Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 220W procesory AMD FX jsou vhodné pro virtuální realitu

V tuto ročnú dobu nie je teplo odpadové :)

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Správný komentář :-D tyto procesory na zimu a Intel na léto :-D Sám jeden vlastním (8320) :-) Je fakt, že teploty držím v plné zátěži do 60 stupňů(i v létě), ale taky na to používám posílenou V8. Ty procesory nejsou zas taková katastrofa jak se říká zatím mě v ničem nelimitoval (možná proto že s ním běžím od začátku na 4,6Ghz). Ale už je opravdu zapotřebí inovovat PC. Čekám jak se předvede ZEN podle toho budu mít v herním PC buď Intel nebo AMD...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec to nejsou špatné procesory. Celý problém FX řady je neochota programátorů přizpůsobit kód možnostem procesoru. Od té doby například, kdy Adobe optimalizoval, výkon se na FX velmi zvedl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"tyto procesory na zimu a Intel na léto :-D"

Nebo se jednoduše budete v zimě potit ve virtuální realitě a v létě v reálné realitě. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Vy versus internet: Patříte ke generaci X nebo Y?" Co to je? Nejaky blog, platena inzercia(ak je, neviem coho) alebo nejaky experiment? Prosim objasnit, kedze je tam diskusia vypnuta.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Reklamní sr@čka, co by to bylo. Jen to tam zapoměli napsat. :-)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomněli, přes obrázek je hodně průsvitný nápis PR článek - to je podle mě forma, která je už za hranou etiky. Nicméně já si toho článku vůbec nevšiml - asi už tyhle věci, co nemají rovnou v přehledu uvedeného autora a odkaz na diskuzi, v hlavě filtruju.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt že toho PR článek si člověk všimne asi jen lupou, nicméně dík za tip, kde není autor a diskuse budu příště ignorovat.

Je mi docela líto, do jakých sr..ek cdr/diit pod Airou leze... dřív bych sem chodil denně, dnes už často ani není proč....

K článku: 3,9GHz minimum na VR? No to by se jeden pos.. ;-) Asi si počkám na holomístnost ze Star Treku..... ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na holomistnost budes potrebovat nekolik gigaquadu RAM, to tvuj comp nema :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K té Aiře - nechci se jí nějak vyloženě zastávat, ale berte to tak, že Aira tenhle web nějak drží nad vodou. Kdyby to nekoupila Aira, mohl to koupit někdo jiný, ale zase by dělal jedinou logickou věc: snažil se z toho vyžmuňkat nějaký prachy, aby se ta investice přinejmenším vrátila. Kvůli tomu se takový web kupuje. Ne kvůli tomu, že si pár nadšenců chce číst kvalitní recenze všeho možného zadarmo :). Já bych to nejspíš udělal taky tak.
Co je nadmíru jasné - reklamu na tomto webu (aspoň podle mého názoru) blokuje hodně velké procento lidí. A tak se hledají cesty, jak jim aspoň občas nějakou <em>nedopatřením</em> zobrazit. Sice si myslím, že by byl zázrak, kdyby to mělo na prodeje produktů zadavatele inzerce nějaký pozitivní vliv, ale dá se to aspoň vykázat.

Já krásně svého času, když přišla ta legendární „krize“, pozoroval jednu věc: hromada zadavatelů inzerce si uvědomila, že reklama je jedním z prvních výdajů, které lze omezit. Proto to šlo všechno tenkrát do kytek a postihlo to i CDR server, který z toho nevyšel úplně nejlépe, protože za sebou neměl velké zázemí. Teď už ho imho má, takže další podobnou krizi je schopen přežít. A bude se prostě pokoušet zobrazit lidem nějakou reklamu. Jiný zdroj příjmu tenhle web afaik nemá (ale do finančních toků Airy samozřejmě nevidím). Myslím si, že trh s podobnými weby je přecycen a z toho důvodu si nikdo nedovolí udělat to, že by zavedl placenou sekci, kde by bylo něco jen pro předplatitele. Odliv lidí by v pohodě absorbovala konkurence a nevyplatilo by se to. Ale možná se pletu, jen tak nějak nejsem schopen udělat experiment, který by to potvrdil nebo vyvrátil (tj. rozjet vlastní placený web ;).

