Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SlySoft skončil, už žádné ripování Blu-ray disků

Američní korporátní fašouni jsou nepřítelem všech na planetě

NSA Targets World Leaders for US Geopolitical Interests:
"Today we proved the UN Secretary General Ban Ki-Moon's private meetings over how to save the planet from climate change were bugged by a country intent on protecting its largest oil companies."

https://wikileaks.org/nsa-201602/

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

RIP

A já si řikal proč mi nejde včera jejich web abych si stáhl virtualní mechaniku :(

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

zkus to přes tento odkaz....a vydrž pár vteřin (i když bude psát, že nenašel web)

http://web.archive.org/web/20160213070113/http://static.slysoft.com/Setu...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dík, funguje. já to včera sosnul ze stahuj. Ale radši mám originální zdroje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

oficialni zdroj Virtual CloneDrive je zde:
http://www.elby.ch/download/SetupVCD.exe

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Virtualku mají dneska Windows v základu, na co tam instalujes další balast?

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Treba proto ze VCC je komfortnejsi a clovek ma vse pod kontrolou. A nebo podpora image formatu? co ten M$ bazmek vubec umi?

To je jak proc si instalovat jiny vypalovaci software kdyz ve win je vypalovani v zakladu. Proste lol

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý no ... Takže co píše o vlastnostech tohoto software sám Slysoft.

" Díky virtuální mechanice můžete načítat obrazy (image) CD a DVD disků, které se pak tváří jako skutečná média ve skutečné mechanice a lze tak s nimi i pracovat. Šetříte tak svoje média, mechaniku a nemusíte nikde hledat svoje CD a DVD. Jedinou podmínkou je dostatek místa na pevném disku. Program podporuje formáty CloneCD, ISO, BIN, IMG a UDF. Lze vytvořit až osm virtuálních mechanik, takže ani hra na více CD nedělá programu problémy. Program se ovládá přes kontextové menu."

A to je prostě všechno, co tenhle software umí. Co má člověk "pod kontrolou" jíného než při namountování ve virtuálce přímo ve Windows? Samozřejmě nic. Je to prostě prachsprostá virtuálka, tečka.

A teď něco málo teorie. Když už potřebuju řešit nějakou ochranu na mediu, nebo třeba regiony na DVD, jde v prvé řadě o to, v jakém programu to udělám a v jaké virtuálce to pak načtu. Na vytvoření ISO (či jiného image souboru) dnes naprosto postačuje ImgBurner (který je free a je to vpodstatě Clone - používají ho i piráti pro obejití ochran na hrách pro Xboxy například) a pak potřebujete virtuálku, která ne že jen hloupě načte image (protože to je naprosto k ničemu), ale která skutečně něco umí a to je v dnešní době myslím jedině Daemon Tools (umí emulovat například ochrany ve hrách) .... To jen fakt ve zkratce, protože tímhle tématem tady v době, kdy to bylo ještě aktuální 10 - 15 let zpět trávili stovky hodin třeba i takoví veteráni jako WIFT a bylo by to jen opakování dávno řečeného, ale je mi jasné, že když je dneska někomu dvacet, že to znát nemůže ...

Než zase plácnete nějakou opapouškovanou blbost, zjistěte si fakta ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já nepotřebuji DT . Pokud vím tak MS zvládá jen ISO. Tohle je light virtuální mechanika která umí víc než jen ISO.
DT v posledních letech narostl do takových rozměrů že si člověk rozmyslí jestli ho vážně potřebuje. Krásná jednoduchá ulitka od Slysoftu mi krásně stačí. Proč budu chodit s Gustavem na mouchu?

BTW ja jsem vypaloval když ty jsi ještě tahal kačera....
Neurážej když o nás nic nevíš. A zkus se zamyslet za domácí úkol k čemu se dá použít virtuální mechanika (jenom k lámání ochran to opravdu neni)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nic jsi nepochopil ...
Jsem Husákovo dítě, takže Ty mi nic o kčerovi nevykládej, nauč se vstřebat prostý text (kde jsem já řekl že virtuální mechanika je jenom na lámání ochran to fakt netuším) a jak už jsem napsal - zjisti si fakta, kapišto?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No nic krmit trolla tu nebudeme že...
Jinak husákovo dítě jo? Které přesně? Pán Hůsák trůnil celkem dlouho ... 29. května 1975 – 10. prosince 1989

