Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Server diit.cz je nebezpečný, říká Norton Safe Web. Nemá pravdu (aktualizováno)

Trochu OT: nejdřív se mi diit zobrazovalo jako by chyběl soubor .CSS, pak to bylo nějakou dobu (týden dva) v pořádku a teď už je to zase špatné... mám IE 7.0.5730.11

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš to cinklý. Zkus m.diit.cz je to celkem použitelný ale bez reklam, za to si redaktoři rohlíky nekoupí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a nebo si nainstaluj pořádnej prohlížeč...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Věř nebo ne, ale s tímhle se v poslední době nedělalo vůbec nic, takže problém bych opravdu hledal přímo u tebe :-o

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to je ale hrozný, zavirovaný cdr.cz - to nevim, jestli sem ještě budu chodit... :-) :-) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejhorší je, že co se stalo vám je jen jedna služba z mnoha jiných podobných. Nám do práce zase nešel doručit e-mail z jistého podniku, protože provozovatel poštovního serveru, který používali, se dostal na blacklist antispamového serveru Barracuda. Přišla jim anglicky psaná zpráva, že e-mail nebyl doručen a proč. Pochopitelně obyčejný uživatel je v ten moment v koncích.

Nakonec jsem zjistil, že je třeba vyplnit formulář na serveru barracudanetworks o stažení z blacklistu a kdesi cosi. Obávám se, že do budoucna bude takovýchto automatických služeb jen přibývat. Budete si chtít zobrazit nějakou webovou stránku a webový prohlížeč vás tam pro vaši ochranu vůbec nepustí.

Nemluvě o možnosti zneužití konkurencí v rámci nekalého konkurenčního boje nebo bránění přístupu na nepohodlné stránky přímo tím kterým státním aparátem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednu chvíli jsem opravdu uvažoval o podání trestního oznámení na Symantec pro poškozování dobrého jména naší společnosti. Prozatím budu věřit, že naši čtenáři jsou moudřejší než Symantec. Buzeraci s registrací a vyplňováním nějakého formuláře podstupovat nechceme, to už je podle mě efektivnější zajít na tu policii, aby si v Symantecu uvědomili, že si nemohou dovolit svou neschopností poškozovat jiné firmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by mě ale opravdu zajímalo, jak by se k tomu Symantec vyjádřil. Zvlášť PO podání trestního oznámení. Myslím si, že dokud to trestní oznámení někdo na ně nepodá, tak s tím nejspíš neudělají nic a možná ani potom ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No trestní oznámení je silný kalibr. Ale rozhodně by nezaškodilo poslat naštvaný email českým lidem od Symantecu. Veřím že by se o nápravu postarali. False positive se občas příhodí (my jsme taky na čas oznámkovali bývalé cdr.cz za závadné, kvůli prázdnému iframe), je ale fakt, že nerozlišování mezi textem a odkazem není pro Symantec zrovna dobrou vizitkou a člověk se pak nemůže divit, že jejich antivir má pověst přímo generátoru falešných nálezů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Minimalne muzete pozadat o verejnou omluvu v dennim tisku a vyplaceni odskodneho ve vysi 100.000,- Kc za kazdy den, nez budete odstraneni jako nebezpecny web. ;)

