyby tato generální licence pozbyla platnosti? Ano. Ze všech provozovatelů WiFi by se stali provozovatelé nelegálních rádiových stanic a za to jsou pěkně vysoké pokuty plus náhrada škod pokud někdo prokáže, že mu vysílání rušilo komerční provoz.

Jen rozhodnutí tomu brání. Jen rozhodnutí.

Když jsme nedokázali zabránit tomuto rozhodnutí. Jakpak bychom dokázali zabránit zákazu WiFi?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ale vzdyt toto uz zde jednou bylo, coz asi vas predrecnik nevi. Driv bylo zakazano poslouchat "nelegalni" radio a tudiz zde byl prodej FM radii se zapadni normou zakazan. Podobne TV, PAL byl nahrazen SECAMem a bylo tak znemozneno sledovat "zakazany" preshranicni vysilani. Vse se bude opakovat a jen proto ze vetsina lidi nevi, nema zajem, nebo ma nazor jako BTJ.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

FM se prodávalo takové, protože se tu tak vysílalo. Zahraniční výrobky uměly oboje a s podivem to žádný úřad nezakazoval. Pro "protistátní" činnost se stejně používali dlouhé vlny, kvůli dosahu.

Secam byla francouzská norma. Ne sovětský vynález jen kvůli tomu, aby měli komunisti vysílání z Německa černobílé.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jen dodam k tomu SECAMu - PALu, ze jedinej problem na televizi nevybavene pro PAL byla ta, ze PAL barevny obraz na ni byl cernobily - nic vic, takze se to sledovat bezne dalo - ostatne, zdaleka ne kazdy mel za komousu barevnou televizi. My (mysleno ja jako dite a ma rodina) jsme sledovali z pohranici dva rakouske kanaly bez problemu, ten ORF FS2 mel dokonce nejcistsi obraz :-) (Me prvni seznameni s Vetrelcem a Veci:-)

Ale preci jen tu nejaka zbytecna ulitba byla: Technika tehdejsi CST pracovala v PALu - takze se to natacelo v PALu a pak prevadelo do SECAMu, ktery se vysilal...
Nevim nakolik to bylo ciste politicko-byrokraticke rozhodnuti a nakolik to zohlednovalo fakt, ze tehdy rozsirene sovetske barevne televize PAL neumely..

----
EDIT: co rika o PAL-SECAM v tehdejsi CST wiki:
"...Barevné vysílání zahájila ČST v roce 1970, původně pořizované technologie na „německou“ normu PAL však musela z politických důvodů rychle nahradit technologiemi podle „francouzské“ normy SECAM s postupným přenosem barev, kterou preferoval Sovětský svaz, a to samozřejmě znamenalo i zavedení nového zkušebního obrazce. Brzy se však prokázalo, že norma SECAM není vhodná pro studiové zpracování a tak i když z politicko-ekonomických důvodů musela norma SECAM zůstat pro distribuci pozemního vysílání, mohla ČST od 80. let veškerou studijní techniku postupně přestavět na normu PAL, takže se změnil i zkušební obrazec. Do pozemního vysílání se norma PAL dostala počátkem 90. let...."

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

t117 Vam to nasel za Vas kdyz si nejste schopen najit fakta sam. U radia tomu bylo stejne, taky s politickych duvodu. Dlouhe vlny se pouzivaly nejen kvuli dosahu, ale hlavne proto ze na to u nas byly prijimace, k cemu by bylo vysilani v pasmu ktery bylo u nas zakazany. Ne zacnete s demagogii tak si zjistete fakta, dnes je to mnohem jednodussi nez tehda, nebo jste z minula zvyklej ze protiargument se nedal snadno dolozit?

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tys mi ukrad můj nápad! Už dávno mě napdalo, že na tomhle by se dalo vydělat ve stylu Al Capone :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je prostě zákon akce a reakce, nevím, čemu se kdo diví. Tak dlouho budou podnikatelé a živnostníci oškubávat stát na daních, až přijdou opatření. Tak dlouho budou hráči a herny oškubávat stát na daních, až přijdou opatření.

Všichni tady ječí, jak stát cenzuruje internet. Slyšel jsem snad někoho ječet, že podnikatelé, živnostníci, hráči a herny nás okrádají všechny? Neslyšel.

Al Capone taky neseděl za svých několik desítek vražd, ale za neplacení daní.

