Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony Blu-ray BW-F101-CS - recenze

Jednou se zkopiruje vsechno a bude jedno na jekam mediu to bude na hrate vzdyt i ted uz se delaj DVD co se spatne kopirujou ale de to :) kazdopadne jsem zastance Blu-Ray i kdyz je mene kompatibilni mylsim že do budoucna predstavuja kapacita hlavní pozadavek spolecnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedá mi než se otřít o autory v oblasti češtiny. Již několikrát jsem si lámal hlavu nad tím, jak je možné, že autoři veřejného webu nasekají ve svých článcích takových hrubých chyb. A teď, když tady vidím, jak okázale opravují hrubku v jednom z příspěvků, musím křičet: "Pánové, zametat nejdříve před svým prahem!".
 
Marana.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hustej článek,
díky za něj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 carc
 
ked bude pristup/resp. obsah cdr.cz serveru plateny, tak si potom mozu dovolit korektorku, dalej sekretarku, ktora im bude zdvihat telefony, nosica vody a jedla. Potom budu prispevky bez obcasnych preklepov. Uvedom si vsak, ze vsetko na tomto serveri mas zadarmo a neplatis za to nic, tak by bolo slusne na oplatku autorom obcas prepacit nejaky preklep alebo hrubku. A na chybu sa da upozornit dvoma sposobmi
1. hej, autor (wift, martin...), mas tam preklep, v tom a tom slove, tak to prosim ta oprav
2. vyletiet na autora a pomaly mu vypichnut oci
Za ten cas co sledujem fora sa skor uplatnuje druhy sposob.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr, Martin:
Vy ste divní, stále si myslíte svoje, radšej sa držte faktov, ktoré sú verejne dostupné (aj u Sony ;-). A že to máte priamo od Sony z Japonska :-))) Priamo od Sony z Japonska bude najlepšie, ak si prečítate: http://www.sony.net/Products/MO-Drive/ProDATA/faq/index.html
Rozlišujte čo je pravda a čo mýtus.
Pravda: Blu-ray popisuje médium a technológiu záznamu na to médium, ale nepopisuje spôsob zápisu,  formát dát a štruktúru formátu. To v rámci Blu-ray popisujú dve (2) technológie: Blu-ray Disc pre komerčnú sféru a proprietárny formát od Sony s názvom Professional Disc For Data.
Mýtus: Professional Disc for Data nie je "pouze obchodní název, pod kterým Blu-ray Sony prodáva" ale je to názov technológie záznamu dát, ktorý používa BD disky a používa fialový laser a tým sa podobnosť s Blu-ray Disc technológiou končí, tam patrí aj BW-F101 - tieto zariadenia nikdy nebudú kompatibilné s DVD ani CD a Sony nemá v pláne vôbec niekedy tieto zariadenia s DVD a CD "skompatibilniť". Potom sú tu zariadenia s technológiou "Blu-ray Disc", napríklad Sony BDZ-S77,  a tie sú určené pre záznam videa, HDTV, atď a pre čítanie sú  spätne kompatibilné s DVD a CD.
Na rozdiel od toho, HD-DVD nebolo primárne vyvíjané pre zálohovanie dát ale ako náhrada za DVD pre záznam HDTV.
Tým chcem povedať len jediné:
Porovnávať technológiu Blu-ray s technológiou HD DVD na základe testov BW-F101 je absolútne nemiestne, zadovážte si napríklad tú BDZ-S77 (v Japonsku sa dá kúpiť za niečo menej ako $4000), alebo počkajte na produkty od firiem, ktoré ohlásili, prípadne už na CES aj predstavili prototypy Blu-ray Disc rekordérov (Hitachi, JVC, LG, Panasonic, Philips, Pioneer, Samsung, Sharp, Zenith) a potom porovnávajte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hned pod druhým grafem máte překlep: "že způsob čtení je CLV, tedy s konstantní úlovou rychlostí".
CLV je samozřejmě Constant Linear Velocity, nikoliv C. Angular V. Jinak popis dále, že čte po celém povrchu stejnou rychlostí je ok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz aby ATcimpaci poslali radsi tohle, kdyz to maji behem par dnu mit
http://www.atcomp.cz/zbozi_detail.aspx?zbozi=34061
http://www.atcomp.cz/katalog/220100240/700A_drive_bulk.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry, ATcompaci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hotentot ty si PAKO.Asi mas problem spravne si prelozit alebo interpretovat anglictinu.Keby si poriadne cital,alebo keby si tomu rozumel,tak by si take KONINY nepisal.

