Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Šest low-end grafických karet podruhé: zhodnocení kvality renderingu

Hehe, počkejte, až se tohle dozví Radek Hulán. Ten vám jistě vysvětlí, že ve skutečnosti je to s tou kvalitou obrazu úplně jinak a jak jste **** :D Mmch mrkněte na jeho web a to prostě skvělé hodnocení osobnosti. Jen tam ještě chybí napsat "skromný".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Skoda, ze chyba test Avivo oproti rieseniu od nvidie (ani neviem ako sa to vola).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem chtěl podotknout Radkovo Hulánovo zaujetí proti Ati, ale někdo mě předběhl, jinak mrkněte na radekhulan.cz, jestli vás to zajímá :D...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně stavím PC téměř výhradně na ATi, tak nějak mi ten obraz ve 2D přijde (dlouhodobě, napříč kartami od "prastaré" Rage IIc) barevně plnější a ostřejší než soudobá konkurence od nVidie.
 
co mě štve u ATi, je jejich CCC. Hnusný, hnusný, škaredý, pomalý a nesystémově vypadající moloch, který vyžaduje .Net. Fuj. Přešel jsem na Omegy. CCC si s nadšeným hýkáním nainstaluje snad jen úchylný teenager s IQ vypelichaného houpacího koně. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tomto individu se radši není dobré zmiňovat, díky jeho všemocnému SEO vyhledávači už jste mu tady stejně svými příspěvky udělali reklamu a on vám je za to určitě vděčný :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

CD-R: Vážení, kdy už konečně dokončíte tu recenzi Pioneera 111?? Co tak dlouho trvá?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Celkově pěkně provedený test, ale asi bych vytknul to porovnávání obrazu. Ne, že by bylo zaujaté(nic takového se ani nesnažím naznačit), ale když se porovnává obraz, tak si myslím, že by se měl porovnávat vzhledem k nějakému referenčnímu obrazu a ne stylem "tohle se mi líbí víc". Nevím, jestli v nových 3DM taková možnost je(noposled jsem si to vyzkoušel u 3DM99 :), ale rozhodně existrují programy(třeba shadermark), které to umožňují.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na rozpoznání poškozené textury není třeba reference-rasterizer a při testování AA-AF by stejně byl nanic, protože ani v D3D9 ještě není AA/AF nijak kvalitativně standardizováno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ati ma ale vazne podivne drivery, nekdy sem mel problemy s probouzenim z rezimu S3, tak radsi pouzivam nVidiu a ta je ok, tak ma drivery doufam kvalitnejsi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nVidia a ATI? Muj nazor co se tyce kvality obrazu se mi zda na tom ATI lepe. Co se tyce nVida tak jeji ovladace na tom jsou skutecne lip. Mozna me ukamenujete, ale myslim si, At mam doma cokoli tak obraz je prakticky nerozdilny. Zase nejsem takovej magor, abych porovnaval u Souseda jeho obraz. U kazdeho doma kazda hra bude vypadat jinak. Je to dane osvetlenim mistnosti, monitorem, VGA a dokonce zalezi jak se clovek vyspi. Takze je to nesmysl co se tady resi. Dulezitejsi je vykon bez vypadku textur, ci zmrsenych poligonu. Kazda karty by to mela behat bez defektu. Clanek zajimavej, ale dle meho nazoru bezvyznamnej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obrazok "noha vojaka" Su oba obrazky z toho isteho 'frejmu'? Lebo polygonovy model je iny a aj uhol pod kt. je snimane pozadie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pekny testik, ale take mam drobne vyhrady k tomu porovnavani kvality obrazu, protoze jenom takova otazka - Kdo si bude ke spickovemu 21 (a vice) palcovemu monitoru kupovat stroj s low-end grafikou??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ljelinek:

na druhou stranu, co by asi rekli ctenari, kdybychom porovnavali kvalitu renderingu na 17inch LCD s 6bit barvami. proste kdyz neco testujes, tak potrebujes mit komponenty zivotne dulezite pro test (zde monitor) pokud mozno co nejkvalitnejsi, aby tento test ovlivnovaly svymi vlastnostmi co nejmene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vase porovnavani kvality se mi zda vesmes jen zamereno na 3D a hry, tak se mi nabizi otazka, kdo si na hrani her koupi low-endovod grafiku?...pokud na pc budu chtit hry, koupim minimalne mainstream, spis lepsi...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tomcat: Nejvíc grafických karet se prodá právě v téhle cenové relaci. Myslíš, že na tom nikdo hry nehraje? :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Díky, pěkná recenze. Já potřebuji brutální výkon CPU a dobré disky. Občas si ale i zahraju. Pro mne je to recenze jak dělaná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tahle recenze je úplně vo hovně.
3Dmark totiž u nvidie používá jinou technoligii k počítání stínů, která je sice o něco rychlejší, ale vypadá o něco hůř.
Pokud chcete porovnávat kvalitu, tak by bylo dobrý to vypnout pokud to jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem prohlídnul další stránky, tak je na tom nvidie opravdu špatně. Vynechání vodní textury v canyon flight bych považoval rovnou za podvod.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A k AF: ATI má v ovladačích nastavení kvalita/výkon, to co je vidět u X1300 je nastavený na výkon, to u X1300 pro vypadá jako nastavení na kvalitu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je to opravdu tak a nemáte bordel v nastavení ovladačů, tak bych začal pátrat jak to s těma ovladačema vlastně je. Protože to co je vidět u X1300 vypadá, jako když ovladače byly nastaveny na výkon a ne na kvalitu. (např. snížení ostrosti mipmap se dá nastavit v ovladačích)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pavel. ad tvůj první post - Recenze je podle tebe špatná, protože nVidia jinak vykresluje stíny? No to je logika :-|