Ten Symantec online scanner to majitelum toho antiviru ukazuje i pri pristupu na web (alias zablokuje diit.cz)?
To by pak mohlo byt vic...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy nejste poškozeni, uživatel Norton Safe Web vědomě používá a musel odsouhlasit licenci, kterou se Symantec zbavuje odpovědnosti ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže licenční smlouvu se Symantecem uzavírají uživatelé, ne provozovatelé webů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem hned věděl, že server Hluboko Do Toho láká své čtenáře na pochybný obsah. :-D To by se za dob cdr nestalo. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S panem Nortonem nesouhlasim v mnoha aspektech globalnejsiho charakteru, proto me jeho vyjadreni ke strankam diit nechava chladnym. Muzu-li si ale dovolit impertinenci, HODNE mi vadi vase flashove reklamy. Chapu, ze reklama je nutnosti, ale zvazte statickou formu. Anebo tu hruzu dovolte blokovat (umistenim na definovatelnejsi "flek") :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedá mi to abych nezareagoval :) Ablock napoví více... ale nejjednodušší je reklamy ignorovat, ty nejprotivnější jsou spolehlivě filtrovány a ten zbytek pak komplikuje prohlížení, kdy občas přestávají fungovat vide a podobné chtěné věci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Reklama je taková, jakou zadá zadavatel, s tím se nedá nic dělat. Když ji nevydáme my, dá zadavatel ty peníze někomu jinému, kdo mu to tak vydá. Realita je taková, že si moc vybírat nemůžeme. Zkuste s tímto požadavkem oslovit přímo zadavatele reklamy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tady je reklama ještě v pohodě.(Nějak se diit živit musí)
Zkus takové centrum tam vyskakují reklamy všude a přes půl stránky. Onehdá jsem zvláště zákeřnou musel 4 x zavírat. Tak to dopadá když je líný uživatel klávesnice dát to blokovat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Adblock to vyřeší. A textové reklamy jsou stejně nejlepší, protože nejenže se nejhůře blokují, většinou naprosto nijak neruší. A třeba si je i sem tam přečtu, na rozdíl od flashe, který rovnou blokuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na nekterych strankach jsou ty googlovsky textovy reklamy zakamuflovany tak dokonale, ze je obcas problem rozlisit co je reklama a co clanek. To uz je lepsi standardni banner, na ten funguje perfektne bannerova slepota. :)
Ale celkove, at si to blika, jezdi, skace, pro me za me. Kdyz to provozovateli prinese nejakou korunku, aby mi mohl dal poskytovat obsah, tak proc ne. Jen to nesmi mit zvuky, to uz je ta hranice, kdy je treba rict jasny ne. V tomhle byla naprosto dokonala jedna flahova reklama, kde bylo rvouci decko. Tak rychle se jeste zadnej jinej server do hosts souboru nedostal. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

flash - co to je? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, článek jste napsali pěkně, ale mám pocit, že by měl každý hledat chybu předně u sebe-to by mělo platit asi u i Vás. Možná, než úvahy o podávání tr. oznámení, by stačilo kontaktovat Symantec (odkazem pro majitele stránky, když to neumíte jinak) a věc řešit a ne psát obsáhlý článek, proč není chyba u Vás. Upřímně řečeno, tahle služba, kterou považujete za primitivní a špatnou, je celkem výhodná a pomáhá uživatelům produktů Norton se orientovat v síti. Ono stačí požívat Google ve spojení s touto službou a uživatel hned vidí, kam je lépe neklikat.
Že Vaše stránky byli vyhodnoceni (ať právem, či neprávem) Nortonem jako potencionálně škodlivé, pak v lepším případě je chyba u Vás i u Nortona. V tom horším jen u Vás. Opravdu je vnaží zemi tak složité, se nejprve podívat na sebe a pak teprve obviňovat druhého?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Panáček snad pracuje v PR oddělení Symantec(u)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Panáček není pochlebovač kdekoliv a komukoliv. Bohužel uvedený článek je tendenční, kdy potrefená strana okolo sebe kope zcela zbytečně. Škoda, že se autor článku nejprve nevydýchal, nevyspal, než to napsal a zveřejnil. Ještě pár dalších podobných článků, které jsou mimo mísu a diit ztratí svoji dobrou pověst, která se budovala dlouhá léta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milý Mefixi, myslím že Vám chybí krapet empatie (s čímž se bohužel v současné době setkávám stále častěji). Představte si, prosím, že to jsou Vaše stránky, které Vám vydělávají na živobytí a jste neoprávněně označen za toho, kdo je ten zlý a má zavirované a nebezpečné stránky. Já osobně bych se cítil taktéž poškozen a reagoval asi podobně jako diit. Opravdu jste si jistý, že Vám se to stát nikdy nemůže?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasne ze to nastve. Na druhou stranu, o co jde tak hroznyho? Nejaka pochybna sluzba, kterou tu stejne nikdo nepouziva, se sekla. ;) Ja bych chapal mavani trestnim oznamenim, kdyby treba Novinky.cz napsaly na uvodni strance, ze je DiiT nebezpecny a nebyla to pravda. Ale takhle? To je jak kdyby kazdej vyrobce softwaru mel zalovat vyrobce antiviru, kdyz se zrovna u jeho exace sekce pri detekci. Kazdej snad vi, ze tyhle veci stoprocentne nikdy spolehlivy nebudou. Ja myslim ze clanek na tema "Symantec jsou ***" je docela odpovidajici reakce. Plus by urcite nebylo spatny dat o tom vedet i jim, aby se mohli poucit. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se mi, že mefix nedisponuje schopností porozumět psanému textu - na odborném IT serveru věunující se mimojiné bezpečnosti je vcelku běžné a očekávatelné, že se budou vyskytovat data, která obsahují (v textové a tedy bezpečné podobě!) informace o problémech s bezpečností. To, že Symantec napsal opravdu hloupý scanner, který neumí správně rozlišit kontext je jen a jen chyba Symantecu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s tím, že Norton Safe Web nepracuje tak jak by měl, ale podávat kvůli tomu hned žalobu je přehnaná hysterie. Nejprve by jste měli na toto Symantec upozornit a vyžádat si informaci o to, dokdy to odstraní. No a kdyby se nic nedělo, tak teprve pak bych volil tvrdší metody, nicméně žalobou by jste asi neuspěli (Dnes se všichni u antivirů zaštiťují tím, že při minimálně instalaci informují o tom, že může dojít k chybné identifikaci virů...). To spíš uspějete "antireklamou" respektive hlasitém uváděním pravdivých informací kde se dá... např. vtíravou otázkou "Chcete být nesmyslně omezováni při používání internetu? Používejte Norton Safe Web."...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