Tohle je spíš sranda. Mnohem víc mi vadí snahy lidí, jako je pan Štětina a okolní parta, zakazovat nebo mazat weby, které píšou jinak, než oficiální proevropská a promigrantská média, a prohlašovat je za ruskou propagandu (to je z nich jen Sputnik a i ten píše víc pravdy, než uslyšíte v ČT).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já proti boji s nelegálním hazardem nic nemám, mě jenom vadí způsob jakým se toho má dosáhnout. Proč se místo blokací stránek raději neblokují bankovní účty?

Jo, jo, vždy když se občanům sahalo na práva, tak se tak dělo ve jménu jejich "bezpečnosti". V Číně se cenzurují nepohodlné názory a říká se tomu boj proti terorizmu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si taky říkal, proč stát rovnou nezdaní bankovní operace přicházející ze zahraničních účtů herních společností. Ale asi napřed zkouší jednodušší a méně soukromí narušující postup, než porušení bankovního tajemství. (I když... všichni víme, že dnes se cifršpiónům na finmini automaticky hlásí operace přesahující 250 tisíc)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Jednodušší řešení??? To asi sotva.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě že jednodušší. Dohled na clearingovém centru agenti FAU už dávno mají.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

On se těžko blokuje účet mimo ČR. On by se ostatně těžko blokoval i v ČR. Pět let soudního řízení, a když to dopadne, peníze jsou samozřejmě už jinde, bank je dost.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Takhle jednoduse by slo vyresit skoro vse:
- Je problem s terorismem? Tak naridime vyrobcum zbrani, ze maji byt v rukou teroristy nefunkcni. Trhavina s rozbuskou pripevnena na tele teroristy proste nevybuchne i kdyby mackal tlacitko jako das. Vyreseno.
- Umira hodne lidi na silnicich? Tak naridime vyrobcum aut, ze musi dosahnout toho, aby s autem neslo nabourat. Zase hotovo.
- Problem s detskym pornem? Tak naridime vyrobcum displeju, ze musi zamezit zobrazovani detskeho porna. Vyrobcum tiskaren naridime zakaz tisku detskeho porna a je po problemu.

A do mesice mame vyresene vsechny zasadni problemy na svete :)

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Vam se dostal do rukou plan na pristi petiletku? Ale to je tajny, za to vas muzou rovnou popravit. :)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Jak se dá zablokovat bankovní účet zahraničního subjektu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba tak, že se budou blokovat transakce mezi českými účty a účty provozovatelů nelegálních hazardních her?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Online platím kartou. Platby kartou jsou často přes nějakého univerzálního prostředníka (platební bránu). To se zakazuje těžko. Zakážete třeba PayPal?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomeň, že většina hráčů těchto her je rozumu mdlého a žije/nakupuje v ČR. Málokterý bude nakupovat v zahraničí přes PP, a z této premisy bych vycházel.

edit: a navíc v EU má PP status banky (má licenci), tedy je povinen dodržovat právní úpravy jednotlivých států.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si teda o sobe nemyslim, ze bych byl mdleho rozumu ...Ale jelikoz nejakej kokot radi Poker mezi hazard, tak jsem v prdeli

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Radi ho tam bezmyslenkovite proto, protoze vyherni automaty majici 5 valcu s kartama hraji hru poker a to je uz pro ne hazard = vse do jednoho pytle.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Takže ty Lojzo tvrdíš, že klasický poker není vůbec o náhodě a statistice? Ne že bych se považoval za kokota, jak píšeš, ale taky si nemyslím, že jde o hru která se dá spláchnout jen znalostí kombinatoriky.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Oo nikoliv. Slovo "vubec" bych rozhodne nepouzil.
Osobne to vidim tak nejak cca 95% "skill" a 5% "nahoda"

Ne nadarmo v tech nejprestiznejsich turnajich sveta jsou TOP velmi casto "stale ti stejni lide".

Btw zname onen legendarni pripad, kdy Annette Obrestad vyhrala turnaj, ktery hralo 180 lidi, aniz by se jednou podivala na sve karty.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Hra jako takové je z 95% náhoda (teda pokud to nehraje podvodník), turnaj nikoli, protože ho nehrají stroje ale lidé, na které funguje psychologie...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

"raději neblokují bankovní účty" ..... jako, ze by nekdo prisel, vytahl listek z Tutovky a rekl, dnes zablokujem ucet cislo xxxxxxxxxxxxx? Nebo jako zablokovat vsechny ucty? Tak jsi to myslel?
Nejses tak blbej, aby sis myslel, ze by zablokovali nejaky ucet, kde mizi prachy z ilegalniho hazardu, ze ne? Jak by je zjistili, kdyz je patrne rotujou co hodinu? A kdo by jejich zablokovani schvaloval? Prezident? Ty? Nejaka nadace iluminianu? ..... ne, tak blbej byt fakt snad nikdo nemuze ......