Troufám si tvdit, že jedna výjimka by mohla existovat: Behemot. Ten by imho klidně mohl zavést jen placený web s recenzemi zdrojů. Za mě osobně by jen ty kvalitní recenze byly málo, musel by ještě zapracovat na prezentaci a přehlednosti v recenzích, ale myslím si, že by to byl životaschopný model.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejak som ani nepostrehol ze sa web predal. Aj ked tieto obchodne veci su aj tak vecou majitelov. Pokial web bude fungovat dalej, je mi to vlastne jedno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Add blokování reklamy na tomto webu: Do doby, kdy se nenačetla stránka (iHned.cz) kvůli zaflákání skripty a soubory s reklamou jsem to neřešil . Nyní blokuji vše co nepochází z domény webu. Je to i mnohem bezpečnější.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pritom by stacilo podbarvit text jinou nez bilou barvou, aby byl napadne oddelen.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si říkal, že byl ten obrázek vhodně zvolen tak, aby tam ten text zaniknul, ale nejspíš je to jen náhoda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na náhody bych nevěřil.... když to jde u nepřehlédněte a u blogů, jde to i jinde. navíc nepamatuju si, že bych dřív zrovna tenhle nápis přehlédl. Asi na to dřív Aiře málo lidi lezli...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To mají občas někde připomenout, že zas zoufale potřebují další proklik. Nemusel bych číst první tři věty, zatímco mi v hlavě šrotovalo "kurwa, co to čtu za sračky?" ... rychlý posun dolu a bylo jasno (inzerent u mne získal malé nesmazatelné mínus).

Navrhuji dát k reklamě velký červený obdélník s nápisem "Tu klikněte, pozor reklama!" a budeme spokojení. Čtenáři spořádaně prokliknou a hned zas zavřou, ušetří čas na čtení, neznečistí hlavu škodlivými myšlenkami a inzerent má proklik od živého člověka, cáluje, takže jsou všichni spokojení ... no ne? :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

pod clankem je tacitko nahlasit chybu - vyuzil jsem, a nahlasil spatne oznaceny PR clanek. pokud to udela vice lidi (k nicemu nenavadim), tak se mozna (haha) neco zmeni :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To "haha" vůbec nepatří do závorky, nezmění se totiž vůbec nic :). Tenhle formulář funguje tak, že autorovi zprávy prostě přijde mail. A on ho buď zpracuje, nebo vyignoruje, záleží jen na něm :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sranda je, že tá aplikácia Oculusu nejak ten procák nelistuje medzi podporovanými :-)
link: http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2016/02/Capture3.png
zdroj: http://www.extremetech.com/gaming/222896-amd-unveils-its-own-cpu-recomme...

Zaujímavé lebo minulý týždeň som na computerbase.de čítal o procesoroch, ktoré AMD doporučuje pre VR kde sa doporučoval Athlon X4 minimálne na frekvencii 3.9GHz
zdroj: http://www.computerbase.de/2016-02/virtual-reality-amd-empfiehlt-mindest...

• FX-9590 (8) 4,7 GHz ~ 5,0 GHz
• FX-9370 (8) 4,4 GHz ~ 4,7 GHz
• FX-8370 (8) 4,0 GHz ~ 4,3 GHz
• FX-8350 (8) 4,0 GHz ~ 4,2 GHz
• FX-6350 (6) 3,9 GHz ~ 4,2 GHz
• A10-7890K (4) 4,1 GHz ~ 4,3 GHz
• A10-7870K (4) 3,9 GHz ~ 4,1 GHz
• Athlon X4 880K (4) 4,0 GHz ~ 4,2 GHz
• Athlon X4 870K (4) 3,9 GHz ~ 4,1 GHz
_________________________________
Paradoxne práve novinka (Excavator) sa tam nenachádzala (nie je doporučená?) čo dosť neštandardné vzhľadom na deklarované vyššie IPC :-(
• Athlon X4 845 (4) 3,50 GHz ~ 3,80 GHz

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Aplikace Oculu je celá nějaká divná, neuvádí ani leckeré top-modely Intelu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problém není uchladit 220W CPU vzduchem, ale napájecí kaskádu mosfetů na MB. Byl jsem svědkem několikadenního laborování jednoho zoufalce, který postupně vyzkoušel všechny dostupné chladiče CPU, včetně vodníka. Bez úspěchu. Neustále vypadávala jádra a klesala frekvence procesoru. Stačilo, abych sáhl na chladič mosfetů a bylo jasno. Dala by se na něm udělat smaženice. Stačilo ofukovat chladič malým větráčkem a problém zmizel. ☺

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak... a za druhé: když si vezmu, že to pojede na Vcore nanejvýš tak 1.3V, jde mi hlava kolem z těch cca 170A. Pokud vím, normální svářečka má na regulační čudl cejchovaný tak od 50 do 100 A...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.