Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony Cyber-shot DSC-RX100 ponese 1” snímač

"zvládá sériové snímání až do 10 FPS"
No vzhľadom na 20 MPx sa mi nezdá, ako to prezentujete. To by musel byť sakra rýchly snímač aj procesor, aby to pri tom rozlíšení stíhal. Ja tipujem, že to FPS dosahuje pri nižšom rozlíšení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Continuous shooting: 2.5fps (10fps with fixed exposure)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

i těch 10fps je pri 20megapixel

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nie je 10 ako 10. To že je to vo 20 MPx, ešte nehovorí o kvalit (teda kompresii). Ono aj to čo som našiel tomu napovedá.
Continuous drive Yes (2.5, 10 fps)

Tak to vyzerá, že v RAW to dá IBA 2,5 fps a až v JPG to dá 10 fps, ale stále ešte neviete, ako silno to komprimuje. Teda aspoň podľa pomeru to vyzerá na 4x kompresiu do JPG, čiže veľkosť dát je 4-násobne menšia. Čo to robí s kvalitou uvidíte až po testoch.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel se Sony vydala cestou "více pruhů (pixelů) -- více Adidas"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nejlíp je to vidět na 18M kompaktech v různých testech ... to už jsou i na iso100 jen generátory efektu olejomalba. větší sračku jsem v životě neviděl a bohužel to platí i pro ten poslední ultrazoom s cenou kolem 12k.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pane Ježek tak pro nás neznalé napište článek, nebo lépe serii článků, které pomohou s orientací ve zněti čísel, specifikací, funkcí a typů. Něco jako "pokud chcete fotit krajinky, poohlédňete se po takovém tělu, takovém objektivu a nezapomeňte na stativ pro pořizování panoramat" a "pokud chcete fotit sportovní utkání, tak...". Věřím, že jste schopen takovou serii sepsat vy nebo pan no-X.

Sám se nyní poohlížím po něčem novém vhodném na amatérskou něcojakomakrofotografii (takové to foceníčko pro radost od 1 do 50cm) do 20 000, max 25 000 i s veškerým příslušenstvím (objektiv(y), blesk, cojávímcoještě) a každou radu bych uvítal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sony se asi pomátlo. Rád bych viděl, kolik lidí si tenhle kompakt za takovou ztřeštěnou cenu koupí. Za tu samou cenu (tedy kolem 16500,- Kč) se dá pořídit zrcadlovka vč. objektivu nebo i bezrcadlovka

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No asi nikdo, kdyz treba ja koupil Nikon1 za 11.000 a to si myslim, ze ma i lepsi skla, koupil jsem v cinske strojirenske firme i redukci na Nikon F a kdyz na to dam pevne sklo, tak je treba kvalita videa bezkonkurencni ;-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protože tohle na rozdíl od zrcadlovky dám do kapsy. CSC sou sice menší než zrcadlovky, ale objektivy to zvětšují dost nepříjemně, objektivy na CSC by měly daleko víc vypadat jako LUMIX G X VARIO PZ 14-42mm / F3.5-5.6 ASPH. / POWER O.I.S.

Tohle je celé menší než většina těl CSC aparátů. Pokud Nikon udělá na CX zom velikosti pancaku, tak to začne být rozměrově zajímavé.

Mě se to líbí, tohle vypadá, že bude mít kvalitu, kterou jsem ochoten akceptovat ve velikosti kterou jsem ochoten akceptovat.

Kdyby tam dali jen třeba 12 Mpx, bylo by to ještě lepší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.