randomofamber: jako omezování Nortonem? Ta malá hláška vlevo nahoře, co se zobrazí při najetí stránky, nemá co dělat s celostránkovou ukázkou celého problému, která je zde vystavena. Norton tím nikoho neomezuje, stránky jsou běžně přístupné. Pokud se někomu tahle funkce nelíbí, může si jí vypnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Páni, tiež by som Vám navrhoval začať u seba... žiaden automat na svete nie je 100%tný. To dokonca nie je ani človek. Trvať na tom, že web je OK ale scanner je zlý je v tomto prípade ako plávať proti prúdu. Vy to budete na svojich stránkach tvrdiť donekonečna a Symantec Vás bude donekonečna označovať ako unsafe. Zjavne ste ten report čítali celý, tak Vám navrhujem začať hneď pod obrázkom červeného krížika Warning kde je link pre majiteľa stránky. Po registrovaní vypíšete rescan žiadosť a stránka bude opätovne prehodnotená. Nič zložité a náročné. Dokonca by Vám to zabralo menej času ako napísať a publikovať tento článok.

a len pre informáciu: trestné oznámenie a prípadný súdny spor by ste zrejme neobhájili nakoľko z vašej strany nebolo urobený žiaden proaktívny krok k náprave danej skutočnosti. Symantec má navyše preukázateľne minimálne jednu (vyššie uvedenú) možnosť ako zlú identifikáciu napraviť. a vôbec, symantec prístup na danú stránku neblokuje len informuje užívateľa o potenciálnych hrozbách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re: "Po registrovaní vypíšete rescan žiadosť…"

Fakt nechápu, proč by se měl majitel stránek někde registrovat jen proto, že si na něj někdo neoprávněně plivnul. Naopak bych v tomto případě považoval žalobu za lepší řešení. V případě vítězství bychom totiž donutili autory těchto bezpečnostních služeb, aby si dvakrát rozmysleli, jak budou odvádět svou práci, než omylem pošpiní něčí jméno. Autoři by měli vědět, že by se jim tohle nemuselo vyplatit. Rozhodli jsme se ale pro variantu odplaty stejnou měrou. Označujeme Symantec za fušery. Mimochodem: víte, jak dlouho existovala v Symantec Endpoint Protection (firemní řešení bezpečnosti) díra, která umožňovala lokálně přihlášenému administrátorovi odinstalovat celý EndPoint Protection i bez znalosti odinstalačního hesla jednoduchým killnutím procesu, který heslo požadoval? ;-)

Re: "trestné oznámenie a prípadný súdny spor by ste zrejme neobhájili nakoľko z vašej strany nebolo urobený žiaden proaktívny krok k náprave danej skutočnosti"

My jsme v první řadě neudělali nic proto, aby naše stránky Norton Safe Web oprávněně označil za škodlivé. Nemáme tedy co napravovat, nicméně stejně jsme to napravili. Jak by se ti líbilo, kdyby o tobě někdo veřejně do světa neoprávněně vytruboval, že jsi vrah jenom proto, že bys tak vypadal? Proaktivně by ses bránil slovy "já ho nezabil"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jo, sbohem milé CD-R a na hodně dlouho... Arogance vám tedy rozhodně nechybí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ježiš, co furt prudíš? Všichni ti tady jasně ukazují, že diit zjsitilo botu (fakt začátečnickou botu u produktu takového siláka jako Symantec) a ty s tomijasan-em prostě bude mlít furt tu svoji, i když tomu zjevně nerozumíte.

