Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Socket M2 nebo socket AM2?

Socket M2

Na serveru The Inquirer se opět pochlubili tím, co zahlédli v plánech AMD na příští rok. Hlavní změna se týká názvu připravovaného socketu. Prý se bude jmenovat „socket AM2“ (doufejme, že to není podobně „pravdivá“ informace, jako nedávno s ukončením výroby 939pinových Opteronů). Dále se The Inquirer zmiňuje o seznamu procesorů, které budou ve druhém čtvrtletí do tohoto socketu uvedeny. Ty my už známe, takže je opisovat znovu nemá příliš význam.

Taktéž ne úplně novou informací je zvýšení základní rychlosti sběrnice HT. Ta se z dosavadních 200 MHz zvedne na 333 MHz, takže frekvence procesorů už nebude tak hezky „zarovnaná“. Nicméně takový dvoujádrový Athlon 64 FX-62 bude oproti 939pinovému FX-60 (taky dvoujádrový) rychlejší jen o 67 MHz. FX-60 (socket 939) pojede na 2,6 GHz, FX-62 (socket AM2) na 2,667 GHz (což se bude zaokrouhlovat na 2,67 GHz). Rychlosti ostatních procesorů zatím neznáme, byť by se asi nechaly docela snadno dopočítat. Určitě však bude svou roli hrát i velikost L2 cache, jak tomu je i doposud.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Socket M2 nebo socket AM2?

Žádné komentáře.