Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Je i GDC 2020 v ohrožení? Sony a Facebook se již odhlásily

Co kdyby firmy místo účasti na pompéznich akcích kde stejně nic podstatného neřeknou na svých svých stránkách přímo uvedli to málo co jsou ochotni sdělit. Ušetřený čas a prostředky mohou věnovat ve prospěch produktu (reálně asi spíš ve prospěch reklamy na něj).

Pro šíření nákazy si asi nelze představit lepší model než akce s celošvětovým zastoupením (vystavovatelů, novinářů a návštěvníků.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"akce s celošvětovým zastoupením"

... takovych jsou kazdy den stovky po celem svete. Koncerty, divadla, zavody, vystavy, atd. Z hlediska sireni viru je nejaka game konference akorat prd v hurikanu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prd k prdu a máš z toho hurikán :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zakaz cestovani je jedna vec, je naprosto silene, ze v pohode mohou dalsi Cesi odjizdet do Dolomit a nikdo nic neresi. Jak je mozne, ze nebyly zruseny vsechny turisticke zajezdy do Asie? Lide cestuji jako by se nechumelilo a smrtici virus siri dal.

Druha vec je samozrejme prevoz zbozi. Mluvi se i o tom, ze virus dokaze mimo hostitele prezit az 9 dni. To je samozrejme problem, ktery dost mozna vyusti v to, ze pokud do te doby budem na zivu, tak stejne PlayStation 5, Xbox, ani GeForce RTX3000 ani dalsi mene vyznamne PC produkty do vanoc 2020 nebudou. Ale myslim, ze dulezitejsi nez moje nova herni grafika je, abych prezil!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Trošku si popletl jednotky. co jsem já naposledy četl, tak byla životnost viru 9 hodin bez hostitele. Ano, mohlo se to změnit. Ale zákazy nic nesvedou tam, kde není osobní odpovědnost a svědomí. Či-li holt si odpustím výlet, nebo odložím služební cesty, když je riziko, že se zaseknu v karanténě (v lepším případě :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přeci si někdo nebude kazit dovolenou tím kvůli riziku zavlečení nějakého viru, který by mohl nakazit desítky tisíc lidí? Do toho nemá nikdo co kecat, máme přece demokracii. Jestli se to někomu nelíbí, ať se odstěhuje do jiné země. Jsou to přeci každého peníze, aby se mohl svobodně rozhodnout, za jaký zájezd je utratí. Nikdo mu do toho nemá co kecat. Stát nemá co omezovat cestování, to už tu bylo před rokem 89 a lidi dali najevo, že to nechtějí. Žádnému politikovi se nebude chtít zavírat hranice, protože pak by ho média - zajisté naprosto oprávněně - mohla srovnávat s komunisty. A to by pro jeho politickou kariéru byla mnohem podstatnější rána než zavlečení nějaké nákazy, na kterou už zemřely tisíce lidí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je jeden uhel pohledu a souhlasim +1. Lide sice nabrali svobodu, snazi si ji vynucovat po dobrem nebo po zlem, ale uz nechapou, ze svoboda ma i druhou stranu a tou je zodpovednost. Pokud neni ta, tak to neni svoboda, ale anarchie a bohuzel odpovednost v mnohych pripadech chybi zcela.

Druha strana mince je nezvladnuti situace ze strany vlady. Nejsem si jist, ze je to povinne, ale minimalne velke cestovky jsou pojistene a pokud vlada omezi direktivne cestovani z nejakeho jasneho duvodu a ten jednoznacne nastal - koronavir, tak pojistovny vyplaci cestovkam a ty potom klientum zpet jiz zaplacene penize za zajezdy. Vlada Ceske republiky ale zcela zjevne selhava od prvniho dne, neni schopna jakekoli akce. Protoze dochazi k rozkladu vladnuti, logicky dochazi i k rozkladu spolecnosti, lide si rikaji, ze kdyz vlada nereaguje, tak situace preci neni tak horka, jak strasi media a na dovolene v klidu odjizdi. Tudiz neni to jen na lidech, ze jsou nezodpovedni, ale i na vlade, ze neni schopna zadne akce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste dodam, ze jsem to rikal a to uz velmi davno: WHO opakovane zcela zbytecne strasila lidi, ptaci chripka, praseci chripka a dalsi a dalsi paniky, ktera tato politicka zcela nezodpovedna organizace pravidelne vyvolavala. A uz tenkrat jsem rikal: az se jednou neco skutecne posere, tak budou vsichni v klidku, protoze zase jen plane straseni a uz je to tady.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Straší = drží lidi doma, to je na epidemii docela osvědčená taktika. Ale máš pravdu, že to lidi otupí a když pak fakt o něco jde, tak na to kašlou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při 4 stupních a 20% vlhkosti vydrží hravě 4 týdny. Můžeme se jenom těšit na teplé počasí, ale stejně si myslím, že se nakonec nakazí všichni. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2863430/