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Blokovaly by se transakce mezi českými účty a účty gambling společností. Nevím, co na tom nechápete.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

On toho zpravidla nechape viacero.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale tohle opatreni bylo prave diky lobovani lokalnich hazardnich kumpanii.. Aby jim zadny zahranicni web nelezl do zeli... takze jste trosku mimo.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ty lokální hazardní kumpanie tady za to ale budou platit daně, zatím co ty cizí z toho nic neplatí. Takže když už se tu má hazardit na webu, tak ať z toho ten provozovatel platí daně, ne?

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Tak se z webu přesunou do aplikací a nebude co filtrovat, protože komunikace půjde šifrovaná a bude vymalováno, samozřejmě nezdaněně.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

presne tak.. podle mne zakon nesmi vyzadovat to, co se neni proveditelne...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Bacha co rikas .... tady jsi v diskuzi, kde diskutujici neradi slysi o placeni dani ..... oni by nejradsi zrusili dane a platili si vlastni policii, dokonce si budovali vlastni soukrome cesty ..... i takove anarchisticke nazory tu, s vrelym prijetim komunity, jednou panove wift a jeho nohsled lojza suchanek, pronaseli:)

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

hele a bude to platit i pro ostatní online služby které češi nakupují v zahraničí? A hele, proč se to vztahuje jen na online služby, dyť v reálu se to týká i hotelů, restaurací, obchodů a všeho ostatního v zahraničí. Nebylo by lepší rovnou všem občanům ČR zakázat nakupovat v zahraničí?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Mícháš hrušky s žehličkama. hazard prostě patří do stejné kategorie jako paliva, zbraně, alkohol, léky... Obchodování s ním je podmíněné licencí od státu a extra zdaněním. Zatím co u fyzických komodit je možné nelegálnímu (=nezdaněnému) dovozu zabránit (pokusit se) kontrolou na hranicích, tak u virtuálního hazardu to fyzicky tak nějak nejde, takže je tu snaha tomu zabránit ve virtuálním světě internetu. O tom, jak moc to může být účinné můžeme diskutovat do nekonečna, pravdu ukáže čas.
A tvrdit, že to dokáže obejít každý je stejná blbost, jako že si každý dokáže stáhnout libovolnou muziku nebo film. Fakt nedokáže.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Hele, já se tu ale vůbec nebavím o obchodování s těmito komoditami v ČR, já se bavím o situaci kdy toto nakupuji v zahraničí.

Rozvinu tvůj příklad - paliva. Když natankuju v zahraničí tak tím ta benzínka okrádá český stát o daně (protože je platí tam kde sídlí a ne tam kde sídlím já). Tvrdíš tedy že je potřeba to řešit - nejlépe tedy asi tím že zákonem přikážeme všem prodejcům aut v čr, aby zajistili že žádné jimi prodané auto nenatankuje nikdy benzín u společnosti která nemá povolení na prodej benzínu v čr?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pleteš se. Ty ten hazard totiž nenakupuješ v zahraničí, ale doma. Je to jako bys kupoval to palivo v kanystrech a nechal si ho poslat domů. Internet je jen způsob dopravy. Ve skutečnosti se to zase tak moc neliší. Online kasino a vagóny s naftou...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ono to začalo jinak. Tak dlouho stát zvedal daně až se ti, na něž jsou uvaleny, přesunuli do ilegality/daňového ráje.

A nevím jak Tebe, ale mě okrádá akorát stát skrze 70% zdanění.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ano, stát každého jen okrádá. Ať pěkně drží hubu a zajišťuje služby. Chci perfektní silnice, schopnou policii, kvalitní školství, nemocenskou a vysoký důchod. Cože, že bych na to měl přispět? Ani náhodou, to jsou MOJE peníze!

Kdyby platili všichni, jak mají, mohlo by to klidně být o dost míň, než těch 70%. Čím víc jich na to bude dlabat, tím ostřejší zákony budou vznikat.