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Používání pluralu o Tobě hodně vypovídá. Jsi si jistý v kramflekách asi jako po litru kořalky - klasika :-D
Co jsou Husákovy děti taky nevíš ... takže jen pro Tvou informaci, vůbec nejde o to kdy tam Gustav trůnil, ale o úplně něco jiného ... ale to když je někomu dvacet fakt vědět nemůže ... kačere :-D
No, nic, fňukej si dál nad ztrátou zbytečnosti a hlavně, mluv vždycky jen za sebe, až vyrosteš, bude se Ti to hoidit ;-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ty taky čteš jen co chceš trolle. Husákovy děti jsou všechny od cca 70-89.
Jinak 20 už mí bylo ani nepomatuju

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Píšete zde pouze o produktu Virtual CloneDrive, já však píšu o AnyDVD HD, což je něco zcela jiného, i když také od Slysoftu.
Jo, bez AnyDVD HD mi píše VLC:
"Chyba Blu-Ray:
This Blu-ray Disc needs a library for AACS decoding, and you do not have it.
...."
No, a já ji mám díky AnyDVD HD. Ta je totiž nejlepší :-)
Výhoda Slysoft řešení je, že byly vydávány pravidelné aktualizace na nejnovější ochrany, takže jsem se nemusel starat o inovování AACS knihovny. Navíc Slysoft jako první prolomil BD+ a opět neustále updatoval. Já jsem firmě Slysoft vděčný za to, že hlavně díky jí byly nesmyslné ochrany prolomeny a také jsem nikdy nenarazil na nečitelný kotouček.
ImgBurn mi bez AnyDVD HD píše "Sorry, ImgBurn cannot read copy protected disk.".
Zkoušel jsem Blu-ray Amadeus, režisérskou verzi.
Je jasné, že jak VLC, tak IMGBurn to neumějí a potřebují ke své činnosti externí knihovnu, která minimálně prolomí ochranu AACS a u některých disků je nutno prolomit i BD+. Já používám k tomuto účelu AnyDVD HD od Slysoftu bez jakýchkoli problémů a opravdu nechápu, proč má někdo potřebu na tuto firmu házet bahno (tedy pokud neprodukuje chráněné disky, pak to chápu), navíc, když si plete programy Virtual CloneDrive a AnyDVD HD.
S AnyDVD HD jak ImgBurn, tak VLC a vlastně všechny programy pak umějí číst chráněné DVD i Blu-ray, včetně Exploreru a Total Commanderu. Všechny kotoučky se pak tváří jako zcela nechráněné pro všechny aplikace. Nevidím v tomto řešení jediný zápor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a já vám pouze zopakuji, že nevidím jediný důvod, proč by to bez AnyDVD v dnešní době nemělo jít. Nepoužívám ho už nejméně deset let a "kotoučky" prehrávám a kopírují úplně normálně :) Malinko Vám napovím. Zkuste si zjistit CO PŘESNĚ to AnyDVD vlastně na tom "pozadí" dělá. Ne co píšou v “manualu", to je jasné, ale co to fakticky znamená. :)
PS: Teď se dívám na Elby.de, na ceny těch jejich produktů (je to to samé jako Slysoft) a spadla mi čelist. Za nohou klonovací utilitu chtějí skoro 100 Euro a on se sichr najde blbec, co jim je dá :-D Neskutečné ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Na závěr ještě upřesním: AnyDVD HD používám pouze k odstranění ochran kotoučků na pozadí. Díky tomu si mohu každou placku rovnou zpracovat jakýmkoliv libovolným programem jako by byla zcela nechráněná. Občas z AnyDVD použiji rip ISO disku. Ale většinou to jen prochází dále do obyčejných kopíráků, IMGBurnu, VLC, MKVMerge a podobně. Díky tomu mnoho let absolutně neznám problémy, vznikající z ochran AACS, BD+ a dalších (HDCP) a vlastně "nevím", že kotoučky mají nějakou ochranu.
Jedna zajímavost. Jen na Slunečnici Any DVD: "Staženo 109466×".
http://www.slunecnice.cz/sw/anydvd/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No a já se jen a pouze už po patnácté zeptám, k čemu je to AnyDVD dobré? Všechno to, co jste popsal lze normálně a běžně i bez něj :) Počet stažení této naprosto zbytečné utility ze Slunečnice, mě naprosto nepřekvapuje :) Když uvážíme, že ze Slunečnice stahují, ten jejich zamalwerený humus, už fakt akorát ti největší zoufalci (jak jinak mi vysvětlíte žebříček nejstahovanějších "programů" ... CCleaner, VLC, Google Chrome, Skype, WinRAR .... z nichž jediné opodstatnění má dneska snad už jen ten VLC), kteří nemají evidentně ani ponětí co se v jednadvacatém století v IT branži děje, protože zamrzli dvacet let zpět u AnyDVD a zdaleka byste jim těžko vysvětloval, že ze Slunečnice se zásadně nic nestahuje, tak je to číslo ještě hodně nízké :-D Opět jste mi neřekl nic objevného, lituji :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dle meho nazoru je Any DVD dobre k tomu ze siroka verejnost to zna a vi jak to pouzit, Vy tady stale jen melete dokola o tom jak je to na nic a jak to bylo na nic jiz pred desoti lety.
Co takhle tedy napsat jaky jiny legalni soft a jeste k tomu zdarma pouziji na zazalohovani svych BD aby jsem si to mohl prehravat na cem chci kdyz uz jsem si to koupil.

