Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 14nm Snapdragon 820 vyrábí Samsung, objevilo se první srovnání s Exynos 7420

Zajámalo by mě spíš srovnání s Atomem. Vkládal jsem do něj naděje, ale Intelu se to asi nepovede...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Intel je "bída" (hlavně graficky) v porovnání s novými ARMy v telefonech (Z3560,Z3580) a tabletech (Z37XX).
http://www.anandtech.com/show/9251/the-asus-zenfone-2-review/4
+ nová generace je jen o nějakých 5% rychlejší ... blbej Braswell čekal jsem od něho podstatně víc.
http://www.techspot.com/review/1014-intel-celeron-n3050-pentium-n3700/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale jak vubec muzes Z37xx srovnavat s nejakym trapnouckym armem? Na zaklade nejakeho benchmarku v trapnem androidu, ktery byl jenom horkou jehlou guglem naroubovany na x86? To jako vazne?
Pokud hodlas provozovat nejaky detsky telefonek s androidem, tak pak bude asi arm lepsi (vykonnejsi nebo uspornejsi asi nebude, ale celkove bude mit asi lepsi podporu), ale pokud chces treba tabletPC .... no, tak tam vlastne stejne nemas ani volbu.

Dost dnes nechapu lidi, co se nechaji zlakat nejakym benchmarkem ....... o to vic, kdyz jde o benchmarky dvou zcela rozdilnych platforem .... vemu do ruky a zkusim ne?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nelze upřít fakt, že porovnáváme procesory v telefonu...v operačním systému Android, kde se x86 tak nějak vlastně vůbec neuplatní. Ano, na x86 si pustím plnohodnotný Windows 7/8/10, což je důvod proč mu fandím, ale Androidí telefon na tom bohužel bude pomalejší a bude mít menší výdrž na baterii. :(

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz byl na srovnání výkonu, pokud nemáte pro výkon využití, proč vás takové téma vůbec zajímá?

Jinak srovnání není vůbec problém, některé benchmarky jsou i multiplatformní - tzv. jde dohledat i srovnání Braswell vs Cyclon apod.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zajimal by me opravdu multiplatformni benchmark .... kdyz ten OS proste vubec nepodporuje nejake instrukce x86, tak to proste nemuzes srovnavat ......

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

OS nepodporuje instrukce? :) O kterou instrukci se jedna?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Vy si myslíte že uživatele zajímá, jaké instrukce procesor podporuje? Pokud díky nepodpoře instrukcí aplikace nefunguje, výsledek benchmarku je nula, prostě a jednoduše takový procesor/smartphone je úplně k ničemu.

Multiplatformních benmarků je celá řada, např. vše co běží v prohlížeči, sunspider, octane, kraken, pro spuštění binárek přeložených pro ARM i pod x86 existuje knihovna libhoudini, nevím ale, jestli je standardní součástí systému. S touto knihovnou by bylo možné použít jakýkoliv benchmark pro srovnání výkonu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě proč bych potřeboval tablet s Windows? Doma ho nepotřebuji když mi tam trůní velmi slušný desktop. V práci takový tablet nevyužiji, povaha mé práce ho nevyžaduje, protože sedím zase u desktopu. Tak že k čemu bych tak mohl tablet potřebovat? no snad na čtení si na internetu a kouknutí na nějaké blbosti na You Tube v gaučové poloze. Na to stačí ARM a dovoluji si odhadnout že takových lidí jako jsem je drtivá většina. V tom je totiž největší omyl Intelu a MS že lidi potřebují mít další PC v tabletu.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim ..... sranda tablet stoji litr ...... ipad 10 ..... a skutecny tablet tricet, tak to pak jo, lidem, co to nebudou pouzivat v docku staci na net i ten srandatablet .......... weeeeeejtaminyt ...... neda se uz dneska sehnat skutecny tablet za 15kil? AHA?!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neda, ale verim, ze ty ich mas doma hned 10 a z toho 9 za postelou. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

6 letý primitiv s iPhonem či WP právě promluvil :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je nutné si uvědomit, že Zenfone je v recenzi srovnáván s 2x-4x dražšími telefony (a SoC) :)
GPU má podobně jako spousta levnějších ARMů (chabé PowerVR), takže nelze očekávat zázraky.
No a pokud jsi recenzi četl, tak jsi musel celkem jasně vidět, že v testech procesoru (kromě Octane) je v horní polovině a v PCMarku celkem drtí konkurenci. V systémových testech je většinou uprostřed (pomalá storage a GPU).
Chabá spotřeba je způsobena nenažraným displejem (viz. recenze).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No jasně, že je Zenfone 2 s Z3580 zajímavou volbou, ale šlo mi o čistě srovnání výkonu s novou generací ARM - v tomhle případě s Exynosem, který je blízko výkonu v článku zmiňovaného Snapdragona. Jde mi čistě o srovnání výkonu, to že je to čip od jednoho nebo druhého výrobce a natož cenu záměrně vynechávám - pro redukci výskytu kravin typu Android je nejlepší, Windows Phone je podnikové řešení, Blackberry for prezident ... očividně se to nepovedlo (BTJ).

To bych mohl rovnou napsat, že best smarfone s poměrem cena/výkon je Vodafone Ultra 6 - nic jiného a basta ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ještě někdo vážně potřebuje víc výkonu v ARM? Já vím že je to trošku zpátečnické, ale proboha...narazil už někdo na případ, kdy by mu postarší Snapdragon 800 nestačil? V telefonu mám už "archaický" Snapdragon S4 Pro a ještě jsem ne limity moc nenarazil...spíš vůbec. Trapné opakování, ale kdyby se tak rychle radši vyvíjeli baterie :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to aby to utahlo neoptimalizovany software, jinak je to fakt do founu k nicemu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kde jenom jsem podobný argument už slyšel, aha už vím https://cs.wikiquote.org/wiki/Bill_Gates#P.C5.99isuzovan.C3.A9

baterky taky vyvíjej, zrovna nedávno se samsungu podařilo zdvojnásobit kapacitu, zatím jen v laboratoři http://www.techtimes.com/articles/64353/20150629/samsungs-new-graphene-t...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V laboratori staci do baterky nachc.t a je nabita, ale realne ty mobily porad prd vydrzi :)
http://smartmania.cz/bleskovky/bill-gates-investoval-do-baterie-ktera-do...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dokud se objevue loading screen, tak ano! Ať už čekat na načtení aplikace nebo provedení operace nehodlám. A nejsem sám. :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Na to nemá vliv CPU, ale disk...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nebuď detailista. :) Na to má vliv obojí, uložiště větší na loading, ale "Processing" je obvykle záležitostí jenom procesoru. Mnoho operací v aplikaci se odehrává nad RAM a čeká se akorát na procesor, až t všechno zprocesuje.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

4k video :)

tiez mam S4 v lumii a vsetko je relativne rychle

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.