Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sharp má nejtenčí stabilizovaný fotomodul pro mobily

Dusíkatej, těch 12Mpix je vtip ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ať vtip, nebo ne hlavně je to úplná blbost, dávat do mobilu takový snímače. Podle mě je i 5M moc... Fotky z toho lezou stejně hnusný a nepoužitelný ani na ten FB...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne... nerikam ,ze tomu nerozumite, ovsem ja osobne mam s fotomobily uplne opacnou zkusenost. Mam Nokii n86 a dle meho nazoru foti pekne... Nemluvim samozrejme o mobilech 5mpx bez af...ale nektere mobily jiz maji fotky vcelku kvalitni...tzn. na facebook rozhodne pouzitelne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pod pojmem "vcelku kvalitni", bych si představoval spíše fotku k vytištění. Na FB se opravdu fotky z mobilu dát dají. Jako ilustrační obrázek OK, ale "vcelku kvalitní" to není.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolil bych si souhlasit. Mám Samsung Wave a řekl, bych, že na web to fakt stačí.
http://h3.abload.de/img/fotografie037772f83.jpg
(Po resizu na normální webový formát je to podle mě naprosto v pohodě)

Ve tmě je to sice zatraceně znát, ale fotku z toho vyrobit lze a i jde poznat, že to je třeba kočičák :)
http://www.abload.de/img/fotografie0198qf791.jpg

(na fotkách byly pouze rozmazány RZ, jinak zcela bez úprav, samozřejmě znovu uloženo do JPEGu, kdy se projevila další komprese).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nektere fotky se opravdu vcelku povedou...tzn. daji se vytisknout. Ovsem to musi byt vsechno nejlepsi. Na web jsou na me n86 publikovatelne i nocni fotky.Mohu poslat, chcete-li.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rád se podívám, hoďte to někam na web ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na mě je ta noční už moc rozmazaná, já tam teda pohlaví kočka/kočičák nepoznám.
:(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, u tohodle kousku bys to nepoznal, i kdybys to fotil čímkoli ;)

Jinak samozřejmě uznávám, je to už hodně rozmazaný a dost zašuměnkovaný. Mobily obecně na focení v noci moc nejsou, a to i přesto, že to, co postl níže carl, dělá takhle od pohledu v noci lepší výsledky než muj Wave.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sorry wifte, ale ta rozmazaná šumící věc je iso 400. u současných zrcadlovek takhle hrozně vypadá třeba až iso 12800 nebo i 25600. ale beru, že mobily dnes fotí za dobrých podmínek použitelně, nicméně dodávám, že jsou některé akce či situace, kde se dobrých podmínek nedočkáš ani omylem a nejnižší citlivostí, která lze "udržet" a současně nejsou časy tak dloooouhé jako u té tvé fotky, je tak iso1600 či spíš i více...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bezmotoroví letci - plachtaři - mají takové přísloví: Když je dobrá termika, lítají i vrata od hangáru.

Ve fotografii platí, že když je dobré světlo a dost času, fotí i mobil. Ale čím horší podmínky, tím kvalitnější výbava je třeba. Babičku před Karlštejnem v létě ve dvě odpoledne, když se po modré obloze honí bílé mráčky, vyfotíte přijatelně opravdu čímkoli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jeee, toho Colaniho delal kamos :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

n86 neni ten fotomobil s cipem vacsim nez nektere kompakty ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U těhle pidisnímačů opravdu hodně záleží na světle. Když je dost světla, je fotka "slušná, použitelná". Při blblým osvětlení teprv vylejzají přednosti větších snímačů.

Já třeba na mobil (HTC HD2 5mpx) fotím vcelku dost. Hlavní výhoda je, že je pořád po ruce :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to naprosto v pořádku... já díky mobilu (SE C510, 5Mpx AF) mám nafocené věci, které bych jinak neměl... prostě jsem v danou chvíli neměl foťák u sebe... je jasné, že v porovnání se zrcadlovkou je to nic moc, ale pokud fotím mobilem, tam mi asi nejde ani tak o kvalitu, ale o ten okamžit, vzpomínku,.. :-) a o tom to je...

Samozřejmě, že i u zrcadlovky můžu "brečet", že objektiv (daného ohniska) za 5tkč má horší parametry, světelnost než obdobný za 25tkč a na fotkách je to znát (pokud se na to dívám jako "hnidopich")... ale opravdu si pro náročné hobby nebudu pořizovat super profi hiend

Na druhou stranu těch 12Mpx s takovým "objektivem"?... hmm, sice budou později vidět "pixelové kostičky", nicméně o to dříve tam bude "šumák" a další neduhy... ale trend většiny je jasný: čím víc proužků, tím víc adidas :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To že Sharp má najtenší stabilizovaný fotomodul pre mobily ešte neznamená že to bude robiť aj fotky porovnateľné s normálnym foťákom s poriadnou optikou. Ale to nie je ani účel. Nikto nečaká že s mobilom niekto bude robiť foto na billboardy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja nerozumim porad tomu autofocuau tehlech miniaturnich objektivu. Vzdyt ty prece zadnej autofocus vubec nepotrebujou, tam je hloubka ostrosti 50cm do 50km, takze tak mozna teoreticky ten autofocus muze byt dobry na makro v mobilu, ale na jakekoliv fotky v normalni vzdalenosti nema zadnej vliv prece

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Čím vyšší rozlišení snímače, tím více světla je třeba, aby byl šum na únosné úrovni. Čím světelnější je objektiv, tím nižší je hloubka ostrosti. Čím nižší je hloubka ostrosti, tím více je zapotřebí autofocus (nebo nějaká alternativní technologie, jako třeba zmíněný EDOF). Hodí se to i když si člověk chce nafotit jen nějaký text. 1/3.2' je navíc už relativně "velký" snímač, který byl osazený i v několika kompatech a pokud počítám správně, byla by při světelnosti f/2.5 s objektivem zaostřeným na 180 cm hloubka ostrosti od 90 cm do nekonečna. 90 cm je na relativně širokém ohnisku (35 mm) příliš velká vzdálenost na to, aby byl jakýkoli ofocený text dobře čitelný. Takže AF je v tomhle případě opravdu nutný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.