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Že má ATI kontrastnější obraz, to je dávno známá věc a tím si mě tato značka získala již před lety, protože v 2D - OS dělám nejvíc. A co se týče ovladačů, tak dnes je má ATI lepší ve dvou směrech (o kterých vím): Při zamčení počítače kombinací Winkey+L ve chvíli, kdy je v textovém režimu (FAR nebo jakýkoli konzolový program) a opětovném odemknutí nVidia-systém na chvíli vytuhne (asi po minutě se náhodně probere), zatímco u ATI funguje, jak má. A druhé plus má ATI za podporu prokládaných 43Hz. Je to blbost, ale mám i velmi starý CRT, který to vyžaduje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vysledek testu naprosto odpovida mym zkusenostem.Kdyz jsem z jisteho duvodu prechazel z Matroxu G200-G400-G550-Parhelia na jinou kartu (davat ranec za 3DLabs se mi nechtelo), tak cesta pres ATI zkrze kvalitu zobrazeni ve 2D i 3D byla naprosto nejschudnejsi.Sice ikony u ATI X1600 XT uz nechteji jakoby "vyskakovat" z pracovni plochy jako u Matroxu Parhelie,ale porad je to to nemensi zlo za rozumny peniz.Ten Nvidiacky zamlzeny des a bes uz mi nesmi do baraku.U Saphire X1600XT jsem si jeste pohral s vystupnimi filtry na VGA a obrazek na 21" Eizu T960 (jeste vybirany SONY Trinitron) je pro me oci opravdu schudny.Navic ATI AVIVO pri HW akceleraci prehravani DVD opravdu funguje a obrazek je opravdu skvely.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

@pavel: hmm, já zkoušel u svý X800 GTO @ XL v CCC nastavit všude max. kvalitu, i u mip-map, vypnul jsem Catalyst A.I., ale pořád mam v 3D Marku "hvězdičky" a ne "kolečka" :-(((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X: ne, proto, že (aspoň v defaultním nastavení) používá 3DMARK jinou techniku pro nvidie a jinou pro ATI. Pokud chtěli opravdu porovnávat kvalitu, měli zajistit, aby test běžel na všech kartách se stejným nastavením.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DavesMan: X800 ještě AF v plné kvalitě nepodporuje, až karty řady X1xxx

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boze, to je taky napad testovat nVidii s firemnimi drivery. Kazdy nVidiak prece vi, ze co se tyce kvalitni grafiky vypumpovane na maximum, tak musi sahnout po custom-made driverech Xtreme-G z techto stranek: http://www.tweaksrus.com/

Genericke drivery od nVidie jsou defaultne nasetovane na cca 90% vykonu a 60% kvalitu obrazu. Tezko rict, proc to nVidie dela, jeji karty maji vykonovy potencial velmi vysoko. Kazdopadne, tweakovane drivery Xtreme-G odhaluji skutecne schopnosti a kvality nVidie, daleko za horizontem ATi, ktera ma sve Catalysty vysroubovane na max uz od vyrobce a nijak neoslnuji. Vyzkousejte Xtreme-G Forceware 91.31 drivery a potom provadejte testy!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Boze, to je taky napad testovat nVidii s firemnimi drivery. Kazdy nVidiak prece vi, ze co se tyce kvalitni grafiky vypumpovane na maximum, tak musi sahnout po custom-made driverech Xtreme-G z techto stranek: http://www.tweaksrus.com/"

To myslite vazne testovat s drivery "nejasneho" puvodu? Pokud vyrobce neni schopen dodat kvalitni drivery, jeho minus...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jaky de rozdil mezi Sapphire Radeon X1300 Pro a ASUS EAX1300PRO SILENT/TD 256MB DDR2?dik

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vyste taky dementi, no jasně že ATi ztrácí při filtrování detaily dřív když jste nastavili mipmapping na performance...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.