Jenže tohle slyší každý nerad, že? Tak mínusujte, mínusujte.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem ti dal minus ..... ne za nazor .... ale za to, ze jsi jeste nepochopil, ze s tou bandou zapcklych anarchistickych ortodoxnich (linuxaru), ptetazenych z root a abclinuxu, nema smysl logicky argumentovat ... jsou zjevne lidi, a bohuzel je jich asi vetsina, kteri nemaji vubec ani poneti jak funguje stat, jak fungujou meny, jak funguje svet ..... jejich bublinu jim nerozbijes, premyslet je nenaucis .... ale jsme na tom stejne, taky vedy boj proti vetrnym mlynum:o)

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

"Ano, stát každého jen okrádá. Ať pěkně drží hubu a zajišťuje služby. Chci perfektní silnice, schopnou policii, kvalitní školství, nemocenskou a vysoký důchod. Cože, že bych na to měl přispět? Ani náhodou, to jsou MOJE peníze!"

Problem je, ze navzdory tomu, ze vacsina penazi skonci v statnej kase, sa k nicomu z vyssie vymenovaneho nedostava. ;) A na margo dochodku pane, s mojim rokom narodenia, budem podla novych uprav musiet makat do *MINIMALNE* 72 rokov, aby som mal narok odist do dochodku. Vies co to inak znamena? Ze sa ziadneho dochodku zrejme ani nedozijem. Takze ano, nasrat na zlodejsky stat! ;)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

"Kdyby platili všichni, jak mají, mohlo by to klidně být o dost míň, než těch 70%"

Kdyby 100 nejvetsich firem pusobicich u nas platilo vse co platit ma tak zbytek republiky nemusi platit vubec zadny dane a statni kasa na tom bude 2x lepe nez dnes.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Hele ty peníze než se dostanou do toho "kasina" jsou zdaněné hned několikrát, takže tady bych problém nehledal.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ten výpočet bych chtěl vidět...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Z platu je sebráno 45%, než mi peníze vůbec přistanou na účtu. DPH je 21%. A jsme na 57%. Každý výroběk je pak zdražen skrze to, že část výrobku je tvořen lidskou prací, která je opět zdaněna 57%.
O spotřební daních, ze kterých rovněž platím daně, ani nemluvě.

70% tedy vidím jako poměrně optimistické číslo.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

To mě je z platu sebráno cca 28%... Vycházím teda z jednoduché matematiky (Hrubá mzda je 100%)
To že DPH je zlodějina už z principu je věc jiná :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je nutné počítat se superhrubou mzdou. Jsou to sice teoreticky náklady zaměstnavatele, ale pořád je to odvozeno od výše mzdy a pokud by zaměstnavatel zaměstnance nezaměstnával, nemusel by tyto peníze platit. Jedná se tedy stále o mzdový náklad na zaměstnance bez ohledu na to, že je to zamaskováno jako náklad zaměstnavatele.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

chyba vypoctu .. resp neznalost
priklad: si moj zamestnanec a aby ty si dostal 100 v cistom .. musis dostat cca 138 v hrubom .. ale ja ako zamestnavatel mam dalsie odvody suvisiace s tvojou mdzou a v skutocnosti tvoja vyplata pre mna znamena vydavok vo vyske cca 181 !

teda mas to 100 vs 180

alebo inak, tym ze ta prepustim usetril som 180 a nie 100, ktore tebe pride na ucet