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty jo, drsny no. Ovsem pati pro ten soucasny koronavirus to same? V clanku (nemam dobrou anglictinu) se to tyka jen SARSu, ikdyz ten byl ve vysledku proti tomu soucasnemu viru takove odpoledni kaficko. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdeže, netýká se to SARSu, týká se to koronavirů obecně, v době SARSu se to dělalo a ne, nepoužíval se na to SARS. Všechno se to tam píše.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To nás může zachránit jen globální oteplování :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je vtipný, náměstek íránského ministra zdravotnictví přišel nakažený koronavirem na tiskovku ujišťovat, že mrtvých není moc - https://www.dailymail.co.uk/news/article-8041189/Irans-coronavirus-death...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

GDC sa ale ťažšie premenuje :)))

MWC now stands for Mighty Wallet Crusher? Smaller firms counting the cost after mobile industry event scrapped
25 Feb 2020
https://www.theregister.co.uk/2020/02/25/what_mwcs_cancellation_means_fo...

Takže sa asi nezruší...

Edit: leda, že by sa báli tajvancov, resp. "tainanskej úderky"

Lisa Tzwu-Fang Su
November 7, 1969 (age 50)

!!!Tainan, Taiwan!!!

Lisa Su (born November 7, 1969) is a Taiwanese American business executive and electrical engineer, who is the CEO and president of Advanced Micro Devices (AMD).
https://en.wikipedia.org/wiki/Lisa_Su

Jen-Hsun Huang
Born February 17, 1963 (age 57)

!!!Tainan, Taiwan!!!

Other names Jensen Huang

https://en.wikipedia.org/wiki/Jensen_Huang

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Epidemie koronaviru a rychle oteplovani planety jenom dokazuje ze se dnes moc lidi jebe po svete uplne zbytecne a zanechava tak po sobe nejen silenou uhlikovou stopu v podobe tun spaleneho leteckeho paliva, ale i bordel(turizmus) a tez zavlecou mnoho nam neznamych agresivnich chorob do sve rodne vlasti na ktere potom trpi ty kteri s tim absolutne nic nemaji(prenos vzduchem, dotykem a kapenkami).

Ne nakladni lode ale prave letadla sou tou hlavni pricinou delani prasaren na nasi planete, splodiny leteckeho paliva totiz uvolnuji mnoho bordelu kde nejvyssi podil zabira prave CO2 a ten pak otepluje planetu, je proto nacase zdvihnout ceny letenek o 200-250% aby si nektery nechodili jenom tak na vikend do Benatek nebo do jine ryti sveta a tak nejen ze zvysovali splodiny nechtennych plynu na planete, ale tez nam sem nezavlacili vselijakej bordelovy humus na ktery pote budeme kapat jako mouchy, doba levneho letani jiz vazeni skoncila a to nejsem komunista ale realista, vlady budou muset nejen poradne zdanit letani ale tez uzavirat hranice a drtive kontrolovat kazdeho debila co i dnes musi jet co Ciny, Indonesie, Vietnamu, Juzni Korei a nebo treba i do Italie.