A ad hrubky:ups,chybicka se vloudila,mne to nevadi,obcas sa aspon na tom aj zasmejem.
Dost obdivujem Martina,ze ako mierne vie reagovat,na niekedy dost brutalnu kritiku.
Ludia spamatajte sa,vsak si rozumieme,nama zmysel sa rozculovat nad kazdou blbostou.
Nice day ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Q. Is this Blu-ray Disc technology?
A. No. It has been specially engineered for professional use.
Q. Why wasn't Blu-ray Disc technology used for these professional drives?
A. Because professional users require higher transfer rates than those available with Blu-ray Disc technology.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Optical Memory Device (type 7) - chová se jako ostatní optické mechaniky, kdy k jejímu používání je zapotřebý software, který si s ní poradí
 
zapotřebí !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor článku zavádza a už som to tu raz písal k článku jeho kolegu, Martina. Mýlite si pojmy, to nie je vec jazyka alebo slangu, ale odbornej terminológie. A tá hovorí veľmi jasne. Mechanika BW-F101 nie je Blu-ray, je to tachnológia používajúca modrý laser a volá sa to PROFESSIONAL DISC FOR DATA !!! (bez tých výkričníkov, samozrejme) a s Blu-ray má spoločné jedine to, že na záznam používa BD médium. Formát zápisu aj spôsob modulácie lasera je odlišný od Blu-ray technológie. Predovšetkým je to vyvinuté na zálohovanie dát a nie je to kompatibilné s Blu-ray formátom.
Akékoľvek porovnávanie alebo prirovnávanie k HD DVD je na základe testov tejto mechaniky absolútne scestné a tento článok sa dá považovať prakticky len za snahu honiť sa za prvenstvom, aby ste mohli povedať "sme prví, ktorí otestovali Blu-ray!".
Prd ste otestovali, otestovali ste Professional Disc For Data a nie Blu-ray.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obojí opraveno, díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hotentot: Ty jsi vážně hotentot. "Professional Disc for Data" je pouze obchodní název, pod kterým Blu-ray Sony prodává ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hotentot: No jasně! A právě proto nám přímo z japonské Sony posílaly podklady pro Blu-ray, protože ta mechanika používá něco jiného. Možná by jsi nás mohl poučit (a Sony taky), kdes k těm informacím přišel. Mám dojem, že "zavádzáš" tak trochu hodně ty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To hotentot:
To chces rict, ze protoze Sony rika Firewiru i-Link, tak to neni Firewire?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Carc: Promiň, ale nějak nerozumím. Komu kdo opravoval jakej příspěvěk?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ian: Díky za podporu.

ALL: Nicméně nechme těchto zbytečných debat a prostě pojďme debatovat k tématu, kterým je Blu-ray vypalovačka a případně srovnání Blu-ray technologií s HD DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ian

Ja jsem zatim, co si ctu tyhle stranky,nevidel, ze by nektery z autoru po sobe chybu opravil, ikdyz je na ni upozornen :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Smurv: No tak to by sis měl asi rychle skočit k očnímu ... :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu je skoda, ze Sony nedodala aj nejaky napalovaci software. Takto ani nebolo poriadne co testovat. Ale chyba je hlavne u Sony. Ak totiz nejaka firma chce prezentovat svoj vyrobok, mala by k nemu dodat vsetko potrebne. Ako uz autor clanku napisal, Sony ten software urcite ma. Ako by potom mechaniku mohli testovat pred uvedenim na trh?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozno by bolo este lepsie dat slovo recenze v nazve clanku do uvozoviek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XxX: No asi jako DVD for data, video a DVD for Authoring. To nicméně nic nemění na tom, že ta technologie je stejná.
hotentot: No jasně že nebudou komatibilní, když nemají potřebný laser ani způsob uložení. To bys ale mohl říct, že CD-ROM s caddy je taky s CD nekompatibilní, nebo byl-li by DVD přehrávač only, pak samozřejmě nebude kompatibilni s CD.
Na základě testu nikdo nic nesrovnával. Ta poslední stránka je o obecných věcech a je tam proto, aby lidi veděli že existuje HD-DVD a jak se od sebe liší.
Nicméně má pravdu, nemá cenu tu mlátit prázdnou slámu, počkáme si na první komerční Blu-ra a HD DVD rekordéry, pak budeme moudřejší (stejne nakonec zjistíme, že oba píšeme o tom samém, ale to je jedno).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hotentot: Inu, ber to tak, že to co je na těch stránkách, to je výplod marketingového oddělení Sony. A to rozhodlo, že aby se jim to lépe prodávalo za ty šílený peníze (tuším, že tahle mechanika byla nabízena asi za 6800 dolarů), tak to označej jako "Professional Disc for Data". Vím totiž minimálně o jednom člověku, co se bavil s technikama od Sony a ti mu sdělili, že tyto "Professional Disc for Data" jsou Blu-ray mechaniky. Prostě je to postavené na stejné technologii, akorát je to jinak marketingově zacílené...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hotentot: A jak už psal Martin, tak jestli jsi opravdu četl tu poslední stranu, tak ti musí být jasné, že nestaví vůbec na závěrech z měření této mechaniky, ale pouze popisuje situaci od vzniku těchto dvou formátů až po současnost a jejich vyhlídky do budoucna. Nechtěl jsem však jíž do příliš technických podrobností, chtěl jsem pouze uvést do obrazu lidi, kteří o Blu-ray a HD DVD mnoho neví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.