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ale to přeci není můj problém. Já v tom tvém případě mám ve smlouvě 138 hrubého. Takže, vzhledem k prvotnímu příspěvku, mě stát okrade o 38. To že k tomu potrestá mého zaměstnavatele pokutou 42 tisíc za to že mě zaměstnal a zaplatil je věc jiná...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Ooo nikoliv.
Proste cele to jsou naklady na to, aby zamestnavatel mohl zamestnat zamestnance. Je jedno, jak tomu budes rikat a jak to budes maskovat. Proste ten zamestnavatel musi ty penize na zamestnance vynalozit. Pokud by tedy najednou z niceho nic spadla na zem situace, ze nemusi z tech penez odvadet statu ani korunu, dostal by je cele zamestnanec. Protoze si ho zamestnavatel na tyto penize ceni.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Nebo by si je zamestnavatel pekne po cesku necha a zamestnanec ostrouha, jako ve vetsine pripadu.
Jeden priklad: Pracovni urad vyplaci obci 14 000,- mesicne za zamestnani cloveka s UP na uklidove a jine pomocne prace pro mesto. Ale ten clovek nedostane 14 000,- Ale mesto si pulku necha a pak se divi ze jim tam lidi nechcou jit delat, ze jsou radeji na davkach.
Bych pocital ze mesto tomu cloveku prihodi aspon 1 000,- a verte ze by za 15 000,- byl takovej zajem ze by zametaci a kosici stroje mohly odlozit a prace by najednou byla pro dvojnasobek lidi.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jenze prave tento zakon muze byt tou Pandorinou skrinkou, ktera otevre cestu k zakazu vseho, co se nebude hodit politice do kramu. A to vcetne kritiky Brusele a EUSSR. Navrat do padesatych let neni tak daleko...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Takovou roznětkou ovšem může být i zákon o zákazu kouření. Mimochodem, stále platí, že je možné do libovolného zákona vpašovat tzv. přílepek.

V nejhorším případě doporučuju čepici z alobalu, prý to pomáha.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

To není jen tento zákon. Děje se tak již dlouho. Každý rok se schválí jak v rámci ČR tak EU mnoho zákonů, které zavádějí další a další (často nesmyslné) povinnosti na stranu občanů, podnikatelů, zatímco strana státního aparátu má čím dál tím více pravomocí, často bez souhlasu soudů - jako např. tento zákon nebo vstup do obydlí (kontrola kotle, kontrola zbraně a další budou přibývat až k vám domu bude moci přijít jakýkoli státní úředník bez soudního povolení, samozřejmě pod trestem odnětí svobody v případě neumožnění vstupu), atd.

A tak se tu salámovou metodou zavádí diktatura. Aneb žába pomalu vařená ve vodě. Velmi špatně se to poznává a ve chvíli, kdy si to uvědomíte, je zpravidla již pozdě..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jj a ted si vemte jakou moc maji treba takove spolecnosti jako NIX a NIC .... respektive jejich admini, jenom tak dle sve zlovuje, ani na to nepotrebujou zakon, muzou v cele CR zakazat treba diit.cz, hned .... nebudou k tomu potrebovat miliardy na realizaci (jak se nam zdejsi vyplachovaci snazi tvrdit), nebudou potrebovat souhlas poslancu, senatoru a dokonce ani prezidenta, bude mu stacit minuta casu .... to je co? To je totalita! Mel by ses jit zastrelit!!!

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

1) ani NIX ani CZ.NIC nejsou společnosti, ale sdružení
2) NIX je peeringové centrum, tzn. že jediný efekt jejich blokování by bylo zpomalení přístupu, nikoli jeho zabránění
3) CZ.NIC klidně může blokovat stránky na CZ doméně, kterou mají ve své správě. Když ti to bude vadit jejich případná cenzura, můžeš jít jinam.
Oproti tomu stát chce mít pravomoc zablokovat kteroukoli stránku na internetu. A když se ti to nelíbí, tak co můžeš dělat? Emigrovat?

Když ti bába v trafice odmítne prodat třeba takovou Burešovu Mladou Frontu, tak je to v pořádku, není to cenzura. Ty si klidně můžeš dojít k jiné trafice, která tobě jako zákazníkovi vyhovuje. Tak funguje trh.
Oproti tomu, když stát zakáže ve všech trafikách prodávat Mladou Frontu, tak už to je cenzura.
Snad jste natolik inteligentní, že pochopíte rozdíl mezi státní cenzurou a cenzurou u soukromého subjektu.

PS: Stále čekám až mi napíšete v kterém zákoně je určena povinost ISP blokovat stránky.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Nema smysl se bavit s clovekem, co prijde na takove stupidni prirovnani a co nechape o co v celem zakone jde .......
Jak jsem rekl, zneuzit se da JAKYKOLIV zakon, takze vsechen ten humbuk je jen FUD ISP pro obhajobu zvyseni cen, NIC VIC za tim nehledejte!!!
Stejne tak muze clovek spravujici hlavni routery na paternich sitich zablokovat libovolnou stranku, prijde vam ta "moc" totalitni? To, ale neni problem nikoho z nas .....

