Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Šifrování USB klíčenek prolomeno!

Polití flashky tekutinou snad nemůže být tak hrozné (pokud není zrovna pod napětím). Moje stařičká A-Data PD7 prošla už 2x pracím cyklem a pořád jede v pohodě dál, stačilo nechat vyschnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale to kazdy nevi. Navic je nejvetsim nepritelem postupna oxidace. Ci-li politou flashku je nutne co nejdrive vysusit, vykopirovat data a potom vyhodit, neb o na ni nic duleziteho uz nedavat.
Nejhorsi je takove to plizive navlhnuti, treba ve zmokle bunde. Clovek si toho nevsimne. Vlhkost pronikla do flashky se spatne dostava ven. Flashka pomalu, ale jiste oxiduje. A pak, jednoho dne, se konecne pokazi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kecy prdy. dokud nereknou, jake algoritmy prolomili, o jake sile klice a u jakych vyrobcu, tak je ta informace k nicemu. na jejich webu jsem podrobnosti nenasel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No taky by mě zajímalo, co vlastně prolomili... Na druhou stranu to šifrování na usb asi nebude žádný zázrak...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych si spis tipnul na nejaky raw vykopirovani a preneseni na jinou flashku, kde se to precte normalne...nebo tak to nejde?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni neprolomili žádné algoritmy. Umí si pouze z flashky přečíst jak data, tak i šifrovací klíč a následně data dešifrovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano jsou to ti samí podvodníci. Pokud nesouhlasíte s cenou tak vám vrátí disk úmyslně poškozený.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kucii koukam, ze na DR je tu nahazeno spousta spiny. Nechci vypadat jako jejich nejakej PR manazer, ale xkrat jsme u nich zachranovali data a skoro pokazde se to povedlo. Nikdy jsme nemeli problemy ktere jsou tu popisovane.
Par zasadnich pravidel, kdyz si jdete nechat zachranovat data:
1. Pocitejte s tim, ze nic neni zadarmo. I diagnostika neco stoji a muze se pekne prodrazit, pokud nejde o jednoduchou zakladni (prvni pokus o zachranu softwareovym nastrojem)
2. Pocitejte s tim, ze uz kvuli diagnostice je nekdy potreba vlezt do disku dovnitr=ztrata zaruky. Pokud data nestoji za ztratu zaruky, musite nechat zapsat do prijimaciho protokolu, ze nechcete aby se v tom nekdo fyzicky hrabal.
3. Pocitejte s tim, ze nekdy je to prace v software na par hodin a nekdy i na par desitek dni. Nekdy je nutne to rozdelat v bezprachove komore (tomu asi rikaji laborator) a prendat treba plotny do jineho disku, nebo vymenit cteci hlavu - proste muze se to sakra prodrazit a ta cena jde dopredu pouze ODHADNOUT. Vime co je to ODHAD, ze ano...od skutecnosti se muze znacne lisit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem u nich také několik záchran zařizoval (všechno byly značně poškozené disky - hlavičky, servisní oblast...) úspěšnost y těch, co se nakonec nechali obnovit tak 50%. Samozřejně si to nechají patřičně zaplatit - což je pro mnohé hlavní problém, protože s tím pak půlka lidí nesouhlasí, chce disk vrátit a nechce zaplati diagnostiku a dopravu. A pak plivou na DR. (zkušenosti ze zprostředkovaných oprav)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem u DR měl disk, se kterým jsem předtím objel snad půlku Prahy a nikde neuměli, i když si říkali docela vysoké částky (xxxxx,-) V DR mi nakonec data vytáhli - zaplatil jsem asi 9000, což mi po předchozích zkušenostech přišlo docela dobrý. Samozřejmě je vždycky otázka, jestli se vyplatí data obnovit, nebo pořídit znovu (jinak)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím kolik je pravdy na poškozování disků, vím jen že se o tom hodně mluvilo a i mě jako jejich zákazníka kontaktovala PČR, jak to dopadlo nevím.