To je asi jediny co mi na tom vadi, preci jen jsem jsem slysoftu veril ze si neinstaluji nejaky zavirovany soft. Osobne nepovazuji cenu tohoto SW za pro mne prijatelnou proto jsem si to taky nekoupil, ale spousta lidi si to prave kuli te jednoduchosti koupi protoze je to platba za pohodli, bohuzel ti co nejsou "pirati nebo znalci v IT" tak se neorientuji ve vsech tech ochranach a jak je obejit, nekdo je jen uzivatel ktery nechce byt obtezovan umele vyrobenymi omezenimi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

AnyDVD používám od doby, kdy nic jiného nefungovalo na ochranu BD+ a neměl jsem pak důvod to měnit, protože mi vše fungovalo dokonale k plné spokojenosti. Každá placka strčená do PC se chová ke všem aplikacím jako zcela otevřená. Chová se to přesně tak, jak potřebuji.
Samozřejmě se nemohu srovnávat s Vámi, ale dokavad to bude vše v cajku, zůstanu u toho. Pravda, AnyDVD si nerozumí s BDXT a už asi ani rozumět nebude, ale automaticky se mi na nich vypíná, nakonec zatím se na tomto formátu nic nevydává...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jejich konec mi vadí z principu, právo kopírovat vlastní CD by měl mít každý. Ale z mého pohledu je doba jejich největší slávy už pryč. Hry i filmy už na CD nekupuji a také ceny jsou příznivější než dřív.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