A nevim v kterem zakone ISP blokuji stranky, nekdo neco takoveho naznacoval? Proc by mel koncovy ISP neco blokovat, jste se zblaznil?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Stejne tak muze clovek spravujici hlavni routery na paternich sitich zablokovat libovolnou stranku, prijde vam ta "moc" totalitni? To, ale neni problem nikoho z nas ....."

To si klidně udělat může.. Jenomže v ten jeho zákazníci přejdou jinam.

"A nevim v kterem zakone ISP blokuji stranky, nekdo neco takoveho naznacoval? Proc by mel koncovy ISP neco blokovat, jste se zblaznil?"
Tak jinak, psal jste že v ČR už funguje cenzura internetu (podle zákona). To samozřejmě není pravda, takže jsem chtěl vědět, kde jste na takovou pitomost přišel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Stejne tak muze clovek spravujici hlavni routery na paternich sitich zablokovat libovolnou stranku

Stránku? Opravdu? Jakože je takový machr, že umí louskat https?

> Proc by mel koncovy ISP neco blokovat, jste se zblaznil?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"Proc by mel koncovy ISP neco blokovat, jste se zblaznil?"

Protoze mu to stat naridi zrovna schvalenym zakonem, kterej Vy obhajujete.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za nesmysl, on snad někdo někoho nutí hrát hazardní hry na zahraničních webech? Ty peníze co tam lidi utratí snad nebyly před tím x krát zdaněné?

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne stat musi v tomto pripade (prave proto, ze hrozi cenzura) vystupovat co nejotevreneji. Uznavam, ze jsou na internetu zavadne stranky (at uz jde o terorismus, detskou pornografii atd), ale stat je nemuze blokovat.
CO muze, je vydat jejich seznam, k tomu varovani, ze kazdy obcan, ktery tyto stranky navstivi, se vystavuje riziku, ze proti nemu bude vedeno trestene rizeni..
Tim je otevrena moznost kontroly a diskuze, proc prave tyto a tyto stranky jsou zavadne.
(ze tim zaroven roste moznost zvysene navstevovanosti techto stranek - (ala obecna skola a prilepene jazyky) - to je sice pravda, ale v demokraticke spolecnosti jina moznost neni - stat se proste musi chovat ke svym obcanum jako ke svepravnym...)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jenže velká část občanů se jako svéprávná nechová...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jenom velký bratr ví, co je pro občany nejlepší...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

pokud maji pravo volit Zemana, tak maji pravo i nest odpovednost za sve chovani :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufám že si všichni, co nesouhlasí s cenzurou jména oněch senátorů zapamatují a potom si na ně vzpomenou při volbách.

A jenom tak mimochodem, proč není DIIT a CDR na seznamu subjektů vystupujících proti cenzuře? https://www.prichazicenzor.cz/

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Protože tam mají moc velký disk.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Takto popisuje MF způsob blokace:

"V současnosti je však jisté, že nezbytná blokace by měla co nejméně zasahovat do legálního obsahu daného webu (z čehož vyplývá, že se nepočítá se zablokováním celého serveru, resp. domény 2. řádu). Obecně lze tedy říci, že se bude blokovat od domény 3. řádu a níže. Adresa hypertextového protokolu může obsahovat konkrétní hru nicméně i za lomítkem – v tomto případě bude blokována adresa za lomítkem."

Takže si to shrňme, provozovatel nelegální hazardní hry bude mít web na adrese:

www.nelegalni-hazardni-hra.com

Zde bude pouze odkaz na stránku se samotnou hrou, např.: poker1.nelegalni-hazardni-hra.com

Úředník vystaví na blacklist poker1.nelegalni-hazardni-hra.com, ale www.nelegalni-hazardni-hra.com na blacklist dát nemůže, protože na ní není nelegální obsah.

Provozovatel hazardního webu přidá nový DNS záznam poker1.nelegalni-hazardni-hra.com a změní odkaz na domovské stránce.

V případě, že se bude blokovat konkrétní cesta, může použít na to samé nějaký rewrite modul, který bude adresy přepisovat.

Celý tento proces lze pomocí jednoduchého skriptu plně automatizovat.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

http://pastebin.com/S0HZkiP5

Periodicky spouštět cronem ve vhodných intervalech. Pro zachování přehlednosti skriptu (sory, že není dokumentace ani komentáře) uvažuji, že BIND a webserver běží na jednom stroji.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ještě nefunkčnější než jsem myslel. A to si zaplatíme :-/

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Nemůže ? A jak toho docílím? Pokud vím tak to bude jen jako seznam. A tam se může klidně dostat i doména druhého řadu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

MFČR zatím explicitně vyloučilo blokování domén druhého řádu.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

"Česká republika bude garantovat, že nebude blokovat komukoliv přístup k internetu, případně přístup ke konkrétním internetovým stránkám nebo on-line službám."

--Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice, str. 45
http://www.vlada.cz/assets/media-centrum/aktualne/Digitalni-Cesko-v--2-0...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Možná by bylo dobré, kdyby si pan Bartoš, předseda té legrační politické strany, nebo třeba pan Ježek, než začne vyjmenovávat při nějaké jiné, neméně nudné a formální příležitosti, členy třeba korejského parlamentu a šířit poplašné správy, přečetli o co v tom zákoně vlastně doopravdy je a o co vlastně jde ...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ja tu jednou primo kopiroval zneni toho zakona ..... ale vite jak to chodi s hlupaky ......

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte a v Číně zase podle protiteroristického zákona šikanují opozici.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

DOKAZ!

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Jeste by mne zajimalo, zda je v zakone uveden nejaky postih pro providery, kdyz blokovat nebudou... Tipuji, ze z pohledu providera bude levnejsi seznam zakazanych stranek ignorovat...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jen ať to pořádně omezí. Největší žumpa lidského stáda = Internet.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A proč si neodstřihnete kabel poskytovatele u domu? Budete mít klid.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak zákon je paskvil, o tom žádná. Nicméně řev bych spustil, až mi někdo polopatě vysvětlí konkrétní dopady na ISP. Zatím jsem se jen tak poněkud vágně dozvěděl, že to bude drahý a stejně k ničemu.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Podle zakona ISP musi zamezit v pristupu. Takze se inspiruje panem Babisem, kterej rekl, ze naklady budou v radu tisicu a prihodi par domen do blacklistu na svych DNS resolverech, protoze to je tak jediny, co se za par tisic da udelat. Jenze to si uzivatel prenastavi na jiny a ISP ma prusvih, protoze nezamezil. Takze k jinym resolverum blokne pristup, cimz uz pripojeni pekne rozbije. Uzivatel si hodi adresu do hosts a ISP zase nezamezil. Tak zacne filtrovat http a podle SNI i https na dany domeny (i kdyz by spravne mel jen url). A uzivatel konecne nahodi VPN a ISP zase nezamezil, protoze pres jeho pripojeni se k "nepovoleny hazardni hre dostal". V dalsi fazi by zoufalej ISP mohl zkouset blokovat nejznamejsi VPN poskytovatele, nebo rovnou VPN obecne, ale to uz nebude nabizet pristup k internetu. Duvody, proc ISP nebude z takhle pekne gumovyho zakona nadsenej, jsou tedy zrejmy.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jo, PRESNE.
Ovsem to nekteri .....hloupi lide....nebudu tu jmenovat nikoho konkretniho, vubec nechapou :-((

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne to prave takhle dopadne, ISP "prihodi par domen do blacklistu" a nic vice. Ostatni penize pujdou na pravniky, kteri zcela spravne budou rozporovat, ze nebylo explicitne receno, na kolik % ma byt blokace ucinna... Neco jako kdyz mate povinnost dat na silnici zavoru, tak taky nemuzete za to, ze lide ji podlezou, nebo ze pujdou okolo...
To by musel stat presne definovat, co tou blokaci mysli...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Jak rikam, existuje precedens v podobe spravniho delitku skrze objektivni odpovednost majitele vozidla.
Majitel vozidla ma objektivni zodpovednost, ze se s vozidlem nebude porusovat vyhlaska.
Tecka.
Funguje to.
Tisice dekovnych dopisu
Teda...miliony dekovnych dopisu - od uradu, kteri takhle kasiruji penize od majitelu vozu, kteri odmitnou nabonzovat osobu blizkou.
Moji manzelce takhle rocne chodi desitky takovych dopisu
Ze zakon urcuje povinnost, ktera nejde splnit? No a co...kasirovat se bude a hotovo

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Z toho, co mi popisujete, bych to chápal jako "prachobyčejnou" buzeraci ISP, páč terazky som ministrom a slúbil som svojmu kamarádovi, že tu zahraniční konkurenci nějak pořešíme. A jak už to tak u nás bývá, nikdo panu řediteli zeměkoule neřekl, že myšlenka sice hezká, ale technicky drobet nereálná. S jistou mírou rezignace musím podotknout: nic nového pod sluncem.
Jen se nemůžu zbavit dojmu, že tenhle hluk je už poněkud pozdě a strašení cenzurou navrch může opravdu vypadat trochu demagogicky... :o/

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme se to je cele prolobovane mistni "hazardni lobby".
Je velmi zajimave, ze napriklad na poker je v CR vydana jen jedna jedina licence (pokud se neco za posledni rok nezmenilo, o cem nevim).
Takze na otazku "komu tim prospejete, co" se da pomerne jednoduse odpovedet.

