Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sigma 105mm F1.4 nastavila nový rekord v ostrosti f/1.4 objektivu

"EÚ podpísala s Japonskom svoju doteraz najväčšiu dohodu o voľnom obchode, ktorá z neho odstráni takmer všetky clá. "

To znamena, ze aj objektivy od Sigmy budeme mat lacnejsie..? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> EÚ podpísala s Japonskom

EU s Japonskom mozna neco podpisala, ale ne to co si mysli autor te vety :)

V 2013-tem zacali vyjednavani, v decembri 2017 skoncili. Pak to musi projit legalni verifikaci, musi to schvalit EU parlament, musi se to prelozit do vsech jazyku EU, pak to musi ratifikovat jednotlive vlady, a pak to bude v platnosti :) takze realisticko-optimisticky tak 2024, nejdrive.

Dokonce ani smluva s Kanadou neni dokoncena - sice byla podepsana, a uz ji schvalil EU parlament, ale ratifikaci vlad to jeste neproslo. Zatim plati akorat "podstatne casti" te smlouvy. Kdo by to byl tusil, ze tychle dohody nejdou udelat za vikend...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, kdyby něco podobného existovalo tak před deseti lety, asi bych neváhal a z první dodávky si to pořídil. Už jsem ale notně zlenivěl a zrcadlovku nepoužívám. Na snímcích toho měřítka je však krásně vidět, jak je po všech stránkách ten Nikkor vůči Sigmě zcela podařadný. Ostrost horší, celý snímek jako v mlze, barevná vada velmi rušivá a na přechodu z ostrého do neostrého má tendenci k extrémnímu zdvojování linií. Divím se, že taková značka něco podobného vypustila na trh, zvlášť při té ceně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dovolim si tipnout, ze tohle je jeden z tech objektivu, ktere neklesnou na cene. Naopak, je mozny ze po par desitkach let budou sberatelske kousky s extra cenovkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.