Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony A3000 - bezzrcadlovka ve stylu zrcadlovky

Mno... a když tuto hróóznou věc za desítku s mizerným highISO, děsným hledáčkem atd postavíme se seťákem vedle "máúctaklanímse" vychvalovaného Canonu G16, tak schválně, jak bude vycházet porovnání na vyšších ISO? :)
Sony podle mého názoru zakládá novou řadu, takové Panasonic/Olympus bezzrcadlovky s APSC...
Aby nepřekvapil. Vzpomeňte na NEX3 a kde je NEX dnes.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

G16 a A3000 jsou dva protiklady.

A3000 je laciny fotak postaveny kolem perfektniho snimace. G16 je drahy fotak postaveny kolem pidisnimace.

Samozrejmne laciny fotak postaveny kolem perfektniho snimace bude vzdy fotit lepe nez jakykoliv sebedrazsi fotak, v kterem je pidisnimac. Je celkem jedno jestli je to kovove telo, utesnene proti vode a prachu a podobne, kdyz fotak co stoji polovinu ma mnohem vetsi snimac.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

G16 ne, G15 ano a i jiné předešlé Géčka a nejen je.
Tady je rozdíl velikosti čipů tak jasná, že jen zarytý fanda může něco okecávat.
G1X je jiná věc. Ale G15 a níž prostě nemůžou s APSC, nemlich s těmi lepšími od Sony soupeřit (stejně jako můj m4/3), proč by taky měly...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Bezzrcadlovka s elektronickym hledackem a setovym objektivem za cenu kompaktu. Coz je neco, co se slozitejsi zrcadlovkou neni technicky mozne bez opravdu velkeho osizeni vsecho, co jde. Nema to mirrorbox, nema to samosttany af snimac, nema to hledacek, coz je 1/3 ceny zrcadlovky.

Tohle je stejne revolucni pocin jako byl Canon 300D - taky funkcnostne velmi omezeny, ale byla to prvni cenove dostupna zrcadlovka pro masy. A tohle je presne to same - take omezeny (displej, hledacek, funkce) fotak cileny na majitele kompaktu, ktery je za stejnou cenu jako kompakt. 300g i s baterii, mala velikost - idealni fotak pro masovy prodej. Je to pouze o cene, o nicem jinem, vse je prizpusobeno velmi nizke cene.

Nikon a Pentax tomu nemuze konkurovat vubec, Canon nechce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak... a je to s APSC!!! A jak znám Sony, bude tam perfektně zvládnuté "to kolem" - slušné video s průběžným ostřením (uvádím to proto, že to sem tam "někdo" i v současnosti uvádí jako WOW novinku), focus peaking (o kterém si já na GH3 mohu nechat jen zdát), bracketing, HDR, multiexpozice do jednoho snímku... Prostě Nexu konečně někdo udělal tělo :)
Dejte do toho snímač z NEX5N (nebo tu novější verzi s "fázovou" detekcí + klasika na kontrast), hledáček "aspoň" z A65 (ten mi na GH3 taky chybí) a skočím po tom :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jsem presvedcen ze o tohohle budou 3 typy - laciny pro masy, lepsi pro pokrocile a nabusena masina pro profiky. Tohle je v podstate takovy laciny "proof of concept" na otestovani zajmu. Technologii Sony ma na vsechny 3 tridy.

A urcite hodla vyuzit to, ze nema zadnou konkurenci (mnooo...mozna Samsung..by se dal povazovat v soucasne dobe za konkurenci). Nikon nema nic, Pentax nema nic, Canon nechce - protoze ma sve levne zrcadlovky, jenze i ty nejlevnejsi jsou 2x drazsi nez A3000.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

SOny se "rozlézá" všude - za chvilku tu bude "fullframe NEX", pak ty jeho divné "objektivy s čipem a wifinou... To je taky zvláštnost, ale jako slušná malá "kamerka" na éro by to mohlo být zajímavé :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sony hlavne provokuje Nikona s Canonem, kterym kazi lety osvedceny kseft s mirnym pokrokem v mezich zakona a lety proverenymi nekolika radami zrcadlovek. Nikon s Canonem (a Ricoh) se budou muset zamyslet nad tim co delaji, protoze Sony jim zacina znacne ukusovat z jejich kolace.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mas to tvrzeni necim podlozene?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Myslis ze zakaznik radsi koupi srovnatelnou vec za 14.000, kdyz ji muze mit za 8.000 Kc? Zakaznik koupi samozrejmne to levnejsi.