Osobně jsem se do podobného sporu dostal s McAfee (šlo ale o spustitelnou aplikaci) - taky mě jejich super ochránce detekoval jako nebezpečný software. Z jejich supportu jsem po měsíci dolování nedostal vůbec žádnou relevantní informaci - protože od nich nemám nic koupeného, tak se se mnou ani nechtěli bavit. Zákazníkům jsem doporučil McAfee nepoužívat, což se jim nejdříve nelíbilo, ale když jim pro-aktivně zablokoval (smazal) něco dalšího (tuším, že nějaký prográmek pro VPNky), tak šel do kytek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Symantec poskytuje službu, ktorú si užívateľ dobrovoľne inštaluje a využíva ju za istých podmienok. Nikto nie je nútený to používať a rešpektovať ich "názor". Na základe ich analýzy je Vaša stránka považovaná za nebezpečnú a užívateľ môže tento názor rešpektovať ale nemusí. Ak Vy nie ste spokojní s ich názorom, môžete ich požiadať aby ho zmenili. Vás taktiež nikto nenúti aby ste sa registrovali a žiadali ich aby stránku prescanovali opäť. Ale ak nechcete byť takto označovaní, tak buď ich požiadate aby to urobili ručne alebo budete čakať kým Vás automat opätovne bude scanovať. Vaše reakcie mi prídu detské: to nie my to oni, ale my im to nepovieme do očí, radšej to budeme všetkým šuškať... Ak mňa niekto označí za vraha, tiež ho musím najprv požiadať aby to odvolal a až následne to môžem riešiť donucovacími prostriedkami.

PS: nezabudnite, že tak ako Symantec "očiernil" Vás a chcete ich za každú cenu žalovať, môže Symantec žalovať Vás za "očierňovanie" ich služby Web Safe.

PPS: doteraz som články na cd-r považoval za technické a profesionálne ale tento článok vrátane vašich reakcií je na úrovni stredoškolského študenta obhajujúceho svoj súkromný web.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Symantec nás klidně může žalovat za poškozování jejich dobrého jména, ale zaručeně neuspěje, protože my máme tentokráte pravdu. Jejich služba označila náš web za nebezpečný neprávem a to nelze popřít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemá cenu ďalej s Vami na túto tému diskutovať... aj naďalej sa tu budete tvrdohlavo naparovať že oni urobili chybu a vy sa nebudete niekde registrovať aby to oni napravili a oni Vás budú naďalej označovať za nebezpečných. až do doby, než vás automat opätovne prehodnotí...

a PS: prečo sa tu musím registrovať keď chcem napísať nejaký komentár? ja sa nechcem registrovať... a predsa som sa musel keď som vám chcel odpísať na tento váš článok. Takže ak chcete aby vás tak neoznačovali viete čo treba urobiť... pretože aj vy fungujete presne ako oni a teda človek si bez registrácie ani neprdne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad. první odstavec: Ano, budeme. Máš snad pocit, že by Norton Safe Web označil náš web za hrozbu oprávněně? Pokud ano, zkus to nějak vysvětlit.
Jsem rád, že mnozí pochopili, proč jsme nepodávali žádnou žalobu, ale pouze oplácíme stejným metrem. Je to pro nás v dané situaci optimální řešení. Žaloba by byla (jak někteří správně říkají) příliš drsné řešení, domluva po dobrém by však byla druhým extrémem. Norton Safe Web jednou prostě označil náš web neoprávněně za bezpečnostní hrozbu, veřejně to publikuje, nás se to dotklo a tak nevidíme důvod, proč bychom to měli řešit stylem soukromé komunikace ve smyslu "buďte tak laskaví a neříkejte o nás nepravdy". Tím bychom se sami připravili o možnost taktéž veřejně říci, že služba Norton Safe Web je naprogramována poněkud "ne úplně korektně".

