Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Šestijádrový AMD Phenom II X6 bude mít prý Turbo

Bude sa to volat "Core Performance Boost" a HWiNFO32 to uz podporuje :DD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak je to s napětím? Stejně jako u klasického Phenomu můžu sice taktovat každé jádro zvlášť, ale napětí je společné? Z tohoto důvodu jsem se u svého Phenomu II X4 955 vykašlal na standardní Cool'n'Quite a používám PhenomMsrTweaker, který nastaví všechna jádra stejně (v idle mám 1,1 V 2,0 GHz, v zátěži 1,4 V 3,6 GHz)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice jen na krátkou dobu, ale přeci jen mne napadlo to tlačítko "Turbo" z dob 386 atp. ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stejně takhle koncepce počítačů je předem mrtvá. Když se podívám jak krásně chodí třeba iPhone na ARMu, máčknu čudlík chodí, máčknu druhej spí na nic nečekám všechno lítá. Začíná mě to sr. čim dál víc, jak se pořád přešlapuje na místě. Turbo je fajn, dnes sem v práci vyhazoval Intel Pentium 200 MMX a taky byl ještě case s turbem ale již samozřejmě nefunkčním. Chudák stroj, ještě chodil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to je taky podstatne jednodussi system. A kdybys na PC poustel jenom jednu aplikaci najednou a nemel natazeno desitek driveru na vsechno mozny, tak by to taky jelo rychleji :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ale já taky dělám dycky jen jednu věc najednou, buť píšu email, nebo serfuju nebo něco ladim v RDP, něco píšu v Office. Neivdím jediný důvod proč by uspání do paměti a probuzení nemělo proběhnout během 1s max.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmmmm vsadim se, ze vy jako uzivatel delate jednu vec najednou, ale vubec byste nebyl rad, pokud by pocitac delal jen jednu vec najednou - tu s aktivnim oknem.

Napriklad ja zcela bezne koukam na film (tj. jako uzivatel delam prave tuto jednu vec), a mezitim se mi stahuje neco z interneru, pripadne jeste k tomu neco vypaluju. Taky bych byl rad aby i komunikacni program byl pritom vsem aktivni a shromazdoval zpravy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nejdéle trvá inicializace hardware, mobily to mají v tomhle jednodušší, ty mají neměnný hardware a k tomu uzpůsobený system, navíc, když zmáčknete uspávací tlačítko, tak se mobil nevypne úplně, musí přece přijímat, odesílat signál a monitorovat činnost sítě, proto nastartovat netrvá věčnost, ten mobil je v podstatě zapnutý pořád.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale takhle to přece funguje i u počítače - prostě vypnete monitor :-) Jo pokud si fakt myslíte, že se ten telefon kompletně vypne a zase zapne, tak to si bohužel myslíte dost špatně...

Nevím, jak je na tom iPhone, ale Androidu i Windows Mobile trvá na mobilu nastartovat dýl než zabere Windows 7 na rok a půl starém počítači.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On je to jeden velký fake to uspání okamžitě ;-) Zusím popstat jak to funguje u WM: stiskne se tl. power, vypne se displej, systém potom pozastaví veškeré nepotřebné procesy a poté podtaktuje CPU na nějakých cca. 50MHz (záleží na modelu). Po znovustisknutí se musí nejprve přetaktovat CPU na původní hodnotu, poté znovuspustit programy a zapnout displej. Takže ikdyž se zdá, že zažízení už "spí", tak si tam stále systém může na původních 520MHz několik sekund lámat hlavu s tím, proč ta a ta aplikace neodpovídá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.