Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony A6300 nabízí 24Mpix a 100Mbit/s 4k Super35 video

Panove od Sony, a co takto nejaky next gen objektiv?

Ten plastak 16-50 OSS se rozpada sam od sebe, nekomu fungoval jen tyden, pricemz se objevila stejna zavada jako vsem - nelze rozpoznat objektiv. Reklamace Sony zamita, ze objektiv pry upadl na zem.

Reseni je ve vsech pripadech stejne - povolit 4 sroubky co drzi kovovy bajonet, jemne zatlacit zepredu na levou cast tubusu - a voala, objektiv se zasune tak jak ma, a funguje........

Takze komu nefunguje 16-50 OSS, je to tim ze neni spravne zasunuty - popsany zpusob fungoval zatim u vsech kusu. Povolit trochu sroubky, jemne zatlacit na vnitrni tubus zepredu a zapnout fotak.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Novy zoom objektiv k tomu taky je, bude ale asi trosku drazsi konstantni F4 16-70mm - http://3.static.img-dpreview.com/files/p/TS600x450~sample_galleries/3250...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, objektiv za 26.000 Kc se nejspis nerozpadne. Potiz je v tom, Sony nema nic mezi opticky i mechanicky prisernou skladaci 16-50 OSS a timto.

Nicmene nemel by se rozpadat ani setak prodavany spolu s fotakem, a kdyz uz, tak po 10 letech, a ne po tom co se ten fotak vybali z krabice a trikrat zapne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jeste je moznost starsiho 18-55 kitaku. Jinak ja mel z nativnich jenom 20mm f2.8 a 35mm f1.8 OSS. Na Sony A7 pouzivam jen adaptovane Canon FD 50mm F1.4, 28mm F2.8, 70-210 F4 a minolty MD 24mm f2.8 a 135mm F2.8 :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten stary 18-55 je opticky dost slaby, nicmene to ze bude mnohem lepsi nez 16-50 to jsem skutecne necekal.

Sony se totiz podarilo neuveritelne - vyrobit softwarovy emulator objektivu, ktery optickou korekci vyrovnava opravdu priserne zkresleni a vinetaci objektivu. Na fotoaparatech, ktere softwarove korekce nepodporuji je nasledkem toho 16-50 nepouzitelna, protoze vysledek vypada spis jako lomografie.

A mam dojem, ze zcela cerne rohy (vinetace) nema ani to Lomo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je trochu kámen úrazu celého E-systému (APS-C), Sony tě více méně tlačí, abys na to nasadil jejich (F)E objektivy... Těla jsou sice dobrý (avšak jen 1/160 X-sync, nejkratší čas jen 1/4000, opět to nemá dotykový displej - a že by se při tom množství AF bodů šiknul), ale výběr objektivů je slabší, o jejich kvalitě nemluvě. Kdo chce APS-C mirrorless a nevadí mu X-Trans snímač, Fuji X je jasná volba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotykáč!...??? :-( Na slunci nepoužitelné a menu nám stejnak i v EVF!!! :-) A jak asi budu patlat po displeji, když já koukám pouze do hledáčku!?...

Ostřící body lokálně volím často a joystick (nebo do 4 směrů nakláněné kolečko a pod. řešení) je k tomu pohodový i pohotový a při koukání do hledáčku nutnost!

Raději nahmatávám fyzická!!!!! tlačítka :-) (na rozmístění a fce jednotlivých tlačítek si rychle a rád zvykám), než se bořit zdlouhavě do menu a přehmatávat se než virtuální... :-( , u kterých nabídek je snadné nechtěně zavadit na dotykáču o nějakou nechtěnou fci a nečekaně se někam přepnout (jak na dotekovém mobilu...), zrovna když se mi to nejmíň šikne a než z teho vyjedu, děj je fuč :-( ...

Jinak souhlas, že právě nový... E-mount a výběr objektivů pro něj, zatím?, mě odrazuje si koupit na cesty tento menší a lehčí, ale šikovný! a s OLED EVF :-) , systém, jako další foťák, abych furt netáhal skoro 2kg..., kdy fotky z mobilu, natož video"kvalita"..., mě neuspokojují (nejen pro nekvalitu obrazu, ale hlavně nekreativitu!) a používám jej sice nadále, ale maximálně jako zápisníček.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

U Olympusu a Panasonicu si clovek na dotykac rychle zvykne.

Na foceni kytek idealni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo no... Panasonicuv touchpad AF je vlastne takovy joystick. U A7 bych taky bral touchscreen na selekci ostriciho bodu kdyz 'frejmuji' pomoci LCD, ale urcite joystick kdyz pomoci EVF; to by bylo fakt skvele... Ted mas dve soubezne moznosti u A7. Bud smerovy D-PAD nebo predni a zadni multifunkcni kolecka na vertikalni respektive horizotalni posun ostriciho bodu - ty ale delaji 'click' zvuk u videa...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A naozaj tam je BSI senzor? Na internete sa v tomto smere nazory rozchadzaju, ale hlavne v tlacovej sprave o BSI nie je vobec ziadna zmienka. Je tam sice spomenute 24MP CMOS APS-C sensor with copper wiring, ale keby bol BSI, tak to hadam napisu cierne na bielom, nie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To me taky prekvapilo, protoze si nevzpominam, ze bych vcera na DPreview cetl o BSI v souvislosti s A6300.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takze "slavne" 4k je jen kvazi 4k, "4k"... ( 8Mpx je pouze dopocitano z 6Mpx...) Z mene udela vice :-))

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Clanek rika, ze se z 6k sloupcu udela 4k sloupcu. Cili z vice se dela mene (donwsampling)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ahááá , tak jsem nečetl pozorně :-(... Omlouvám se děkuji za upozornění :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.