Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sigma chystá 24mm f1.4 na říjen - ultimátní sklo, nebo jen žehlení reputace?

No tvrdit, ze 35 a 50 od sigmy kvalitou odskocila je dosti odvazne tvrzeni ;-)
50 od sigmy nechci, je OK, ale je DRAHA, Nikkor nabizi to same za necelych 10.000

35/1.4 ART od sigmy je stejne dobra jako nikkor, ale za 1/2 cenu, tedy pro me by to byla jasna volba, stejna kvalita za lepsi cenu ... pokud teda nebudu mit smulu na kus ;-))

24 my mi stacila i s F2, zalezi na cene, ted mam nikkor 20/2.8 a zadna slava ;-)) ... pokud ale bude dobra, tak o ni zacnu uvazovat ;-)) ... mi jde vzdy o pemre kvality a ceny a na zancku kaslu ;-))

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, podle jakých testů je Sigma stejná s Nikkorem (nenašel jsem jediný, který by něco podobného potvrzoval), takže jen zopakuju totéž, co jsem odepsal na ±tentýž text v předchozí diskusi:

„Čím je Nikkor 50/1.4 G tak výjimečný? Ano, je lepší oproti svým předchůdcům, ale oproti těmto objektivům je o ligu níž. Nová Sigma i Zeiss nabízejí na f/1.4 vyšší rozlišení než tento objektiv přicloněný na f/2.0 a stejně tak vykazují nesrovnatelně nižší axiální chromatickou aberaci. Nepopírám, že ve své cenové relaci je jednou z nejlepších f/1.4 padesátek, ale s aktuální generací už krok nedrží.“

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Problem testu je, ze jim malokdo rozumi, dobre ma dreprewiev.com, ale ma jich sakra malo ... jsou to asi jedine testy ktere jsou k necemu, tedy ze ukazuji ostrost v cele kresbe.

To se ma tak, vezmu 50/1.4G dam ji na D200 ... bude mit malo car, dam ji na D700, bude to lepsi, dam ji na D800 bude to mega.

Zeiss s temi jdete dop* ti noc vyrobit neumi, tak 20let uz ani nic nevyrabi, delal to pro ne minolta, proto ma sony po koupi minolty vsude zeiss ;-)) Zeiss dela same sr* uz hezky dlouho, nejsou proste jednicky na trhu a tahouny jsou bud stredoformaty, nebo Canon/Nikon.

Sigma neni v nicem lepsi nez nikon, proste ma v nikonu cloveka a KRADE, coz bylo dokazano soudem a bude dost platit, takze nam sigma trochu zchudne.
Tim ze tak mala firkma je logicky looser, neb nema poradny lab, tak KRADE, tim padem jiz z principu nemuze mit neco lepsi ;-))
Proto taky Ziess byly horsi a horsi, bo minolta, pak pry jeste enco zkouseli jinde ;-))

Zeiss se uz radu let venuje sklum do hablovych teleskopu, nicemu jinemu ;-)) skla uz je jen znacka, kterou ted tahne SONY ... takze pohadky, jak dela super skla ... ehm ehm ... je totiz otazka, zda pro tak prtavy chip jako je konofilm neco udleat lze .... vlasten lze, ale tak od ~F4 ;-))

To mate jak hasselblady skla, ty jsou super, benza svetelnost prave F4 ;-)) ... hloubka ostrosti ale diky velikosti chipu stejna, bo uhel zaberu a muzou byt blize, zase na prirodu to asi nebude ;-)) ... ale ty skal jsou ostre i na plnou diru, coz neni na kino formatu zadny svetelny objektiv, tak to proste je ... ale tak ja nemam 50/1.4 abych fotil na 1.4 ... to jen nouzove, ono lepsi neostre nez mazle ;-)) ... ale proto, ze lepe ostri v horsim svetle a taky proto, ze od 2 je uz ostra a od 4 super .... coz jaksi 1.8 neni ze ;-))

Proste s pohadek jsem uz vyrostl, mam to sklo a podobni sasci se me snazili presvedcit, jak je ta nova sigma 1.4 super (ta stara myslim ze ma filtr 72) ... no neostra v rozich, pomala a hlucna ;-))) ... ale slysel jsem to same, pry se ji nic nevyrovna ... mhh, ja zato nemuzu, ze canon ma ted problemy udelat lepsi chip a i na tu 50mm jaksi s* ale tak ma drazsi alternatvu ;-))

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jo jestli jste to nepochopili, tak kdyz se testuje skol, tak se ve skutecnosti netestuje vubec pocet car, co da sklo, ale kvalita snimace ;-)) ... jaky je limit se pozna v momente, kdy se to zastavi ... coz zatim co ... NENASTALO ;-)) ... teda u nejakych smejdu asi jo, ale u tech lepsich skel ne ;-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Strasne se tesim a zacinam na ni setrit. tohle ohnisko je na APS-C presne to po cem hromada lidi co se naucili fotit s pevnymi skly, vola. 50tka je moc dlouha, 35 jeste taky, 30mm uz je lepsi (tu ted mam), ale 24mm by byla naprosto idealni! A kez by byla se stabilizatorem, zrovna vcera jsem fotil tou 30tkou svatbu a vecer jsem mel sakra co delat, kdyz se stmivalo a lidi postavali venku a poslouchali kapelu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

crop je mrtva vec ... 24mm zacina byt zajimava az na FF ...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak nám to "pan Izák" zase všechno pěkně vysvětlil. Zahodíne své nádobíčko od Canonu, Pentaxu, Sigmy, Sony, Zeissu, atd. a nakoupíme si jediné správné od Nikonu. Nic proti Nikonu, vyrábí kvalitní foťáky a objektivy - však proto je používá jak spousta profesionálů, tak i nás amatérů.

Jen už se mi poněkud zajídá amatérský všeználek Izák, který zamořil už snad veškeré fotografické diskuze na českém internetu, a horlivě tu káže proti všemu, co na sobě nemá nápis Nikon. To, že většinu těch věcí viděl maximálně někde na obrázku, o jejich kvalitách nemá nejmenší páru, a sám toho stejně moc nezná a neumí, není pro něj nejmenší překážkou.

Jedině dobře, že používá stále stejnou přezdívku. Takhle alespoň nikoho z těch, které fotografie aspoň trochu zajímá, nepřekvapí co se v Izákových příspěvcích dočtou. Je to vždy plus mínus to samé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.