S programy spolecnosti SlySoft pracuji uz 14 let, jedna se o jedny z nejkvalitnejsich programu na trhu, skoda ze nenechali na sve strance aspon moznost stahnout si posledni verze jejich prace, slzicka.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Smutná zpráva. Nicméně stále ještě funguje Elaborate Bytes (https://www.elby.ch), kde část oblíbených produktů naleznete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DVDfab. Číňan se na nějaké amícké tlaky vykašle.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Nebýt tohohle článku, tak jsem si ani nevzpoměl že nějaký SlySoft existuje a už vůbec ne, že by bylo potřeba jakéhokoli jejich produktu k ripování čehokoli ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Slysoft přece nebyla jen virtuální mechanika, ale hlavně služba OS, která rušila ochrany CD, DVD a BD. Pokud jsem ji neměl nainstalovánu, nezkopíroval jsem z originálních DVD či BD vůbec nic. Já jsem používal AnyDVD HD a nikdy jsem neměl problém s přehráním či kopírováním originálních DVD a BD. Bez AnyDVD HD mi třeba Imageburn nebo VLC z originálu BD nepřečtou nic. Chápu, že virtuální mechanika není až tak nutná, ale zrušení AACS, HDCP či BD+ je naopak velmi důležité. Slysoft také vydával pravidelné (cca měsíční) aktualizace, kam přidával do programu rušení ochran, používaných od minula na nejnovějších discích.
Doufejme jen, že se najde nástupce, abych nemusel strkat do mechaniky origošky, navíc se všemi nudnými a obtěžujícími, nepřeskočitelnými sra**ami na začátku a abych si mohl dělat z origošů mkvčka na disk v kvalitě jakou chci a nebyl odkázán na zmrvené BD ripy na webu. Jenže ty ripy také postupně s novými verzemi klíčů zmizí... tipněte si, díky jakému SW se většina BD ripů objevuje na WEBu.
http://hdmag.cz/clanek/ochrana-bd+-prolomena
Citace:"AnyDVD HD se po instalaci a spuštění objeví v nástrojové liště, kde trpělivě čeká na vsunutí disku do mechaniky. Jakmile tak učiníte, program zanalyzuje diskovou jednotku a okamžitě bez ptaní odstraní veškeré ochrany."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak jste správně napsal - BYLA ... kdysi dávno, jedna z mnoha a už vůbec ne taková, která by ještě dnes byla k něčemu dobrá. Slysoft sice uvedl že " Kvůli aktuálním požadavkům regulačních orgánů jsme museli ukončit veškeré aktivity související se SlySoft Inc." ... ale věříte tomu? Já si myslím, že by tam mělo být napsáno něco jako " Protože naše produkty dávno ztratily smysl a tím pádem o ně logicky klesl zájem (o tom že jsou tady jiné, lepší a hlavně zdarma ani nemluvě), nemá význam dál pokračovat - děkujeme, sbohem".
"Bez AnyDVD HD mi třeba Imageburn nebo VLC z originálu BD nepřečtou nic." ... to vůbec nechápu co s tím děláte a proč to nefunguje, nenapadá mě jediný důvod proč by to nemělo "nic nepřečíst". Kdysi, dávno, jsem se semtam setkal s tím, že něco nešlo zkopírovat (nikoli přehrát) a konkrétně CloneCD (dnes ImageBurn) byla možnost jak to provést, ale to je tak dávno že to snad ani není pravda.
Tipovat si díky jakému SW se většina BD ripů objevuje na WEBu snad ani nebudu. Funguje to tak, že jednou vznikla nějaká urban legend, "někdo důležitý" řekl, že AnyDVD je nejlepší (u Slysoftu jej poplácali po zádech a snad dostal i nějaký present) a od té doby se toho každý pirát drží jako hovno košile. Co na tom chcete tipovat :-D Prostě sednou ke Google a za deset minut budou mít jiné řešení ... pro někoho to bude překvápko že to lze i bez Slysoftu, někdo už to ví roky, tak to prostě na světě chodí :-)
Skutečnost je taková, že když si vyzkoušíte zkopnout jakékoli DVD, tak se Vám to s normální mechanikou a správně nastaveným ImgBurn povede úplně normálně, protože tady vůbec nejde o ochranu, ale tak maximálně o Region, což je dneska úplně OT. Co se her týká, tam je to lautr to samé. Záleží na tom, jak tu kopii ten člověk udělá a je úplně jedno v jaké virtuálce ji otevřete. Pokud to nefunguje, uploader jen blbě nastavil ImgBurn, toť vše. Standardem je ISO soubor a v ničem jiném se už vpodstatě žádné binárky nedistribuují (ano, je pár chobotů co si přijdou být zajímavý, když to ripnou do nějakého exota typu IMG nebo BIN, ale to už je fakt jen kapka v moři) a tak by se dalo o Slysoftu pokračovat ještě dlouho. Fakt je, že jim patří obdiv za to, jak dlouho s naprosto zbytečnými produkty vydrželi živit "neználky", to je fakt.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

SLysoft, Slysoft, Slysoft............. Clone CD?

To je uz nejakych 15-20 let, ona ta firma jeste existovala?

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tak je to smutné, ale zároveň fascinující, že tato firma tak dlouho žila, nemám žádné námitky vůči optice, ale ruku na srdce, optika je mrtvá a BD je mrtvé jen co se narodilo. Ano před 10 lety jsme to vesele používali :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jj, podobne pindy jsem před dvaceti lety poslouchal o vinylu ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A kolik vám bylo? -12?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

+24 troubo ...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, optika je mrtva - jenom stale tvori 99% legalniho trhu s filmy.

Stahovani filmu uz nam EU zakazala taky, v Nemecku uz za kazdy stazeny film chodi papiry od pravniku na zaplaceni 1000 Euro. Co bude dal?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby chtěli být fakt zlomyslní, tak by mohli hodit zdrojáky na GitHub jako opensource :-D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

to by opravdu nebyla zlomyslnost ale dalsi vyhra USa. ukazali by tak slaba mista a v dalsich verzich by to bylo treba opravene. lepsi by bylo, kdyby to dali pokracovat nejake firme sidlici v Cine. nebo tam tu svoji firmu meli rovnou prevest a pokracovat vesele dal

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mali by zverejnit zdrojove kody pod nejakou volnou licenciou a pani z uradov v USA by zistili, ze to ich riesenie nebolo to prave orechove :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je tá doživotná záruka. Ale zabudnime na spiatočnícky SlySoft. Sú tu nové technológie kopírovania médii :)
https://www.youtube.com/watch?v=qdeWyBxL6Oc

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dozivotni zaruka = do konce zivotnosti produktu. U hardware obvykle 3-4 roky.

Snad si nekdo nemyslel, ze dozivotni znamena do konce zivota uzivatele..... obvykle je zivotnost produktu jen do chvile, kdy ho prestane podporovat vyrobce. A ta chvile prave nastala.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.