Nikon zadny srovnatelny mirroless nema, Pentax taky ne a Canon ho sice ma, ale nechce konkurovat sam sobe. Sony nam tady stvorilo novou kategorii fotaku - nejlevnejsi zrcadlovka/nezrcadlovka za 8000 Kc kde ma v tuchle chvili monopol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veta znela "Sony jim zacina znacne ukusovat z jejich kolace"
Dotaz znel "mas to nejak podlozene?"

- pokud ne je to jen placnutu do vetru, me by uprimne nejake vysledky Nikonu / Canonu / Sony / Oly za posledni roky celkem zajimaly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak výsledky těch firem jsou v každoročních výročních zprávách. ;-)

Možná že inženýři ze Sony chodí pokoutně ukusovat z koláčů konkurentů, ale co se zastoupení v DSLx segmentu týče, tak tam C a N moc neukusují. Ale je asi trochu pravda, že S C a N trochu provokuje.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nemá, je to celé nesmysl.
Sony doufá, že si k tomuto někdo koupí objektiv... Po pár letech to zakope do země, jako zakopala Minoltu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

SONY je lowen firma a vzdy byla, jen co koupila minoltu OKAMZITE, jsem se vseho co jsme od nich mel zbavil a presel na NIKON ... a udelal jsem dobre

Nebo mi snad nabizi SONY neco jako D700, D800 ? asi ne co ? ... takze kde ze jim konkuruje ... a co Nikon1 stejny jako NEX, tam vubec nejde o snimac a velikost, vsechny skla jsou pro oba total shit, staci nato nasadit poradne sklo a cumel jsem, jak moc to ty skla degraduji.

SONY proste vzdal na plne care boj s NIKON/CANON ve tride fotaku a soustredi se na lowen hracky pro masy, rekli mi tuz tenkrate a kazdy minoltak me mel za blba, kdyz jsme rek, ze SONY s profi fotaky konci ... a dnes ? ... dnes uz je nekolik let jasne, ze mi ten clovek nelhal a prozradil strategii firmy na X let dopredu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty srovnáváš Nikon D800 s A3000?
Nebo dobře - Nikon1 s NEX? A ten malý Nikon že je stejný, nebo snad lepší (co se týče kvality výstupu)...?

Děkuji, už je mi to jasné... :)

A jen tak mimochodem, s FullFramem Sony teprve pořádně začíná, takový RX1 na DxoMark nevypadá na takového loosera jak tady vykřikuješ. Uvidíme časem... Jo a od koho že má čip D7000?

Nejsem žádný extrafanda SOny, sám mám Panasonic, ale podobná namachrovaná moudra od RÁDOBY smetánky mě někdy vytáčí, někdy pobaví (záleží na počtu chyb a hrubek - toto mě pobavilo... :) )

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak ta cena by měla být nižší než A58. A58 se seťákem 600$, A3000 se seťákem 400$.

Ten čip není úplně stejný jako v A58, je to novější typ IMX156AQL-13.

A není snad roku, aby se neobjevily hlášky typu "A bajonet je mrtvý". :-D
E bajonet má své výhody (krátká registrační vzdálenost - dá se na to nasadit téměř cokoliv), ale má i své nevýhody, které se zhoršují při použití většího čipu (FF) a také při používání širokých ohnisek. Takže možná v APS-C segmentu se podíl A bajonetu bude trochu zmenšovat, ale určitě nevymře. ;-)

Pro E uživatele je asi zajímavější uvedení kvalitního zoomu Carl Zeiss 16-70/f4. A má i OSS. Až teda na tu cenu. :-( Gustav z Holandska ho měl možnost otestovat právě ve spojení s A3000, vznikl z toho pěkný únik pár dní před uvedením http://www.dyxum.com/dforum/nex-or-slt_topic100801.html , ale už je to oficiální, takže nějaké fotky z A3000 ve spojení s CZ 16-70 http://www.dyxum.com/dforum/19-pictures-a3000-zeiss1670-f4_topic100871.html

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No podivejte se na plečku az desítku, jaké dělá fotky... :)
Jistě, že kreslí to sklo, ale beru v potaz "velikost" A3000 a to, že na stejně velké ultravážné zamračené "profi kompakty" to sklo bez kladiva nasadím hrozně blbě a ani pak to není úplně vončo :)
A bez toho skla ty profi kompakty takové fotky neudělají.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.