Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SlySoft sice skončil, ale programátoři AnyDVD chtějí pokračovat

Ono nejde jen o to "legálně si zálohovat svá blu-ray", ale hlavně o to, abych si mohl zařadit ten program do knihovny pořadů na disku v kontejneru .mkv a také o to nemuset vždy absolvovat ten maratón sra**ček před spuštěním hlavního pořadu. Já si většinu blu-ray disků kupuji (jedná se hlavně o koncerty), ale origoš jde do mašiny jen jednou kvůli skopírování do mkv (používám MKVToolnix (AnyDVD HD jen jako tool pro odblokování), případně FormatFactory pro zmenšení zbytečně extrémního datového toku). Tím chci také říci, že většinu toho, co mám, mám zatím legálně nakoupeno.
Pokud nebudu moci si zkopírovat blu-ray, nedám za něj ani korunu. Na to, abych vždy musel absolvovat ten jejich prudicí maratón před spuštěním koncertu či filmu opravdu nemám nervy. A pořád vyměňovat disky v přehrávači a hledat je... ať si pánové trhnou.

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

To je prave to - ono legalne zalohovat BluRay nelze, pokud je na nem jakakoliv ochrana proti kopirovani.

A to je platne zneni autorskeho zakona.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Proč by nešlo, ten váš autorský zákon platí maximálně v lágru z nápisem ČR . A svět nekončí na hranicích ČR a dokonce ani socialistického EU ráje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ha. No jestli si myslíte tohle, tak je vidět, že jste nikde nebyl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, někde platí ještě tvrdí zákony :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

§ 30 Volná užití

(2) Do práva autorského tak nezasahuje ten, kdo pro svou osobní potřebu zhotoví záznam, rozmnoženinu nebo napodobeninu díla.

Za tou tečkou už opravdu žádný dodatek není.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A co § 43 odstavec 1 stejného zákona?

Potažmo podle dalších odstavců mi přijde i ten SW na hraně, neli za ní

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Je technický prostředek, který byl překonán, účinný? ;)

Edit: ale když čtu odstavec 3 téhož, tak ono je asi jedno, jestli je ten prostředek reálně funkční, důležité je, že byl jako ochranný navržen...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano vím. Je otázka jestli je účinná ochrana něco co nepotřebuje žádnou znalost k jejímu překonání.

Obecně je tohle o ničem, protože základní problém je v tom, že se kopie děl zveřejňují a sdílí a to už AZ jednoznačně nedovoluje. Jestli někdo při kopírování té kopie co nasdílí překročil nebo nepřekročil ochranu je v tomto případě naprosto nepodstatné.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

platící zákazník je totiž v očích těchto vyžírků automaticky zloděj. A proto si vystačím s DRM-free službami. Stejně ty věci, které poslouchám, jsou ještě CDDA fosilie.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, koukněte se na zahraniční fóra, tam je naprosto běžné mít pár se Blu-Ray titulů v poličce, ale ti lidé to chtějí přehrávat přes HTPC, jen nalistovat a né pokaždé hledat disk a pak se mořit s reklamama a FBI warningama...
Na druhou stranu je samozřejmě jasný, že to pak některý lidi použijou i na ripy a šíření mimo svojí filmotéku...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podla mňa filmové spoločnosti ani tak nesere že si film niekto doma ripuje, ale hlavne to že neskopíiruje aj všetky reklamy a ostatné warning buzerácie. Proste sú to sadisti ktorí zákazníkov musia vytočiť ešte skôr než začne samotný film.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Vis o kolik by musel byt the Bluray drazsi aby tam nemuseli davat reklamy? .... ja ne, ale producenti to zjevne vidi v tisicich.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud v Autorském zákoně existuje paragraf, že si majitel může udělat kopii CD nebo DVD pro vlastní potřebu, tak tam současně nemůže existovat paragraf o trestnosti překonání ochrany. Trestného činu se dopouští výrobce CD nebo DVD, protože tam tu ochranu dal. A pokud autoři neodstraní tu ochranu, tak bude nejlepší ta CD nebo DVD přestat kupovat. Stejně se na nich šíří jen vražedná ideologie a z televize tečou potoky krve. A jak vidím, tak stoupenci zla a vražd mi dávají mínusy.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, na koncertech Davida Gilmoura nebo The Who jsem žádný potok krve nezpozoroval, a to ani na blůreji ve vysokém rozlišení. Ani Mick Jagger nikoho nezavraždil...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Malý krok pro Hollywood , velký skok pro šedivý trh aneb : Administrátoři a programátoři SlySoftu vstupují na "Scénu" :DDDD

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

DRMátoři všech zemí, vyližte mi prdel! :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.