Ke druhému odstavci jen tolik: registrace byla zavedena kvůli snazší možnosti banování z naší strany. Co tak sledujeme diskuze nyní, bylo to ku prospěchu.
Nikoho nijak nenutíme sem cokoli psát. Pokud má někdo něco proti nám a chce nám to říci, registrovat se vůbec nemusí. Existuje kontaktní formulář, který registraci nevyžaduje, a pro nahlášení korekturských chyb tu máme také funkci, kterou může použít kdokoli i bez registrace. Diskuze je služba, kterou poskytujeme oproti registraci, Norton Safe Web však podmiňuje regisdtrací nejen službu, ale i pouhé upozornění na skutečnost, že tato služba nefunguje správně.
Tys primárně nechtěl odepsat na tento článek. Tys primárně chtěl, aby tvůj příspěvek viděli všichni v diskuzi. V opačném případě by ses registrovat nemusel, stačilo použít kontaktní formulář. Stejně tak my jsme primárně nechtěli vyřešit problém, který jsme nezpůsobili. My jsme chtěli poukázat na "kvalitu" služby Norton Safe Web, která ten problém vygenerovala. Troufám si tvrdit, že účel byl splněn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Vy a nejspíše i Váš nadřízený (který Váš původní článek schválil), jste opravdu lidé, ze kterých mi je zle. Schází Vám sebemenší špetka soudnosti a sebezáchovy. Jediné, co by Vás mohlo omluvit je Vaše případné mládí a životní nezkušenost (rozumněj) hloupost. Tím Vás nechci nějak urazit a ni nečekám nějakou reakci, to je od konkrétně od Vás ztráta času. Je vidět, že jste nepochopil ani po několika dnech, oč v problému jde - tím je jsou reakce jednoho ukřivděného webu, který si v minulosti pracně vybudoval své renomé a nyní si hraje zbytečně na neomylného mistra světa snad s vědomím, že to druhému (Symantecu) ukáže, co jste za úžasné a neomylné borce. Bůh s Vámi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze utocit na lidi co delaj tento web je dost ubohy. Jedine co napsali je to, ze upozornili ctenare, ze se nemusej mit strach sem chodit protoze je vse v poradku a chyba je na strane Norton Safe Web sluzby.
Je sice fajn, ze clovek muze vyplnit nejaky formular ale proc to delat? Na svete je skoro 100 ruznych firem a sluzeb ktere delaji neco podobneho jak Norton Safe Web. Takze firma si musi zamestnat cloveka co bude jenom formulare?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

maj pravdu, začínáte být nebezpečně nudní

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, hm. Líbit by se mi taky nelíbilo, kdyby můj web zařadili mezi potenciálně škodlivé. Ale jiná věc je ta, že ten, kdo k vám na web chodí, se informací od Symantecu - výrobce "spolehlivého" antiviru, vytěžujícího zdatně počítač a schopného nahlásit jako vir snad i systémový soubor - nebude hlouběji zabývat. O ty skalní nepřijdete a zcela BFU návštěvník k vám zabloudí beztak jen omylem.
BTW: Když vám spadnou wokna kvůli tomu, že venku zrovna prší, taky nebudete žalovat Microsoft... Je to prostě jen další nestoprocentní software, nic víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hrozbou pro počítač je spíše celý ten bastl od Symantecu. Našel jsem pouze jednu výhodu a to tu, že po instalaci lez bez problému hrát dosovské hry. Počítač se zpomalí natolik, že to už není problém ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no presne z rovnakého dôvodu som ho pred pár rokmi prestal používať.... pak sa mi ale dostala do ruky nová verzia 2010 a tá už je oveľa prepracovanejšia. staré muchy so zbytočným preťažovaním systému sú preč a teraz ani neviem že mám antivírak. uvidíme čo bude nové o rok keď mi skončí táto licencia :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nastesti nejde zas az tak o moc...ale:
I kdyz asi budu nepopularni, tak si myslim, ze idealni je resit to tak nejak "rozumne" , takovehle veci se stanou, asi nejste prvni ani posledni, koho "poskodil" nejaky automat..Podle me by bylo idelani fakt do Simantecu napsat obycejny mail, at s tim neco udelaj...Mimochodem, existuje takove krasne prislovi, ktere presne popisuje nejen tuto situci - "Moje chyba, tvuj problem". Oni udelali chybu, ale vy mate problem. Takze byt to na me, tak proste jim napisu nebo neco takovyho a vyresi se to ke vseobecne spokojenosti. Mam s takovymy postupy docela dobre zkusenosti, kdy jsem napriklad cosi reklamoval u Renaultu, oni, ze jsem si to rozbil sam, ze mi to nevyreklamuji, ja na to, ze v takovem pripade si jim stoupnu pred dvere s ceduli "Hlavne tu nic nekupujte, jsou to podvodnici"...No a za 5 minut byla reklamace vyrizena:-) Vy jste IT server, napsal bych cosi jako "neco s tim udelejte, nebo nasim ctenarum napiseme neco veseleho" a bylo by to za 10 minut vyreseny :-))))
Ale spis asi fakt jde o kulovy, tak to ani nema cenu resit:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.