Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Skylake-S, Skylake-Y, Skylake-H i Skylake-U dorazí v září

Aby také neuváděli každý měsíc nový produkt, když na ně AMD tak tlačí...

A teď bez ironie: netuší někdo, proč Intel uvádí novou architekturu, když se ta předchozí (v Evropě) teprve sotva dostává na scénu? Koncové zákazníky tím akorát matou, výrobci zařízení si musí trhat vlasy... Respektive proč byl vůbec uveden Broadwell, když byl Skylake v podstatě již za dveřmi?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Broadwell bych nebral na desktopu jako novou architekturu. Pokud se nemýlím na desktopu mají vyjít jen dva modely jako takové doplnění Haswellů na patici 1150 - zlepšená spotřeba a výkonnější GPU.
Broadwell míří především do úsporných multimediálních krabiček jako BGA cpu.
Přijde mě, že si Intel chtěl nejdříve otestovat masovou výrobu na novém výrobním procesu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to neni pravda. Broadwell neni tak nova architektura jako spis jen malicko vylepsena stara Haswell. Oni pouzivaj Tic Toc zpusob uvadeni novych produktu. Tic je prevedeni minule architektury na lepsi litografii a Toc je na te same litografii uvedeni nove architektury. takze pro ne to smysl ma. otazka je jestli uz tak brzo, ale asi nechteji cekat za coz je chvalim i kdyz je vetsinou kritizuju. ja nesnasim umele natahovani a uvedeni na trh zbozi jen podle konkurence

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je - proč ne?
Oproti Haswellu přináší Broadwell nižší spotřebu, mírně výkonnější grafiku Iris Pro 5200 vs Iris Pro 6200 - GT3.
Skylake pak přinese o kousíček nižší spotřebu a další krok v grafice GT4e.

V podstatě bude mít Intel 3 řady CPU na trhu s téměř identickými vlastnostmi, líšící se výrazně jen v nejvýkonnějších iGPU ;)

+ Pokud se nepletu, tak "nástupce" pro desktopy s 4770K/4790K bude mít až Skylake. Pod Broadwellem vyšel zatím jen nástupce 4770R.

Guláš v tom je, ale v podstatě jen pro ty, které zajímá iGPU. Zbytku bude asi rozdíl 3% ve výkonu CPU celkem ukradený.

Edit: To se mi ta odpověď na příspěvek teda povedla ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ďalšia zbytočná vlna nových pätíc,čipsetov a procesorov.
Výkon sa dramaticky nezvýšil od uvedenia Sandy Bridge. Jediná vec, ktorú prináša skylake je ddr4(desktop). Keď potrebujem lepšiu grafiku tak si kúpim dedikovanú, a nebudem sa spoliehať na integrované riešenia.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ja se stale vice obavam, ze ten skylake proste nebude mit integrovanou iris pro, ale jenom intel hd ... duvod vydani LGA broadwellu s iris pro by tim daval smysl .... jinak to samozrejme smysl nedava a broadwell si koupi jenom ten, komu v pristich par mesicich chcipne pocitac ..... jinak pocitam, ze snad ten vycet neni konecny, snad nevydaji jedinou i7ku (6700) ne??? Nejaka zrada v tom skylaku bude, ja tomu proste neverim:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zakaznik co vlastni minimalne SandyBridge nebude prochazet procesem vymeny zakladni desky a operacnych pameti jenom kuli tomu aby ziskal o par % vyssi IPC, to nak se Intel primo uvedomi. Dale ak nebude tohle pajeny tak uz vubec ne.

Jestli bych byl Core i7 6700K vykonnejsi v prumeru na jadro o 15-25%, byl nativni sestijadro a byl primo pajen k IHS tak ano, ale jestli to bude jenom tradicnej znamej QuadCore s rozdilem IPC 7-10% a namasten pastou, nevidim tu duvod na uspech.

Mne ten cely Skylake skutecne pripada jako krok "nevim co dal" nebo proste vysmech zakaznikovi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.