Jinak pohybuju se v oboru a vím, že za obnovu dat neni neobvyklé fakturovat pětimístné částky. Ovšem jednání firmy, jejich "profesionálnost" i pokusy o finty s cenou (záměrně neříkám podvod, aby mě někdo nenapadal za pomluvu) jsem zažil osobně. Po tahanicích jsem si data nakonec obnovil pomocí SW sám (!!!), je to už pár let, tak se možná zlepšili, ale nemohu referovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že by v rámci vlastní reklamy určitě neprotestovali, kdyby jim redakce DIITu poslala flashdisk se šifrováním, aby je z něj dostali (samozřejmě zadarmo v tomhle případě). Pak by se vidělo, jestli to je blbost, nebo
to fakt umí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych řekl, že tu flašku nějak rozebrali, dumpnuli paměť a pak dešifrovali. Dešifrování nebude tak složité, protože bootsektor obsahuje známý text, ze kterého se dá odvodit původní klíč.
- Někde četl pořekadlo "Slušný člověk nešifruje" ;-)
- Při sifrování jsem se opravdu setkal zatím pouze s komplikacemi, které zneříjemňují život hlavně samotnému majiteli dat.
- Mnohem jistější je to zavřít do trezoru(neztratit).
- Přece jen když Vám ukradnou peněženku, těžko ji můžete nějak zašifrovat aby Vám neukradli peníze/doklady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ono je něco jiného nešifrovat hdd doma na pc, ze kterého se asi jentak hdd neztratí, a flashku která se nosí celou dobu sebou, a člověk na ni má třeba certifikát k bance nebo PGP klíče.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slušnej člověk je naopak nucen šifrovat čím dál víc, neboť ti neslušní jaksi ignorují soukromí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Známý text vám ke zjištění kliče u moderních blokových šifer moc nepomuže. Stejně musíte vyzkoušet všechny kliče a dešifrovat s nimi aspoň jeden blok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě spíš zaráží jiná věc - jak se DataHelp snaží přiživit na cizím úspěchu a jak mu v tom diit nehorázně pomáhá! Asi proto, že mu platí nemalé peníze za reklamu - diit je jejich reklamou celý prolezlý... Nebo mi snad taky otisknete tiskovou zprávu za každým článkem o novém produktu, když napíšu, že já ho TAKY prodávám??? To bych bral...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Buď neumíš číst, nebo jsi hodně natvrdlý. Tak to samozřejmě není. Jedna firma vydala tiskovou zprávu, jaký unikátní objev udělali s jen obecnými žvásty a druhá firma si toho všimla a chtěla uvést tyto pr kecy na pravou míru. Tak to vidím zase já.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepleť si firmy DataHelp (ta má u nás reklamu) a DataRecovery (o té je řeč v článku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, beru zpět, přehlédl jsem, co jsme vydali poté, mínus si udělám sám :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedá mi to a i já musím napsat pár zkušeností z obnovou dat.Za posledních 5 let jsem potřeboval obnovit data¨z cca 9 médíí( flashky, HDD i pásky)vyzkoušel jsem 3 fy, které se zabývají záchranou dat až jsem na doporučení našel Datarecovery. Pokaždý jsem byl u nich v provozovně na Hůrce a s jednáním jsem naprosto spokojenej. Až na jeden HDD mi vždy zachránili všechno a ty ceny taky nejsou zase tak hrozný jak se tady píše..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dost zajímá diskuse.Já nevidím důvod,proč by nebylo možné u některých typů a výrobců prolomit šifrování.Přeci ty algoritmy (šifrování) vymýšlejí jen obyčejní lidé a hlavně,nic není dokonalé!Jak už zde bylo napsáno,neustálé snižování cen se bude pravděpodobně rovnat kvalitě nejen HW ale SW šifrování.Vlastně mě ani nezajímá „KNOW HOW“ firmy Data Recovery,hlavně že ty data dokážou zachránit.Spíš mi vrtá hlavou,proč výrobci kryptují samotné paměťové čipy,když flash disk není uživatelem zašifrovaný,tedy data jsou v PC přístupná všem.Jak pak k tomu jako uživatel přijdu,že mi to firmy na záchranu dat nebudou moci zachránit,když jsem šifrování nikdy používal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musím trochu oživit diskuzi. Při hledání záchrany dat z mé rozbité flashky jsem narazil na mnoho diskuzí schazující společnost datarecovery. Většinou se teda týkají období 2009 - 2010. V současnosti musím společnost datarecovery pochválit. Data mi zachránili poměrně rychle a cena byla 5000,- já byl spokojenej. Jirka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.