Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony Ericsson také opouští Symbian

Ted je jen otazka jestli se Nokii podari dostat vcas na svetlo pouzitelny Qt pro Symbian a MeeGo a jestli presvedci firmy a nadsence aby v nem delaly soft pro jejich mobily. Bez toho nemuzou v pristich letech prezit jako vyrobce highend telefonu.

Dnesni mobily budou cim dal vic o sluzbach a cim dal min o ty krabicce, kterou drzite v ruce. Apple tak trh nasmeroval a s Googlem ho potom tim smerem za prikyvovani RIMu roztlacily. Mam proste takovej dojem, ze Nokia mela uz v roce 2008 zacit najimat armadu programatoru, jenze to vypada, ze tu zacali budovat az tak v roce 2009.

Pevne doufam, ze se jim dilo nakonec zadari, protoze MeeGo a vlastne i Symbian jsou prekvapive otevrenejsi platformy s vetsima moznostma nez Android a iOS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mne je symbian sympaticky, hlavne telefony s klavesnicou. vydrzia na baterky ovela dlhsie, otvorena platforma a nie je to maly pocitac ale trochu inteligentnejsi mobil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akurat tie ich OVI-novinky su otrasne... Ide to dolu vodou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, cokoliv založeno na OVI se tváří jak je to jak je to BFU přívětivý, ale když se na to člověk podívá tak je to neskutečný bastl s nelogickým ovládáním a mizerným výkonem (rychlost).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android je precucana a narocna sranda v jave ;-))
vim proc to ma tak google a taky vim, ze pro vsechny ostatni je to nevhodne, pokud tedy nechteji spolupracovat s Google, pak ano.
Jinak je lepsi MeeGoo na QT, coz je mensi, mene zrave, rychlejsi a i ta java tam jde, jen jaksi OS, ktery ma GUI napsane v jave a Ajaxu nikdy usporny nebude, bude zrat baterku a bude vyzadovat rychly CPU a hodne RAM ... takovy palm bezel rychle i na slabem cpu a malo RAM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak rekneme to narovinu, neni to tak, ze by se samovolne pohyboval trh jako takovy, ale jiste spolecnosti proste a jednoduse chteji procpat sve sluzby zakaznikum do kapsy a to pomoci pevneho svazani s telefonem.
Ostatne kdo videl alespon trosku lepe Androida, pochopil, ze googlu je zcela jedno jaky to bude operacni system, nebo jak dobre s nim bude fungovat telefon, hlavni je, ze jsou tam obsazeny vsechny Googlovske sluzby a bez jejich pouzivani (a trvalemu pripojeni k netu) ztraci Android uplne smysl.
Ze tam hromada zakladni veci nefunguje bez doplneni rady pluginu, to google netrapi.
V tomto smeru je malou neznamou Samsung BADA - uvidime kam se to hne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se domnívám, že od doby, kdy mají mobily dostatečně velkou operační paměť a procesory v mobilech dostatek výkonu, aby na nich pěkně svižně jel nějaký embedded Linux, tak je Symbian odsouzen k tomu, aby se stal uzavřenou kapitolou. To je prostě zákonitý vývoj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.