Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Snížení cen čteček e-knih podnítí prodej

Ja myslim, ze vic by podnitilo prodej, kdyby nebyly ebooku o 2-3 USD drazsi nez paperback. Vydavatele jsou pekny zlodeji. Naklady na ebook jsou v podstate zanedbatelny dokud se vydava i papirova forma a oni jim schvalne nastrelili cenu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tohle by krásně vyřešil trh, kdyby fungoval. Ale ten moc zatím nefunguje. Nejdříve se čekalo na vývoj technologií, potom na efektivní výrobu a teď se čeká na marketing. Jde to neuvěřitelně pomalu, ale konec knih se blíží. Jakmile to rozjedou marketingoví kouzelníci tak papírové knihy během několika let zmizí a staré papírovky zežloutnou na půdě.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je stejně nepřesný odhad, jako že kina a Tv zničí divadlo a živé konzerty. I v budoucnu bude obé žít pospolem. Jen je otázka poměru. A jen na marketingu to nezáleží. Autor chce svoje, redigování a editace také něco stojí. Sníží se jen cena za distribuci a papír.

Ovšem e-knihy jsou velkou příležitostí pro jednotlivce nabo malé partičky autorů čehokoliv. Komix, animace, zábava a jiné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jistě, dokud bude existovat i jediný čtenář knihy bude to otázka poměru. Ale rozdíl v užitnosti eletronické knihy a papírové je tak velký ve prospěch el.kn., že papíráky nemají šanci. A na marketingu to záleží podle mě z největší části. Zřejmě uvidíme stejný vývoj prodeje jako u empétrojek, nebo mobilů, nebo jiných technologických "novinek". Může to trvat ještě pár let. Konec konců e-knihy nejsou ještě nic moc, nemají barvy atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kamarád vydal 2 knihy(nebudu uvádět) a jeho honorář bylo tuším několik desetikorun(asi 20-30,-) na knize za 200. Ale tady ti dají údajně až 50%(http://www.vydejteknihu.cz), ale to je max. Jenom grafika stojí někdy kolem 30% ceny knihy(třeba cestopisná s fotografiemi).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Video killed the radio star ...

Po pravde moc tomu upadku papirovych knih neverim ... kdyz si tak ctu o tom jak dnesni deti ctou, tak to vypada ze budou stejne knihy kupovat na metry a ne na cteni - a na to se papirove knihy hodi vic :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro tyhle týpky se snad prodávají jen napodobeniny řady hřbetů knih?

IMHO je mezi e-knihou a knihou stejný rozdíl, jako mezi DVD a živým koncertem. Kniha určitě přežije ještě dlouho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No to mozna ano ale kdyz cestujes tak sebou 100ky knih tahat nebudes. Totez plati pro priprad kdy ctecku budes pouzivat probraci.

Sice knihu hned tak nenahradi ale je to mnohem prijemnejsi pocit sebou tahat malou ctecku misto 4kg notasu, nehlede pak na vydrz baterky a zatez pro oci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě přesvědčovat nemusíš, taky si ji koupím, až bude za rozumný peníz. Knížek už na ni čekají víc jak tři tisíce... Já jen reaguju na nadhozenou možnost zániku klasických papírových lknih.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to s tou cenou neni tak spatny (mimo evropu).
V americe ted sony prodava svoji PRS-900 za cca 4700,- ale u nas musi byt za 12500,- :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prodej by podnítila především rozumná cena knih a ne to co se předvádí teď

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V ankete chýba možnosť "Už mám čítačku kúpenú" PSR-300 za 120 E s poštovným. Na vianoce predpokladám cena KOBO klesne pod 90 E a sestre kúpim vlastnú...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

PSR-300? Co to je? Kde to je? Cena je zajímavá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. My vlastníci jsem v anketě diskriminovaní ;-) Jinak, SONY PRS-600 mám už asi dva měsíce a pár knížek už jsem na ni přečetl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I am sorry, ale Amazon nenabízí novou čtečku Kindle s 3G modulem za $139, ale za $169. Za 139 dolků je jen s WiFi. Dostupná bude snad ještě v srpnu a první dodávka je rozprodaná předem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, to byl překlep, opraveno, díky za upozornění. I když komu to tady trhá žíly, zda WiFi nebo 3G? ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čtečku elektronických knih v žádném případě kupovat nebudu, protože toto zařízení vnímám jako takový mezistupeň. Za chvíli úlohu čteček e-knih převezmou tablety, které tuto funkci budou plnit daleko lépe. Navíc tablety budou mít několik doplňkových funkcí oproti čtečce a cena vyjde lépe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vsadil bych se, že nepřevezmou :) To je jako s auty, taky máte nákupní tašky a vedle toho VANy. Myslím, že budou žít vedle sebe spolu s papírovou knihou. e-ink čtečky mají vlastnosti, kterých tablety jen tak nedosáhnou (možná někdy v budoucnu, ale čekejte na to).

Něco jiného je situace u nás, také plánuji nákup tabletu, ale tam kde je to zanedbatelný výdaj, budou mít lidé obojí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ti nevim ale ctecka ma lepsi display pro cteni a 3h vs 14 dni vydrz baterky taky udela sve.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.