Ona to ve finale bude kombinace klasickeho stbactvi, blbosti, naivity (mozna si fakt mysli, ze mu to prinese nejake penize) a zleho umylu.

Btw, co se tyce napriklad pokeru, tak Pokerstars uz pred casem prohlasili, ze z CR stahnou aktivity jako napriklad WSOP turnaje a podobne, coz je neco, co CR zviditelnuje ve svete, prinasi sem penize,nekolika denni prime prenosy a podobne.
No, tak to holt budou delat nekde, kde jim nesezerou na danich vsechno, co si vydelaj.
To danove zatizeni pro subjekty, ktere se zde budou chtit registrovat, je totiz naprosto likvidacni. Napriklad u Pokerstars, pokud se nepletu, bylo zdaneni pomalu vyssi, nez by byl jejich cisty zisk.
Tak proc by to proboha delali.
Takze sevyzenou ferovi poskytovatele sluzeb, kteri na nich vydelavaji rekneme "s rozumem" a nechaji se ti, kteri jen vsechny oskubavaji, a tedy maji na to platit priserne dane a jeste jim zbyde.
Super stav

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě kolik z lidí co se tu rozčiluje volilo některou ze stran, které to podpořili.. :)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych ze hodne lidi volilo neparlamentni strany.
Protoze volit parlamentni strany ma dlouhodoby dopad ktery nejlepe popisuje Jan Neuman
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10116287760-politicke-spektrum/216411...
v case 4:28-6:00

A jinak je v tomto poradu krasna ukazka demokracie v case 14:38 a znovu v case 14:56 jojo srouby se utahuji, ale kdyby tam zeman vyblil nejakej svuj sprostej bonmot tak je to v poradku.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Je dobré, že jste uvedli seznam těch zrádců, protože až přijde ten den a budou se zrádci tohoto státu soudit, tak bychom na ně neradi zapomněli.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Všichni tady si myslí, že tento zákon jen zatrhne černý byznys všem těm, co chtějí úmyslně šidit český stát. V zásadě jde ale o blokování VŠECH gamblingových webů na světě, které se neobtěžovaly řešit jakousi malou ČR a její zákony a daně jen pro to, že někoho z Kotěhůlek napadlo vygooglit si zahraniční herní stránky. Cílem je hlavně eliminovat konkurenci Babišových kamarádů, co provozují české hazardní hry.

Zákon je asi tak absurdní jako zakázat v ČR hraní všech zahraničních skladeb, které nepocházejí od interpreta registrovaného u české OSA (úplně smyšlený příklad, ale dobře ilustruje tu absurditu).

Pár slov pro ty, co je napadají voloviny jako filtrování webů někde v NIXu:

* NIX je jen platforma pro peering a těžko bude vynucovat, aby firma A měla na routeru s firmou B nějakou cenzuru.
* NIX není v ČR jediný, je tu třeba i peering.cz.
* Peering může samozřejmě probíhat zcela mimo nějaký NIX nebo peering.cz. Internet je relativně decentralizovaný.
* Web vůbec nemusí být fyzicky v ČR.
* ISP uživatele nemusí být vůbec připojený "přes Prahu/Brno". Pamatuju jednoho jihočeského ISP, co hnal všechno přes Rakousko.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

8.8.8.8 8.8.4.4

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pani E. Wagnerova me timto take velmi zklamala. Myslim ze uz jsem se tim oprostil od vsech iluzi co se politiky a zdraveho rozumu tyce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je dost smesne, pro zakon hlasovali i ti, co nebyli pritomni
Poslancu je 200, pokud pro hlasovalo pouze 42, tak by zakon NEPROSEL.

Takze se naucte zakony CR a mezi viniky dejte i ty, co se zdrzeli, nebo odesli ze snemovny.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.