Dnes mame vysokorychlostni opticky internet, i politici tak tez muzou sedet doma na prdeli a rokovat s Bruselem primo zabezpecenou linkou, nemusi se jebat hned za kazdou picovinu do Bruselu, dale co se tyka OSN do New Yorku a tez na zasedani G7 a podobne, nejen usetrene penize lidi ale tez i min spaleneho leteckeho paliva a tez mensi sance na zavleceni agresivnich chorob, limitace letani mela byt uz v EU hlavnym poradem dne ci se to nekomu libi nebo ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

+1 (snad poprve s tebou souhlasim)

Nicmene s tim letanim jsi znacny optimista. Kdyby EU chtela, doopravdy chtela, mohlo byt letani davno poresene. EU je v podstate rovina a kdyz pomineme Alpy, ktere ovsem Rakusani a Italove vcelku v pohode podkopavaji spoustou tunelu, tak je cela EU vhodnym terenem pro rychlou vlakovou dopravu. Kdyz to budes brat i se zbytecne zdlouhavym leteckym odbavovanim, tak ekologickyma rychlovlakama muzes cestovat po Evrope stejne rychle jako letecky a pritom necestujeme, proc?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože vybudování dráhy pro rychlovlaky něco stojí.Máme tu nevypočitatelnou zvěř a lidi, takže částka je opravdu vysoká. V USA si rychlovlakovým průserem prochází - myslím v Californii. A hlavně je kapitalismus v jádru neekologický stejně jako byl nacismus v jádru agresivní - nejde to z nich odstranit. CO2 nemusí být problém viz např.
https://www.reflex.cz/clanek/komentare/98073/tohle-gretu-nepotesi-zadna-...
Ono by i dost pomohlo, kdyby zmizelo to ekologické pokrytectví, které předvádí EU+USA. Vem si tu absurditu - CO2 je málem toxický, ale zároveň rostou prodeje SUV, malá auta kvůli debilní politice EU časem snad úplně chcípnou, létá se čím dál víc, kamiony brázdí EU hlavně kvůli dotacím a dalších 10000 věcí. Boj proti plastům - zakážeme brčka - LOL - kdybych byl diktátor, tak snížím produkci plastů mnohem efektivněji, aniž by zásadně utrpěl životní standard a to nejsem génius.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby brcka, ale chteji zakazat mikrotenove sacky, ovoce se ma pry ukladat do derovanych sitych sitovek, takze az se mi v kabele zmacknou broskve, tak jima zadelam veskere lejstra apod.
Jasne je to magorina, ale co se tyka vlaku, tak kdyby se pred triceti lety nesejckovalo, jak je to drahy, jak se to nevyplati, ty trate uz mohly davno stat a vlaky jezdit a za tu dobu se ty vlozene prachy uz vratily.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Před 30 lety jsme byli rádi, že jsme rádi. Tyhle projekty vyžadují klid, chladnou rozvahu a hlavně prachy, které nebyly. Návratnost investice je otázkou - víš kolik se propálilo paliv v silničních dopravních prostředcích a díky tomu měla státní kasa příjem z daní? Kapitalismus nepustí:). No našel jsem ten kvalitní článek o USA a rychlovlacích, který problém rozebírá.
https://kechlibar.net/2018/12/01/cerne-diry-v-cervenych-cislech-4-vysoko...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V japonsku je sit Shinkanzenu zcela oddělena od síte normalních vlaků (+ vetsi rozchod koleji). Koleje jsou oplocene / na urovni terenu. Sit normalnich vlaku byla taky velmi husta. BTW i blbej primestskej vlak byl skoro stejhne rychlej jako nase pendolino.

V evrope se na kolejich proste setrilo a investice odklaneji i nesmysly jako hyperloop.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vlak: Brno --> Berlin Celkový čas 7 hod 3 min. Cena 1 780 Kč.
Lietadlo Brno -- Berlin Duration 1h 10m . Price: 446.50 Kč.

Takze co to dristas za sracky zase?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ludia su premnozeni, Zem to nezvlada, mala doba ladova konci, teploty v nasich oblastiach pojdu v lete nad 40 tak uz to chodi,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A není to spíš tím že ti jabko vozí přes půl evropy? Stejně tak by se dalo dovézt od pěstitele 50 km od tebe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V poradku, pokial +250% na letenky, tak +500% na benzin a naftu. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co resite, doufejme ze jsem imunni a to postapo , to bude jizda lepsi nez fallout :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.