Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Adaptér Sigma MC-11 jako jediný umožňuje používat všechny AF režimy Sony-E

velmi pekne, Sigma se snazi

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Takze mam sa pozerat na Sony fotaky ako nove potencialne tela pre moje Canon objektivy? :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně mají lepší snímací čipy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To jo, ale pořád je to jen jedno z kritérií

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale pomerne dulezite. Kolega Canonista, kdyz vidi JPG primo z Olympusu OM-D M10, tak malem rve vzteky. 4/3 fotak za 8 tisic s vetsim dynamickym rozsahem nez ma fullframe Canon - to je ostuda pro Canon. Zatimco on v Lightroomu retusuje vypalene mraky, z Olympusu je tam v RAWu jeste velka rezerva, ve svetlech i ve stinech.

A dodnes Canon nedokazal prekonat ani dynamicky rozsah stareho snimace v Nikonu D90 a ten je z jakeho roku? 2008.

Podle me tyto adaptery pujdou dobre na odbyt. Jeste udelat telo, ktere se ergonomiii vyrovna treba Canonu 7D.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Známý si právě M10 chce pořídit. Určitě by ocenil informaci, kde se dá sehnat za 8 tisíc :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Treba tady -

https://www.mpb.com/en-uk/used-equipment/used-photo-and-video/used-compa...

Nicmene muj se nedavno prodal jen za £190 na ebay. Postovne do EU jsem dal £15. Byl jako novy. 1200 shutter count. To je cca
za 7200kc. Je to treba sledovat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem, že je řeč o novém zboží. Osobně bych si netroufal kupovat elektroniku v této cenové relaci z druhé ruky a zvlášť ne, pokud to má být pro někoho dalšího. Nejde mi o princip, sám jsem před lety nakoupil fotooptiku z druhé ruky za pár set tisíc, ale tam šlo o převážně manuální objektivy, kde se i problémy jako namočení dají s pomocí šikovného fototechnika vyřešit. U elektroniky hrozí více skrytých vad, které jsou neřešitelné...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Me fotografie nezivy tak nova tela nekupuji. Za posledni rok a pul jsem mel vice nez deset second-hand tel nejruznejsich znacek a formatu, ted mam 4 (Sony A7, Fuji X-M1, Olympus E-PL2, Panasonic G5) a jeste jsem nemel problem. Ten obchod dava navic zaruku. Pokud se vylozene nejedna o velice vyhodnou koupi noveho tela, tak ja osobne preferuji pouzite tela kde cena za par let muze spadnout i na 1/5-1/8 puvodni ceny a to uz se myslim vyplati. Nevidim v tom zadny velky risk, jeste se mi zadne telo nepokazilo/nerozbilo a ztrata nebo zavinene rozbiti/poskozeni potom tak moc neboli. Objektivy nekdy kupuji nove (m 4/3 Sigma DN 30mm, Panasonic 14mm), ty vetsinou preziji zmenu nekolika tel...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nápodobně :-) Zatím jedinej problém u použitého objektivu Sony 16-105mm za 40% ceny a to se spojkou ostření (má vnitřní kdy kroužkem můžu manuálně ostřit, ale ostření motorem jím neotáčí :-) ) , což bude asi složitý a jemný mechanismus a stalo se mi to postupně (začal někdy přeskakovat a stuňovalo se to, tedy mě nenechal ve štychu nečekaně naráz) a až po víc jak roce a to cvakám hodně, navíc jej táhám neustále na rameni na A77 bez brašny a občas s ním prásknu o futra dveří :-( ...

A to je ten objektiv Made In Japan! UZ Sony mám pak Made In Chiny a přitom drží už asi 3.-4. rok skoro deního táhání také jen tak volně na ramenia a skoro deního používání... Tedy to (jaká je to výroba, či nový/použitý) je relativní, co jak vydrží.

Ta A77 byla koupena za 20-30% původní ceny použitá taktéž a jednou jsem ji měl pouze na vyčištění, nic víc. Ceny, 100% a rychlých, oprav v Prostějově v SSF (rád jim udělám reklamu i za přístup!) a stále malé oproti rozdílu ceny nového zboží. :-)

Je fakt, že nákup byl se zárukou od profíků (jenou fotograf co dělá u Sony a jednou v Megapixelu) a šlo vždy o osobně převzaté i vyzkoušené zboží :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

připomínám, že…

„Adaptér Sigma MC-11 lze používat s objektivy Sigma pro Canon (EOS) bajonet a stejně tak i s objektivy Sigma pro Sigma bajonet z řad A/S/C“

Ten adaptér funguje na principu profilů objektivů nahraných v jeho elektronice (to používá jakoby pro překlad mezi komunikací těla a objektivu). Sigma nemá přístup k profilům Canonu, takže s objektivy Canonu to fungovat nebude.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže kupovat jedině Artový Sigmy :) aby si člověk moh vybrat, podle co jde zrovna fotit, střídat si tělo A7RII nebo APS-H Foveon :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky řešení :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem detekce obliceje, rychle fazove ostreni v dobrem svetle apod. funguje docela slusne s Canon objektivama (ale treba i nejaky ten Tamron, Sigma) po ne tak davnem updatu firmwaru na A7 II a A7 RII s Metabones mark IV adapterem ale i s jinyma adaptery. Eye Detect zatim nefunguje. Sam ted uvazuji nad adapterem, ale levnym, ktery mi umozni pouzivat stabilizaci v objektivu a ovladani clony s tim, ze se spise budu spolehat na manualni ostreni. Takove adaptery z bajonetu Canon EF na Sony E stoji uz na aliexpress 25-30 liber coz je cca 900-1200kc.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Komunikacni protokol Canonu je znama vec, Sigma ho uspesne pouziva uz desitky let.

Nicmene kdyz pred lety Canon zmenil protokol, na novejsich Canonech prestaly fungovat vsechny starsi Sigma objektivy. A u starsich skel Sigma flash firmware neudelala. Takze nejakych 200.000 Kc -- nekde ---. Zbyla halda objektivu co funguje jen s filmovyma Canonama a mozna jeste tak starou D10 a D20.

Treba ale budou fungovat s timhle adapterem?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Chtete mi někdo tvrdit, že toto: http://www.sony.cz/electronics/predsadky-upevnovaci-adaptery/la-ea4 omezí některé funkce např A7 s E-mount, při nasazení objeltivu zn. Sigma , nebo dokonce i z. Sony, s A-mount??? :-()

Naopak u tohoto adaptéru Sigmy nevidím např. hřídelku kontinuálního ostření při záznamu videa, nutnou pro některé A-mount objektivy! Nebo blbě vidím???

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Za co +???... Já se jen ptám! ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.