Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Šesti-jádrový mobilní Intel i7-8720H(K) unikl na screenu

Pokud jsem se dobře díval na ten obrázek, tak tam je uvedená konfigurace 6 jader 6 vláken (2 šestky pod sebou), takže se spíš jedná o novou mobilní i5, protože i7 měly vždycky 2 vlákna na jádro. Tomu by odpovídala i cache, nízká základní frekvence a nízké TDP.

Předpokládám, že vlajková loď, která nahradí mobilní i7700 bude mít 12 vláken, plnou cache, 65W TDP a základní frekvence blíže 3GHz, jinak by byla zcela nekonkurenceschopná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

coze? a desktop coffee lake je taky zcela nekonkurenceschopnej, kdyz nema o pulku vyssi tdp jak kaby lake? mobilni H mela vzdycky 45w tdp, takze tezko ted prijdou s 65w.. jinak je to teda predevsim ES, ktery maj tradicne zkrouhly parametry, takze se fakt neda tvrdit, ze to podle poctu vlaken neni i7.. muze to bejt i7 s vypnutym ht, timhle intel jen testuje kompatibilitu a nechce, aby se do sveta moc brzo dostaly konecny parametry..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jste se díval na nesprávný údaj. Počet jader / vláken se na obrázku nachází pod výpisem velikostí cache a tam je 6/12.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, máte pravdu. Ty frekvence jsou pak ale opravdu nízké. Pěkně to ukazuje obrázek srovnávající i7 7700 a i7 8700 tady https://www.notebookcheck.net/fileadmin/Notebooks/News/_nc3/coffee_lake_... , kde to vypadá, že i turbo frekvence na 1 jádro bude nižší než u předchozí generace :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skvely, kdo by to byl pred rokem, dvema cekal, ze se Intel takto rozhoupe. 6jader v notasu, klidne i bez HT, to je jako z jine planety. Uz se tesim na prvni kousky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výkon bude stejně limitovaný velikostí chladiče, baterie, případně vaší ochotou snášet hluk větráku roztočeného na max otáčky. Taky si kupuju kompy s co největším výkonem CPU, protože jak známo: výkonu není nikdy dost, kvůli výše zmíněným důvodům asi zůstanu u 4jader.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvádzacia cena i7-7700HQ bola 380$.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel mel ctyrjaderne(SMT) vykonne procesory jiz v ere Sandy a Ivy Bridge, kdyz clovek proste za-koupil Core i7 mel automaticky 4 jadra/8 vlaken, pote prisla era mobilniho Haswellu kde se Core i7 zkurvila(vyjma HQ provedeni) na 2 jadra/4 vlakna, nasledne 8 generace mobilnich procesoru Coffe Lake jenom dala zpet to co tu bylo pred lety, proste nic mimoradneho, proto na ty procesory Intel-u seru a dale co se tyce 6 jaderneho CF, omezovat ho pameti cache je ukazkova pitomina, zbytecne to omezuje vykon procesoru, co se tyce mobilni Core i9 mela prinest 8 jader/16 vlaken, na OC lidi serou hlavne kdyz je chladici vykon prenosnych zarizeni silne omezen a kdyz neni jiz to neni prenosne zarizeni ale tezky kufr, jednoduse a primo, 6 jaderne mobilni procesory uz davno meli byt v stredni tride a 8 jadra meli zastupovat tridu vyssi a OC Extreme, takhle sme se srali a sereme s ctyrjadry v desktopu a mobilni sfere zbytecne jiz minimalne 3 leta, proto doufam ze AMD uvede i 6/8 jaderny mobilni Zen, jinak se Intel jednoduse neprobudi a poradne nezlevni, o vojebu Atom v provedenich Celeron a Pentium N zbytecne psat, cloveka ktery tento projekt schvalil bych kopl do prdele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.