Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Snapdragon 845 si lépe sedne s Windows 10, zvýší výkon až o 2/3

Vzhledem k tomu, kolik pri te emulaci win32 programu stale zaostava, je to vzhledem k predpokladane cene, porad nezajimave..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z toho popisu hlavně vůbec není jasné, zda to bude mít nějaký vliv na emulaci... Chápu to tak, že dosud nebyly ARMy ve spojení s Windows plně využité ani u nativních aplikací a nyní by se mělo tohle zlepšit, ale že bude emulace zaostávat bude pořád stejné, v lepším případě zrychlí úměrně nativním aplikacím, ale nedá se čekat zlom.
Zprávu bych proto bral tak, že dále vzroste zajímavost ARM ve spojení s nativními UWP aplikacemi, jestliže už nyní byly ARM NB při menší spotřebě a tedy delší výdrži obvykle rychlejší než Apollo Lake a podobné nízkoodběrové CPU, tak teď budou rychlejší vyloženě o dost, to je určitě dobře. Naproti tomu v x86 emulaci se nedají čekat zázraky ani teď.
Celkem vzato platí to samé, co dříve - osud W10ARM záleží na tom, kolik vývojářů se povede přesvědčit k psaní UWP aplikací s přímou podporou ARM...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proti nativnim app nic nemam, stejne jako proti WIn on ARM :) Naopak je mi to sympaticke a bylo by mi jeste vice, kdyby ta emulace mela opravdu efekt, ne jenom ten na papire.
Problem je zatim ale krome nativnich app i cena doposud vydanych zarizeni. Ta z toho dela mrtvou platformu jeste pred vydanim..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jedina pre mna zaujimava aplikacia by bola, ze v ramci Androidu si spustim nejaky virtualny Windows box a na nom spustim aplikaciu pre Windows ako nudzove riesenie. Ale to asi nie je to o co Microsoftu ide. Inak je to naozaj skoda mrhania drahej 845ky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stavět levný Surface na Snapdragonu 845 snad ani není možné - kolik s ním stojí mobily?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesto bude mnohonásobně levnější než Core m3-8114Y (rozdíl výkonu pod W10 teď neřeším).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba se něco objeví i v rodině AMD Ryzen Embedded V1000 resp. V2000.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

najlacnejsi je asi onePlus 6, ten zacina 64GB varianta na 519 eurách, xperia xz2 compact 599 eur, a potom už iba drahšie :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.